Breaking News

Könyvmolyképző szerző is díszvendég lesz az idei Könyvfesztiválon!

A Könyvmolyképző Kiadó ma bejelentette, hogy a Könyvfesztiválon vendég lesz idén az egyik szerzőjük!

A francia Marie-Aude Murailnak már több könyve is megjelent a kiadó gondozásában, a Lélekdoki sorozat pedig jelenleg is aktív a kiadónál. Ennek kapcsán be is jelentették, hogy a Könyvfesztiválig megjelenik a Lélekdoki sorozat negyedik könyve is. 

Bár részletes program még nincs, a kiadó annyit már elárult, hogy a szerzőnek lesz színpadi beszélgetése, és dedikáltatni is lesz lehetőség vele.

Értékeléseim a szerző könyveiről




A szerző annak keretében érkezik Magyarországra, hogy az idei Könyvfesztivál díszvendége Franciaország!

Ahogy a fesztivál honlapján írják:

Franciaország a 29. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendég országa. A Francia Intézet a Francia Nagykövetség, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése, a Prélude francia könyvesbolt és a Francia Kiadók Nemzetközi Irodája együttműködésével saját standdal készül erre az ünnepi alkalomra szeptember 26. és 29. között a Millenárison.

A kortárs francia irodalmat bemutató stand hívószava a réflexion, vagyis reflexió lesz, utalva arra, hogy a könyvek nemcsak új ajtókat nyitnak meg a világ felé, hanem tükröt is tartanak az olvasónak. Az elmélkedés idejére az olvasó megpihen, eltűnődik, felkészülve ezalatt egy lehetséges eszmecserére. A Demeter Design Stúdió által megálmodott stand épp egy ilyen fórum, amely találkozásoknak és beszélgetéseknek kíván helyet adni.

Az elmúlt évszázadok nagy francia gondolkodói és szerzői örökségének tükrében különösen izgalmas kortárs francia irodalmat olvasni, amely elkötelezettebb, mint valaha. Az alkotókat a 21. század társadalmi kihívásai foglalkoztatják, műveikkel az elköteleződés, az állásfoglalás, valamint a tanúságtétel fontosságának adnak hangot. Ez a szólásszabadság jellemzi azokat az írókat is, akik eddig visszajelezték részvételüket a fesztiválon.


Úgyhogy Franciaország nem csak olimpiát rendez, de díszvendég is lesz a Könyvfesztiválon, könyvmolyoknak most különösen tanácsos kicsit a francia szerzők felé nyitni!

Nincsenek megjegyzések