Breaking News

Wendy Higgins: Angyali szövetség


Wendy Higgins: Angyali szövetség



A blogturnéról

A Maxim Kiadó jóvoltából április 24-én megjelenik Wendy Higgins: Angyali szövetség című könyve, a nagysikerű Sweet sorozat második kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tizenhárom bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Anna Whitt démoni kalandjának folytatását!

2014. április 24-től minden nap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok.

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Kiadó: Maxim
Oldalszám: 384
ISBN: 9789632614526
Fordító: Béresi Csilla
Sorozat: Angyali gonosz 2.
Függővég: nem

Anna Whitt, egy őrangyal és egy démon lánya megfogadta, hogy soha nem követi apja példáját, nem rontja meg az embereket. Naivitás volt ez tőle. Ahogy sok minden más is.
A suttogók rákényszerítik, hogy túlélése érdekében megszegje fogadalmát, akkor is, ha ezzel engednie kell lénye sötét oldalának, és hírhedtté válni iskolatársai között. Élete sivárabbnak tűnik, mint valaha. Ráadásul ott van Kaidan Rowe is, a Bujaság hercegének fia, ő tölti be minden gondolatát. Mikor aztán váratlanul tudomást szerez egy réges-régi jövendölésről, a világot kezdi járni Kopano – a Harag hercegének fia – kíséretében, hogy megszervezze a démonokkal szembeni ellenállást. Hamarosan kiderül ugyanis, hogy az óriások felszabadítása nem mehet vérre menő küzdelem nélkül. A végső győzelemig Annának és Kaidannak félre kell tennie érzéseit, és leküzdeni élete legnagyobb kísértését. Vajon megéri-e életüket kockáztatniuk a szerelemért?

Véleményem

Az előző része vége után hónapokkal csatlakozunk be Anna történetébe megint. Hónapok teltek el azóta, hogy utoljára látta Kaidant, és ez alatt az idő alatt sok minden megváltozott. Anna kénytelen volt végeznie a munkáját, úgyhogy ezt az időt végigbulizta és itta, bár utóbbit próbálta minimális szinten tartani. Mindezeknek köszönhetően nagyon is népszerű lett a suliban, Jay viszont, a legjobb barátja, egyre kevésbé érti, mi történik vele. Anna pedig nem árulhatja el neki. Amikor azonban Kaidan néhány napra újra a városba érkezik, a lánynak látnia kell. De sajnos két nephilim között nem mehet minden egyszerűen. 

Közben azonban váratlan dolog tereli el Anna figyelmét a szerelmi életéről. Megtudja ugyanis, milyen üzenete volt az első részben már emlegetett nővérnek a számára. Anna eljöveteléről prófécia szólt. Ő az, aki a démonokat megválthatja vagy a pokolba küldheti. És bár fogalma sincs, ezt hogy kellene elkezdenie, az biztos, hogy az óriások körében támogatókra van szüksége. Apja, Belial elkezdi megszervezni az utazásokat, ahol Kopano lesz a társa. 

Anna ebben a részben rengeteg kalandon megy keresztül, és vele együtt mi is. Anna és Kope utazásainak hála pedig rengeteg helyre eljutunk, Ausztráliától kezdve Szírián keresztül Londonig. Sokkal több dolog történik, mint az első részben. Már nem kell megtudnunk, mi is Anna, hogyan épül fel a világ, hiszen ez már mind adott. Anna szerelmi életéről a hangsúly is valami fontosabbra, a démonokkal szembeni lázadásra kerül. Egyfajta furcsa feszültségben telik a történet, egyszerre játszanak a szereplőink a szabályok szerint és ássák alá a meglévő rendszert.
Eközben újabb szomorú és fájdalmas történeteket ismerhetünk meg, hiszen az óriások élete semmiképp sem játék és mese. Újabb óriások kerülnek tehát a képbe, és visszatérnek a korábbi mellékszereplők is, Kope, Blake, az ikrek... Hadd emeljem ki az új mellékszereplők közül Zaniát. Az ő története nagyon megfogott, egy nagyon érdekes és összetett karakter. Anélkül, hogy spoilereznék, vele és még valakivel kapcsolatban elindult egy szál, amire nagyon kíváncsi leszek. 
Szóval rengeteg óriással találkozunk, épp csak egy valakivel nem tud Anna kapcsolatba lépni, azzal, akivel a legjobban szeretne: Kaidannel. 

De ha már Kaidan szóba került, nem kell megijedni, a szerelmi szál sem sikkadhat el teljesen. Kiéleződik a szerelmi háromszögnek ugyan nehezen nevezhető, de azért határozottan érdekes Kope-Anna-Kaidan dolog. És hadd írjam Anna javára, hogy végig tudja, mit - illetve kit - akar. Főleg a könyv vége felé megkapjuk a jól megérdemelt romantikus jeleneteket, aminek azért örültem, mert szeretem Annát és Kaidant. Még mindig jó kis páros, és egy-két jelenetben most igazán szikrázik a levegő.

Azt mondtam, sokkal több minden történik ebben a kötetben, és ez igaz is. A végjáték viszont számomra kicsit kevésbé volt izgalmas. Ez persze még nem jelent rosszat, mert az első rész vége szívrohamközeli állapotba sodort, itt olyan kellemes szívdobogós izgalommal megúsztam.

Örültem, az első rész után nem kellett csalódnom a folytatásban sem. Rettenetesen kíváncsi vagyok, mi történik ezután.

NAGYON AJÁNLOM


Olvassatok bele a könyvbe!



Blogturné Extra - Kimaradt jelenet


Elindulok a hotelünk mellékutcáján át a jóval forgalmasabb útra, amin át kell kelnem ahhoz, hogy Zaniához jussak. A főutak alig voltak kikövezve, és már azokat is kikezdte az idő, ami még inkább erősítette bennem a régi világ érzését. A nyüzsgő forgalmú piac egy része fedetlen, ide szabadon betűz a nap. Gyerekek futkároztak, nevettek, kiáltoztak.
Úgy terveztem, hogy lesütöm a pillantásom, de hirtelen megcsapott ez az egzotikus, ínycsiklandozó illat és a nagyszerű látvány azért könyörgött, hogy nézzem. Árusok kiáltoztak gazdag hangon és eltúlzott gesztusokkal mutogattak, nevettek vagy épp komolynak próbálta látszani, amikor valamire alkudoztak. Sok más zsúfolt nagyvárossal ellentétben a szuk kisugárzása kellemes volt és megnyugtató.
Még nem ettem aznap. Volt előttem egy stand, ahol hummuszt lehetett kapni. Egy idősebb nő készítette, aki díszesen hímzett ruhát és hidzsábot viselt. Ahogyan végigmértem, hirtelen szégyenlősnek éreztem magam. Csak egy egészen kicsit tudtam arabul, amit az utóbbi pár hétben tanultam. Töredezett arabomon rendeltem hummuszt és lepénykenyeret kértem, miközben ő hetykén végigmért. Valamit mondott nekem arabul és a fejkendőm felé mutogatott, ahogy az auráját átjárta az izgalom narancsa.
– Rosszul viselem? – kérdeztem angolul. Fellelkesülve mondott még valamit, aztán behívott egy háta mögötti helyiségbe. Egy kislány jött ki, és több más nő is kidugta a fejét az ajtón. A fiatalabbak nem takarták el a fejüket.
– Á – mondta a kislány mosolyogva. – Sárga haj, azt mondja. Szőke vagy, igaz? Mint Hollywoodban?
– Ó! – Hirtelen megkönnyebbültem, egy kicsit feljebb toltam a hidzsábom, hogy megmutassam a hajam. – Igen, szőke vagyok, de nem Hollywoodból jöttem.
A lány tovább mosolygott, a beszélgetést az idősebb nőre hagyva, aki hozzám fordult, tapsikolt egy kicsit és annyira örült, hogy még egy hiányzó fogát is észrevettem a mosolygásban.
– Jöjj, jöjj – ragadta meg a karom.
– Azt szeretne, ha teát innál – magyarázta a lány.
– Ó, köszönöm. – Tényleg jól esett a meghívás. Gyorsan a háta mögé lestem Kope-ra, miközben a nő átrángatott a standon és egy sor szőnyegen. Kope csak megvonta a vállát és vigyorgott.
A szoba apró volt és egyszerű. Az idősebb nő mondott valamit a lányoknak, és a karjaival integetett nekik, miközben az utasításokat kiosztotta. Nyugton maradtam, amikor megint hozzám fordult és elkezdte lehúzni a fejkendőmet. Megvizsgálta a hajam, az ujjait végigfuttatta a fürtjeimben, közben pedig elismerően mormolt.
– Gyönyörű – mondta, minden egyes szótag kicsit törve gördült a nyelvéről.
A szobába hirtelen még több nő érkezett, mindegyik a hajamról beszélt, néhányan pedig meg is érintették. Valaki egy tányér finom, meleg lepénykenyeret és fűszeres hummuszt. Teljesen őszintén az egyik legfinomabb dolog volt, amit életemben kóstoltam. Nevettek rajtam, amikor lehunytam a szemem és elégedetten hümmögtem. A kislány egy tálcányi apró poharat hozott be, mindegyik tele volt gőzölgő teával. Felém nyújtotta az egyiket, én pedig elvettem és bólintva megköszöntem. Forró volt és édes, egy kis mentával.
Egy csapat gyerek szaladt be, körém telepedtek a sárga auráikkal és a hangzavarral, amit keltettek.
– Van cukorkád? – kérdezte egy fiú, akinek hiányzott az első két foga. Az anyja beletúrt össze-vissza álló, fekete hajába és megszidta.
– Semmi baj – nevettem, és a táskámba nyúltam. Előhúztam belőle egy maroknyi M&Ms-t és Skittles-t. – Szabad? – kérdeztem az anyját, aki erre válaszul bólogatott. Az egész szobát átjárta a narancs és sárga energia.
Kis kezek kapták ki izgatottan a kezemből az édességet, mielőtt még az idősebb nő meggondolhatta volna magát.
Egy vicces, tört angolul beszélgetés után az idős asszony jó szorosan visszatekerte rám a hidzsábomat. Sajnálkozva búcsút intettem nekik, megköszöntem az ételt és a teát, és jó hangos, csattanós csókokat kaptam cserébe az arcomra. Alig vártam, hogy mesélhessek Pattinek a szíriai nők vendégszeretetéről.
Amint megbizonyosodtam róla, hogy Kope követ, elindultam lefelé az utcán, közben pedig a távolban magasodó száraz hegyekben gyönyörködtem.

Forrás


Nyereményjáték

Hallottatok már az auráról?

Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Képes megállapítani pusztán a színek és azok árnyalatai alapján, milyen érzések kavarognak adott pillanatban az emberekben.

Ezt látva sötétzöldre váltott az aurátok? Netán ti magatok is szeretnétek kipróbálni, milyen lehet másokban olvasni? Nos, most megtehetitek.

Minden blogon találtok egy-egy mondókát, melynek segítségével kitalálhatjátok, melyik színhez milyen érzés tartozik.

1. Vízszintesen haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt.
2. Minden nap elküldhetitek az aznapi megfejtést/érzést, így plusz esélyekkel gyarapodhattok.
3. Néhány betűhöz nem tartozik kérdés. Azokat nektek kell kitalálnotok, de ha szétnéztek a Blogturné Klub hivatalos blogján, könnyen megtalálhatjátok őket.
4. A vastaggal kiemelt rész egy olyan dolog megfejtését tartalmazza, melynek fontos szerepe lesz a történetben, s ennek a megfejtése éri a legtöbb pontot.
A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott 3 (!) Angyali szövetség könyv egyike. (Csak Magyarország területén érvényes a postázás!)



A mai versike:

Halványzöld aurád, 
ha lekötelezettség jár át.


a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje

04/21 Dreamworld - Ismerd meg az új szereplőket
04/22 Szilvamag olvas
04/23 Nem harap a... - Pál apostol
04/24 MFKata gondolatai - Bögrés süti
04/25 Deszy könyvajánlója - Törölt jelenet
04/26 Kristina blogja - Térkép Kope és Anna utazásáról
04/27 Always Love a Wild Book - Karakterinterjú: Kopano
04/28 Angelika blogja - Anna & Kaidan kedvenc dalai
04/29 Kelly & Lupi olvas - Kaidan szemszög
04/30 Könyvszeretet
05/01 Insane Life - Idézetek
05/02 CBooks
05/03 Függővég - 10 ok, miért szexi Kaidan

Nincsenek megjegyzések