Breaking News

Moly pipáló - Április 14-20.


Sziasztok!

Ebben a rovatban minden héten a Moly.hu előző heti legolvasottabb könyveinek listáját osztom meg, és magamban elégedetten - vagy kevésbé elégedetten - konstatálom, hogy melyikeket olvastam közülük.
Amennyiben értékeltem is a könyvet, akkor rögtön linkelem hozzá az értékelést is.

Április 14-e és 20-a között a legolvasottabb könyvek:




John Green: Csillagainkban a hiba
 Veronica Roth: A lázadó

Kiera Cass: Párválasztó
Suzanne Collins: A kiválasztott
Leiner Laura: Bábel
Cassandra Clare: Csontváros


Na kérem, újabb telitalálatos lista! És ráadásul egy nagyon is szimpatikus lista ez a mostani, örülök, hogy végre nem csak azok a könyvek vannak rajta, amelyek hetek óta folyamatosan, hanem van egy kis változatosság is. 

Persze vannak visszatérők, mint az Akkor szakítsunk, a Szent Johanna Gimi és a Bábel, ez jönnek-mennek, mikor melyik Leiner Laura könyv van a listán. Mert a Leiner Laura név jelenléte nagyjából állandónak mondható. Szintén visszatérő Suzanne Collins, illetve tart még a Divergent láz, még mindig mindkét könyv rajta van a listán. Egyrészt a film miatt, másrészt pedig valószínűleg azért, mert épp mostanában jelent meg a harmadik rész és sokan újraolvasást tartanak.

Ha már újraolvasás. Visszatérő a listán még pár héttel ezelőttről a Csontváros is. Ennek a könyvnek a jelenléte valószínűleg két okból lehetséges: egyrészt mert közeledik az Árnyvadász találkozó (yay!!!), másrészt mert egy hónapon belül megjelenik a sorozat befejező kötete, minden bizonnyal sokan gondolják úgy, hogy a sorozat újraolvasásával készülnek a nagy napra. 

Szintén újraolvasós okokból kerülhetett a listára a két újonc. A Párválasztó harmadik, befejező kötete a héten a figyelem középpontjába került, mivel a Gabo kiadó kihozta a magyar borítót és bejelentette, hogy az angol nyelvű megjelenés környékén már magyarul is olvashatjuk a könyvet, ami rettentő jó hír. 

A másik újonc az Angyali gonosz, ennek a második kötete a Könyvfesztiválra érkezik, én már olvastam is, hasonlóan imádtam, mint az első részt, szóval megéri az újraolvasást.

Nincsenek megjegyzések