Breaking News

Berendelték a Percy Jackson sorozat 2. évadát!




Őszintén szólva már hetek óta várom a hírt, amit most végre bejelentettek. A Percy Jackson sorozat ugyanis nagyon szép számokat hozott a kezdektől fogva a Disney+-on, így minimum abban biztos voltam, hogy rögtön az évad végén bejelentik a folytatást, ha nem hamarabb.

Ám ez nem következett be rögtön. Viszont most végre igen!

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója a cég 2024. első negyedéves beszámoló kapcsán jelentette be, hogy érkezik a Percy Jackson sorozat 2. évada!

Persze azt már lehet tudni egy ideje, hogy dolgoznak a folytatáson, ami mindenképp bizakodásra adott okot, de így tiszta, hogy végre hivatalos is a dolog!


A bejelentés megérkezett a hivatalos csatornára is, ezzel a cuki fotóval:




Az első évad az első könyvet dolgozta fel, és Rick Riordan korábbi nyilatkozata alapján az a terv, hogy minden évad egy könyv története legyen.

Így a következő évad a Szörnyek tengere adaptációja lesz majd. Ahogyan már említettem, az írócsapat már jó ideje dolgozik a 2. évadon, így reménykedjünk benne, hogy minél hamarabb elkezdődhet a forgatás. Bár jövő közepénél-végénél hamarabb nem nagyon mernék reménykedni a 2. évadban. Mindenesetre reméljük, sietnek, hiszen azt nekik is tudniuk kell, hogy a fiatal színészek is nőnek folyamatosan, így alig nagy rajtuk az időnyomás, pont, mint anno a Harry Potter filmek esetében.


A könyvről:

Percy Jackson hetedik éve az iskolában meglehetősen unalmasan indul. Egyetlen szörny sem akarja betenni a lábát New York-i sulijába. Ám amikor az ártatlan labdázgatás élet-halál harccá válik egy csapat emberevő óriás ellen, a dolgok, hogy is mondjam. kezdenek eldurvulni. Váratlanul érkező barátja, Annabeth is csak rossz hírekkel szolgálhat: a Félvérek táborát védő határokat egy titokzatos ellenség lerombolta, és amíg ezeket újra helyre nem állítják, a félisteneknek nincs hová rejtőzniük. A villámtolvaj lendületes, humoros és rendkívül népszerű folytatásában Percynek és a barátainak át kell szelniük a Szörnyek Tengerét, hogy megmentsék a táborukat. De Percynek mindezek előtt még szembesülnie kell egy a származását érintő titokkal: rá vár a feladat, hogy eldöntse, áldás-e, avagy átok Poszeidón fiának lenni.



1 megjegyzés: