Breaking News

13 könyv, amit (lehet, hogy) beszerzek a Könyvfesztiválon




Ebben a bejegyzésben összeszedek néhány frissen, a Könyvfesztiválra megjelent könyvet, amit érdemes lehet beszerezni.

A lista teljesen szubjektív, a saját ízlésem alakította.


Heartstopper 3. (Könyvmolyképző)

 


Nem kérdés, hogy a Heartstopper 3-nak itt kell lennie nálam. 
Rettentő cuki, igazi "comfort olvasmány".
Igaz, angolul már olvastam, de ez tipikusan az a könyv, aminél nincs gond az újraolvasással.
Á, és ha esetleg valaki a Netflix sorozatot nézte: na, ez a könyv már túl van annak az első évadnak a sztoriján, szóval ez már új lesz!



A szerelem képlete (Maxim)

 


Nagy volt a csábítás, hogy angolul olvassam, de végül megvártam a magyar megjelenést. 
Ez a könyv akkora hypot (haha) kapott odakint a rajongóktól, hogy döbbenetes volt figyelni. Kíváncsi vagyok, vajon tényleg rászolgált-e erre az óriási rajongásra. (Gondolom, igen, de szeretném összevetni magamban más könyvekkel a zsánerben.)



Ég és lélegzet háza (Könyvmolyképző)

 


Őszinte vallomás következik: még az előző Crescent City könyvet sem olvastam, de biztos vagyok benne, hogy egy nyugisabb időszakomban pótolni fogom, és folytatni akarom majd - már csak azért is, ami ennek a könyvnek a végén várható. (Igen, beleszaladtam némi spoilerbe, de ezt most annyira nem bánom.)



A hullaházi skandallum (Könyvmolyképző)

 


Édes-szomorú megjelenés a Könyvfesztiválra. 
Édes, hiszen az Ambrózy sorozat részeit sokan várják, nem ok nélkül.
És szomorú, mert Böszörményi Gyula halálával ez egyben az utolsó Ambrózy kaland is. 
A könyvre is kíváncsi vagyok, és már a kis elektromos mécsesem is beszereztem, hogy a Könyvfesztivál vasárnapi megemlékezésén én is elhelyezzek egy kis "gyertyát" a lépcsőn.



Layla (Könyvmolyképző)

 


Nem hiszem, hogy túl sok magyarázatra szorulna, hogy Colleen Hoover új könyve a listámon van. Naná, hogy! 
Ráadásul megint valami újba vágta a fejszéjét, ez a Zafír Pötty extrán birizgálja az érdeklődésemet.



Hozományvadász ​hölgyek kézikönyve (Central)

 


Tudjátok, hogy már bőven a nagy Bridgerton láz előtt szerettem a történelmi romantikusokat, és ez azóta sem változott. 
Erre a könyvre már régebben felfigyeltem, még az angol nyelvű reklámok kapcsán, és nagyon örülök, hogy megjelent magyarul is - ráadásul elképesztően gyönyörű élőben, nálam már itt van, higgyetek nekem.



Minden ​kémia (Central)

 


A Minden kémia részben váratlan meglepetés nekem ezen az őszön. 
A könyv angol reklámba már szembejött velem, de bevallom, első körben nem igazán gondoltam, hogy én vagyok a célközönsége, így nem igazán másztam bele.
Aztán egy ponton mégis ott láttam mindenhol, mennyire jók az értékelései - ekkor pedig jött a magyar megjelenés híre, és a fülszöveget is elolvastam: egy tudós nővel a főszerepben igazi jóféle feminista olvasmánynak tűnik ez a könyv. Nekem már szintén megvan, olvashatjátok majd róla a véleményem blogturné keretei között.



Olivia ébredése (Könyvmolyképző)

 

Már többször írtam nektek róla, hogy ezt a könyvet más olvastam, mi több, én ajánlottam kiadásra. Szóval vegyétek, élvezzétek! :)



A könyvkötő (21. század)

 


Ennek a könyvnek eddig ellenálltam, viszont most gyönyörű, élfestett kiadásban érkezik. Ráadásul a szerző is jön a Könyvfesztiválra dedikálni. Ez azt hiszem, ledöntötte az eddigi kitartásomat... (Közben jött a kiadótól közlemény, hogy a dedikálás sajnos betegség miatt elmarad.)



Juli vagyok, könyvmoly (Kolibri)

 


Egy újabb kakukktojás, abban az értelemben, hogy igazából én ezt a könyvet a héten már megkaptam, mert kedden volt a könyvbemutatója.
Az én érdeklődésemet nagyon felkeltette - egy sztori, könyvmoly főszereplővel, aki az életben összetalálkozik Mr. Darcyval és más romantikus hősökkel. 



Bane krónikák (Könyvmolyképző)

 


Na jó, ez sem igényel különösebb magyarázatot szerintem: Árnyvadász könyv, ugye. Azokkal pedig nyilván jó a kapcsolatom.
Mindenesetre jönnek egy kötetben a Bane novellák, és ebben már benne lesz a 11. rövidke sztori is, Magnus üzenetrögzítője.



Alvilági szerelem (Maxim)

 


Ez a könyv nálam kétesélyes, de a kíváncsiságom hajt. Nagyon sokszor jött velem szembe, és kíváncsi vagyok, milyen a Hádész-Perszephoné áthallás.
Viszont ha nagyon dark romance vonal lesz, akkor nem biztos, hogy a kedvencemmé válik. De a kíváncsiség ugye...



Hús és tűz királysága (Könyvmolyképző)

 

Ezzel a könyvvel ugyanúgy vagyok, mint az Ég és lélegzet házával: még az elsőt sem olvastam, de mindenképp szeretném, úgyhogy határozottan be kell szereznem.

Nincsenek megjegyzések