Breaking News

Jennifer Carroll: Varázspartik ​és lakomák a Harry Potter-filmekből {Értékelés + Nyereményjáték}

Jennifer Carroll: Varázspartik ​és lakomák a Harry Potter-filmekből

A blogturnéról





Kevés olyan könyv, vagy éppen adaptáció rabolta el annyira bloggereink szívét, mint a Harry Potter sorozat. Rengeteg kisebb és nagyobb összejövetel, vagy esemény jelenik meg az egyes részekben, melyek teljes mértékben elvarázsoltak mindannyiunkat. Mi is szívesen részt vettünk volna azon a bizonyos karácsonyi bálon, vagy éppen egy egyszerű tipikus roxforti lakomán. A hivatalos  útmutató segítségével, most akár az otthonunkba is varázsolhatjuk ezeket az eseményeket. Tarts velünk a turnén, fedezzük fel együtt a varázspartik és lakomák világát és ha neked kedvez a szerencse, meg is nyerheted a kötet egy példányát.


Kiadó: 21. Század Kiadó
Oldalszám: 192
Fordító: Goretity Franciska
ISBN: 9789635682782  
Sorozat: -
Nézőpont: -
Függővég: -
Bechdel-teszt: -
Moly link
Goodreads link 3,60)
Megrendelési link
Ennek a szórakoztató hivatalos kalauznak a birtokában tervezd meg a tökéletes Harry Potter-partit, feladatokkal, kézműves foglalkozásokkal, partisnackekkel, és olyan időtöltésekkel, amelyek a filmekben szereplő ünnepségeket idézik fel.

 A Harry Potter-filmek varázsvilága egyszerűen varázslatos eseményeket inspirál. A Varázspartik és lakomák tele van jobbnál-jobb fotókkal, a filmekkel kapcsolatos, kulisszák mögötti részletekkel, és egyszerű, pontokba szedett útmutatással szolgál, hogyan szervezzünk öt különféle Harry Potter-partit.

 Születésnap, Halloween, a Karácsonyi bál által inspirált estély, otthonos mozimaraton és elbűvölő Harry Potter esküvői fogadás. Minden egyes rendezvényhez részletes leírás tartozik, ötletek, fotók mutatják be, hogyan díszítsük fel a szobákat, mi legyen a svédasztalon, milyen meghívót küldjünk, és hogyan tervezzük meg az időtöltést.

 A Halál ereklyéi koszorú, házi készítésű Teszlek Süveg, színpompás Roxfort pizza és házi kviddics bajnokság. Az összes feladathoz és recepthez olyasmik kellenek, amik otthon megtalálhatók vagy könnyen beszerezhetők. Jó részük a filmek eredeti grafikáiból származó letölthető sablonokat tartalmaz. Kezdő házigazdáknak és tapasztalt partiszervezőknek egyaránt megfelel.

Kis, fesztelen összejövetelt és népes partit is szervezhetsz, ebben a könyvben megvan minden, amit a családtagjaid és barátaid semmiképp nem akarnak kihagyni.








Az első mondat:


"Kevés filmes világ létezik, amely olyan mértékben rabolta volna el a szívünket és ragadta volna magával a képzeletünket, mint a Harry Potter-es"


 


Véleményem


Azt hiszem, azoknak, akik követik már egy ideje az oldalt, nem kell különösebben magyaráznom, hány szálon kötődöm a Harry Potterhez - mondjuk ki: nagy rajongó vagyok. Annyira nagy, hogy nem átallok fanficet írni hozzá, házi vajsört készíteni vagy akár Harry Potter tematikájú karácsonyfát, ha úgy adódik.

Úgyhogy nyilván nyitott vagyok mindenféle Harry Potter ötletre és receptre. Nem olyan régen megjelent magyarul is a Varázspartik és lakomák a Harry Potter filmekből című könyv, amit a 21. Század Kiadónak köszönhetően volt szerencsém elolvasni. 

Azt hiszem, az értékelés elején azt érdemes rögtön tisztázni, kiknek ajánlanám a könyvet. Ugyanis a legtöbb csalódást talán ez okozhatja szerintem. Ugyan a könyvben vannak például esküvői ötletek is, azért én összességében úgy éreztem, leginkább a gyerekek és a gyerekes szülők (és persze esetleg menő pedagógusok) ennek a könyvnek a célközönsége. Visszatérő elem a mindenféle szülinapi buli, és nagyon sok olyan ötlet van, amit felnőtteknek már nem feltétlenül tudok elképzelni.


 




Szintén rögtön fontos megjegyezni: ugyan vannak receptek is a könyvben szép számmal, ez nem kifejezetten egy receptgyűjtemény. alóban partiszervezésről van szó, úgyhogy az előzetes tervezéstől, a meghívó-tippeken és a dekorációs elemeken keresztül a tényleges buliig viszi a dolgot. Utóbbinak köszönhetően értelemszerűen vannak receptek is a könyvben, könnyebbek és nehezebbek egyaránt, viszont ezek is elég nagy részben a particsemegék és a vendégváró tematikájában. Kínálós sütemények, rágcsálnivalók, koktélok, meleg italok. 

Úgyhogy ha valaki készül, ezzel az előzetes tudással vágjon neki a könyvnek - ha például Harry Potter tematikájú általános iskolás buli készül valamelyik gyerkőcnek, akkor nagy eséllyel sok ötletet ad a könyv. Ha felnőtt gouermet vacsorát terveznél Harry Potter tematikában, akkor esetleg egy átfutás erejéig érdemes belenézni a könyvben inspirációként, de 5 csillagos ételeket nem ebből a könyvből készítesz majd. 

Na, és akkor most, hogy ezt tisztáztuk, másszunk bele a könyvbe részletesebben!

A kötet több fejezetre van osztva, annak megfelelően, milyen alkalomra kellenének a Harry Potter tematikájú tippek. Azt már említettem, hogy van esküvő és szülinapi buli, de sorra kerül filmmaraton, karácsonyi bál és Halloween buli is. Értettem ezt az elosztást, bizonyos esetekben nagyon is indokolt volt, más esetekben viszont kissé erőltetettnek hatott - érthető választás például a filmmaratonra a popcorn, viszont a Halloween fejezetben található mandragóra cupcake ugyanígy passzolhat oda is. Szóval elég sok átjárás lehetséges az egyes fejezetek között, és kevesebb olyan van, amit ne lehetne másra ellőni - értelemszerűen persze akad azért ilyen is. 

 




A receptek között is elég nagy a szórás, nem csak tematikában, hanem nehézségben és ötletességben is. Természetesen előkerülnek klasszikusan Harry Potterhez köthető elemek is (például a vajsör), vannak, amik külsejükben kapcsolódnak (például az előbb említett mandragóra cupcake vagy épp a seprű alakú cakepop), és vannak azért olyanok is, amik igazából klasszikusabb receptek és inkább "belemagyarázós" a kapcsolódás. Utóbbi sem feltétlenül probléma, hiszen jellegzetes elemekkel párosítve átjön a kötődés. Jó példa erre a házak színeiben pompázó pizzaszelet. Ránézésre nem biztos, hogy megmondanám, hogy itt most a Harry Potter a téma - ellenben ha Harry Potter buliról van szó és vannak más, jellegzetes elemek, nyilván azonnal átjön, miért piros vagy kék a pizza díszítése.

Apropó... Könnyen megvalósítható, egyszerű, de nagyszerű ötletek is vannak, például a pizzaszeletek vagy a házválasztós fagyikelyhek. (Előbbihez szinte sem kell, de nem biztos, hogy eszébe jut az embernek. Utóbbinál pedig nagyon egyszerűen kivitelezhető a leleplezés, de sose jutott volna eszembe - ez biztos.)

De azért vannak olyanok is, amiknek a díszítésre azért nagyobb falat - én például biztos nem tudnék könnyedén mandragóra díszítést rittyenteni a cupcake tetejére. 

Úgy fogalmaznék, ez a könyv egy elég jó kiindulási alap, beindíthatja a fantáziát, adhat kezdő ötleteket, amik alapján el lehet indulni, gyakorlatilag bármilyen Harry Potter tematikájú rendezvénnyel. De azért az elvárásokat érdemes kordában tartani, ha nekiáll az ember - annyi jó Harry Potter ötlettel találkozni az interneten, hogy lehet, hogy a nagy rajongók nem dobják el ettől az agyukat. 


AJÁNLOM


Nyereményjáték


Bizonyára mindannyian ismeritek az aranycikeszt, vagyis a kviddics legkisebb és leggyorsabb labdáját. Ez a labda a játékosoktól teljesen függetlenül cikázik a pályán, ezért nagyon nehéz megpillantani és megkaparintani. A cikesz elkapása a fogó feladata. Ha ez sikerül, az 150 pontot eredményez a szerencsés fogó csapatának, és ezzel zárul le a mérkőzés. Ebben a játékban, most a fogónak kell segíteni és meg kell találnotok az aranycikeszt a bejegyzésekben. De nem lesz ennyire egyszerű dolgotok, mert néhány jelölés csupán a megtévesztést szolgálja. Ebben a játékban nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy melyik szó alatt rejlik pontos a cikesz. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)




a Rafflecopter giveaway


 




A turné menetrendje


02.22.: Csak olvass!
02.24.: Readinspo
02.26.: Hagyjatok! Olvasok!
02.28. Deszy könyvajánlója
03.02.: Könyv és más
03.04.: Booktastic Boglinc
03.06.: Ambivalentina
03.08.: Dreamworld


 


Nincsenek megjegyzések