Breaking News

Leleplezték, ki az Argylle regényt jegyző Elly Conway - nem, nem Taylor Swift és nem is J.K. Rowling




Az Argylle a legtöbb reklámot valószínűleg a szerzőjét övező rejtélynek köszönhetően kapta. 

Ha valaki esetleg lemaradt, miről van szó: a mozikban épp fut az Argylle című film, aminek az alapja az ugyanezt a címet viselő regény egy Elly Conway nevű szerzőtől. 

A hivatalos közlemény szerint korábban azt lehetett tudni a szerzőről, hogy New York-i, aki egy étteremben dolgozik és imád bruncholni. Az Argylle az első regénye.

És pontosan ez lett gyanús. Az ugyanis nem szokás, hogy egy még megjelenés előtt álló regényből hamarabb jöjjön ki film, mint maga a könyv - főleg nem olyan szereplőgárdával, amilyennel az Argylle-t felvették. (Henry Cavill, Dua Lipa, Bryce Dallas Howard és John Cena is szerepelnek a filmben, a rendező pedig Matthew Vaughn.)

Innentől elég egyértelmű lett: az Elly Conway egy álnév, már csak az volt kérdés, kié.

Mindenki arra tippelt, hogy valaki híresről lehet szó, a film és az álnéven publikálás miatt.

Az egyik legnépszerűbb teória az volt, hogy Taylor Swift az. A swiftie-k elég komoly teóriát hoztak össze, számtalan "bizonyítékkal", bevallom, én konkrétan emiatt figyeltem fel a könyvre. Aztán nem olyan régen Matthew Vaughn rendező cáfolta, hogy Taylor Swift lenne a szerző. 

Egy másik népszerű ötlet J. K. Rowling volt. Részben mert ő már élt hasonló módszerrel, részben pedig amiatt, hogy esetleg így próbálja a legutóbbi idők balhéi alól menteni a sztorit. 





Most azonban a The Telegraph leleplezte a szerzők - igen, ketten vannak! - kilétét, és azt hiszem, az előző két név után sokan csalódottak lesznek. 

A szerzők a Nevem Pilgrimet jegyző Terry Hayes és Tammy Cohen, akinek még nem jelent meg magyarul könyve.

És hogy miért az álnév?

Matthew Vaughn szerette volna megrendezni a Nevem Pilgrimet, annak a filmes jogai viszont az MGM-nél voltak, akik nem tudtam megegyezni a rendezővel. Vaughn viszont úgy döntött, nem egy másik könyvet választ a következő filmjének, hanem felkéri Hayest, hogy írjon egy könyvet egy létező filmes ötlet alapján. Így született az Argylle, amit végül Hayes Tammy Cohen segédletével írt meg. 

Azért ez így kevésbé izgi, mintha kiderült volna, hogy Taylor Swift vagy J. K. Rowling titkos projektjéről van szó, nem?

Nincsenek megjegyzések