Breaking News

Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi 5. - Remény


Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi 5. - Remény


Kiadó: Ciceró
Oldalszám
: 488
ISBN
: 9789635397440
Új tanév, új osztálytárs, új konfliktusok, új és régi barátságok, új és régi szerelmek…
A 11/B-ben továbbra is „zajlik az élet”, miközben többek között az is kiderül, hogy mi történt a párizsi csereutazáson, hogy kicsoda Jérome és Benoit, és vajon ki lopja Dave személyiségét, hogy miért veszélyes a Gomba, hogy Zsák kibe lesz szerelmes és Cortez miért törli ki az összes ismerősét a Facebookon…
Na és persze, hogy Reni kitől kapta a nyakláncot meg a gyűrűt…
Reninek is újabb kihívásokkal kell szembenéznie, de úgy tűnik, egyre jobban felnő hozzájuk…

Véleményem:

A kedvenc részem az egész sorozatból. Ez volt az egész betetőzése, és nem csak azért, ami Reni és Cortez között történt a könyv vége felé. 

Az értékelés spoilereket tartalmazhat!

Újabb tanév kezdődik a Szent Johanna életében, és ez a párizsi nyaralás után minden eddiginél eseménydúsabbnak bizonyul. Először is új osztálytársat kapunk Macu személyében. Aztán ott van Kinga fantasztikus ötlete a két kitalált francia fiúval, Ricsi új bandája... 

A fő szál ezúttal már tényleg a Reni-Cortez szerelemé. Arnold kikerült a képből, de ez még nem jelenti azt, hogy minden sínen van. Reni és Cortez ugyanis nem keresték egymást a nyáron, mindketten a másikra vártak, és mindketten a szívükre vették, amiért a másik nem jelentkezett. Kinga közben rájön, hogy belezúgott Zsoltiba, és úgy dönt, féltékennyé teszi, ebbe pedig a gyanútlan Renit is belerángatja. Mi is lehetne jobb egy kitalált párizsi szerelmi sztorinál? A hazugságok hálója pedig csak egyre nő és nő. Eleinte még jól is sül el a dolog, Cortez igazán féltékeny. De ahogy az lenni szokott, a hazugságok előbb-utóbb kiderülnek, és akkor általában már nem olyan nagy az öröm. 

Imádtam ezt a részt! Cortez féltékeny beszólásaiért teljesen odavagyok, minden olyan jelenetet, félmondatot
imádtam, ami Gombával vagy a két francia fiúval kapcsolatos. Végig érezni, hogy Cortez milyen frusztrált. Nyilvánvalóan arra számított, hogy Arnold nélkül már nem lesz semmi olyan bonyolult, de nyilvánvalóan csalódnia kellett. Reni pedig ebben a részben végre tényleg többször meri felvállalni magát, mer flörtölni egy kicsit, és ez tényleg nagyon jót tesz neki. Meg az is, amikor végül elküldi Cortezt a fenébe. És tulajdonképpen a rész végi nagy boldogság is annak köszönhető, hogy Reni végre ki meri mondani, mit érez, és nem csak a szerelemre gondolok, hanem arra, hogy meg meri mondani Corteznek, hogy mennyi szenvedést okozott neki az évek során. (Egyébként ha valami negatívumot kellene mondanám, azt mondanám, hogy rettenetesen sajnálom, hogy maga a levél nem került bele a könyvbe. Persze, nagyjából el tudjuk képzelni mit írhatott benne, és egy részletet kaptunk is a Szent Johanna Kalauzban, de azért...)

Azokat a részeket is nagyon szerettem, amikor Reni vitte a leckét Corteznek, aztán ott volt a mozi is. De valahogy mindig jött valami, ami közbeszólt. Tényleg már kezdett olyanná válni, mint egy hosszúra nyúlt komédia, amikor az utolsó pillanatban minden jelenetben történik valami, és ez újra meg újra megismétlődik. 

Viszont tényleg elmondhatjuk, hogy ezen a ponton Reni már tényleg nem csak a menő és jóképű Cortezt látja, hanem ismeri a fiút. Lehet, hogy egyszerű belezúgásnak indult, de ahogy telt az idő, tényleg megismerte, minden kis hülyeségét is beleértve. 

Kifejezetten tetszett az is, ahogyan az osztálytársak asszisztáltak Reniék kapcsolatában. Még az új diáknak, Macunak is feltűnt, mi zajlik. Például Ricsi egyik legjobb jelenete, amikor elküldi Gombát, amikor be akar mutatkozni Reninek. De az is nagyon tetszett, hogy az osztálytársak reakciója is le van írva akkor, amikor Reni elküldi a fenébe Cortezt, meg akkor is, amikor végül összejöttek. Cukik, ahogy drukkolnak nekik. 

És hát nyilvánvalóan a csúcspont az a bizonyos karácsonyi buli, olyan ikonikus jelenet lett, hogy már számtalanszor láttam idézve mindenfelé, és tipikus újra meg újra elolvasós jelenet, az ember soha nem unja meg. (Meg a Somewhere only we know hallgatását sem.) Erre vártunk már öt rész óta, és végre!

A könyv végén azért már elindítja az írónő a hatodik rész egyik fő témáját is, és ebből már rögtön tudjuk, hogy azért nem lesz egy egy tökéletes kapcsolat. Reni úgy érzi, nem találkoznak elégszer, ráadásul bántja, hogy úgy érzi, Cortez nem vállalja fel olyan nyíltan a kapcsolatukat, mint azt ő szeretné. De ez már a következő rész értékelésébe tartozik...

Csak ismételni tudom magam, ez talán a kedvenc részem a sorozatból, bár azért az utolsó részek közül nem könnyű választani. Mindenesetre csak ajánlani tudom! És igen, nálam itt érte el a sorozat azt, hogy

KEDVENC LETT

Nincsenek megjegyzések