Breaking News

Katie McGarry: Crash Into You - Szívkarambol


Örülök Isaiah-nak!

Katie McGarry: Crash Into You - Szívkarambol


A blogturnéról




A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Katie McGarry legújabb regénye, a Crash Into You - Szívkarambol, mely a  Feszülő húr című sorozat harmadik része. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere bemutatja egy jó kislánynak vélt, ám vakmerőségre is hajlamos lány, és egy dörzsölt srác kirobbanó történetét.

2015. június 19-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Crash Into You
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 496
Fordító: Komáromy Rudolf
ISBN: 9789633992883
Sorozat: Feszülő húr 3.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment 
Moly link
Goodreads link (4,30)
Megrendelési link
Kirobbanó történet egy jó kislányról, aki vakmerőségre is hajlamos, egy dörzsölt srácról,
akinek nincs vesztenivalója, és egy száguldó tempóban szövődő szerelemről.
Színjeles tanulmányi eredmény, dizájnerrucik, kifogástalan élet – ennyit várnak Rachel Youngtól. A magániskolába járó tizenegyedikes lány azonban titkol ezt-azt jómódú szülei meg basáskodó bátyjai elől… sőt, épp két újabb tétellel gyarapította a listát. Az egyik, hogy sötét országutakon szokott száguldozni vadidegenek társaságában a Mustangjával. Hát a másik? A tizenhét éves Isaiah Walker – egy nevelőszülőknél fölcseperedett, tetovált srác, akivel szóba állnia sem lenne szabad. Ám miután a szürke szemű, átható tekintetű fiú a segítségére siet, többé nem tudja kiverni a fejéből.
Isaiah is rejteget titkokat. A lakóhelyéről és Rachel iránti tényleges érzéseiről. Még csak az hiányozna, hogy belegabalyodjon egy gazdag csajba, aki nyilván csak a kaland kedvéért kívánkozik a város rossz hírű déli fertályára – még ha ránézésre valóságos angyal is ez a lány.
Amikor azonban közös szenvedélyük, az aszfalton száguldozás, mindkettejüket életveszélybe sodorja, hat hetük marad, hogy kiutat találjanak. Hat hét, hogy kiderítsék, meddig hajlandók elmenni egymás megmentéséért.

Az első mondat:


"Tizenegy év, két hónap és hét nap."

Véleményem - Rendhagyó




Kedves Katie McGarry!

Tudnod kell, nagyon haragudtam rád. Imádom a könyveidet, a Pushing the Limits levett a lábamról, aztán sorban olvastam a kiegészítő kötetet, és a második részt. És amikor először olvastam, dühös voltam. Mert tudnod kell, imádtam Isaiah-t, az első találkozásunk óta. 

Isaiah kemény és érzékeny egyszerre. Az a srác, akitől első ránézésre talán megijedsz, és átsétálsz az út túloldalára, biztos, ami biztos, csak hogy elkerüld a bajt. De a tetoválások, a piercingek és az izmok alatt egy igazi érző szív lapul, és Isaiah bármit megtenne azokért, akiket szeret. Ez már rögtön egyértelmű volt, ráadásul még a kocsiimádatot is kitaláltad neki (vagy ő magának?), és ezzel végképp levettél a lábamról. Most komolyan, gondolom, te sem tudsz elképzelni annál szexibbet, mint hogy egy srác a motor fölé hajol, vagy éppen biztos kézzel vezet, ugye? (Miért van az, hogy a pasik karja olyan szexi vezetés közben? Ha tudod a választ, kérlek, írd meg nekem!)

Mindenesetre imádtam Isaiah-t, még ha Beth-t nem is annyira, és szurkoltam nekik. Vagyis szurkoltam Isaiah-nak, mert annyira kívántam neki a boldog befejezést. Aztán te összetörted a szívét. És nem is akárhogy. Hagytad, hogy kapjon egy falatot a mennyországból, hogy azt higgye, a szerelme beteljesedhet, és végül taszítottál rajta egyet. Oké, elismerem, második olvasásra, amikor már kicsit jobban el tudtam vonatkoztatni az Isaiah iránti rajongásomtól (és nem mellesleg már ismertem az ő történetét), megszerettem Beth és Ryan sztoriját. De akkor is fájt néznem, hogyan gyötrődik Isaiah, aki csak jót akart. És Beth, szépen, lassan, darabkáról darabkára zúzta össze a szívét. 

Féltem a harmadik résztől, és még mindig haragudtam rád. Nem tudtam elképzelni, hogyan írhatnál egy olyan lányt mellé, aki megérdemli és elég erős ahhoz, hogy belásson a külcsín alá és összeillessze a darabkákat. Őszintén, azt gondoltam, veszett ügy, és bármennyire szeretem is az írásaid és a szereplőid, csalódást fogsz okozni. Leírom, nem tagadom. Úgy álltam neki a Crash Into You-nak, hogy nincs jó út, azután, hogy Beth és Isaiah nem jöttek össze, semmi nem lehet ugyanolyan. 

És nem is lett ugyanolyan, de tudod, mit? Már megint megvezettél. Mert pont az volt a legjobb, hogy nem lett ugyanolyan. Mert előrángattad valahonnan Rachelt, és én csak arra tudtam gondolni, ezek ketten egymásnak vannak teremtve. Mert hát Rachel sebezhető, nagyon is, de kitartó és bátor és ő az, aki segíteni tud Isaiah-nak azzal, hogy előhívja belőle azt, amiben a legjobb: a védelmező ösztönt. Tudja, milyen ha az ember szívét a szerettei törik össze, milyen, amikor cserben hagyja a családja - még ha Isaiah-val ellentétben mellette állnak. Mert valójában mégsem. (És ezzel a családdal az én szívem is összetörted, újra, csak hogy tudd!)

Az első pillanattól kezdve éreztem a kémiát, minden gondolatot, mindkét oldalról. Rachel félve közelít, Isaiah próbálja visszafogni magát, de persze nem engedted nekik. És köszönöm neked! Imádtam velük együtt beülni a kocsiba minden alkalommal, és soha nem felejtem el azt az első gyorsulási versenyt és persze a közös menekülést - még akkor sem, ha tudom, hová vezetett. 

Isaiah-t mellékszereplőként szerettem, főszereplőként imádtam. És bár ő volt az új tényező az egyenletben, Rachel pont az az x volt, ami kellett, hogy minden stimmeljen. Ezek ketten elérték, hogy elfeledkezzek Bethről, hogy elhiggyem, van tovább, van jobb, és mindennek így kellett történnie. 

Persze azért ahogy tőled már megszokhattuk, voltak fontos mellékszereplőink, és még ezzel is sikerült meglepned. Úgy gondoltam, Isaiah története lesz ennek a sorozatnak a lezárása. Egy trilógia, végigmegyünk az első részben megismert zűrös bagázs tangjain, aztán kényelmesen hátradőlünk annak biztos tudatában, hogy még ha nem is könnyű az út, azért van remény a boldogságra. De amikor megjelentek Rachel testvérei, aztán Abby, és végül visszatért Logan is, folytatásra vágytam. Még ezt is elérted - amikor az volt a célom, hogy szépen elegendhessem a szereplőket, elérted, hogy még többet akarjak. Akarom, hogy tudjam, mi lett Rachel családjával és Abbyvel és a többiekkel, mert annyi ott még az érdekes történet.

Szóval emelem kalapom, mert sikerült az, amire nem számítottam. Előre temettem a lányt, akit Isaiah mellé szántál, Beth helyett, pótlékként. Aztán megírtad Rachel, és már csak arra tudtam gondolni, Beth csak egy állomás volt, egy tévképzet, a pótlék, amíg meg nem érkezett Rachel. Bravó! Ó, és csak megnyugtatásul: szerintem a fordítás is jól sikerült, bár igaz, ami igaz, a szakszavakban nagy eséllyel nem venném észre a hibákat, még ha lennének sem...

Köszönöm, hogy megalkottad Isaiah-nak a befejezést, amit megérdemelt, és köszönöm, hogy megmutattad Rachelen keresztül, milyen ártalmas a megfelelési kényszer! 

Üdvözlettel:
Deszy

Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/7001_szivkarambol.pdf?ap_id=Deszy




Blogturné extra - Kimaradt jelenet, Isaiah szemszög


Rachel szeme kitágul, és az asztalra csapja a tenyerét. A fejem balra kapom, szememmel a veszélyt keresem. 
- Úristen, imádom ezt a dalt! 
A vállam visszahullik, ahogy feldolgozom a szavait. - Mi? 
Kicsusszan a sarokbokszból, és egyetlen gyors mozdulattal leveszi a kabátját, felfedve az alatta megbújó rövidujjú, kék pamutfelsőt, ami tökéletesen öleli az idomait. Öleli. Azokat a részeket is, amik északon vannak, és azokat is, amik délen. Szorosan öleli. Mintha a ruhadarabjait direkt rá öntötték volna. A pokolba, még az is lehet, hogy tényleg rá szabták őket, és én rohadt hálás vagyok a fickónak, aki varrta őket. Rachel nem gömbölyödik túlságosan a megfelelő helyeken, de tagadhatatlanul nő.
- Közelebb kéne mennünk. A színpadhoz - mondja izgatottan. 
Pislogok. Egy évvel fiatalabb, mint én. Alig múlt tizenhat. Egy lány.
Domborulatokkal.
És az arca szépen lassan magára ölti a tűz színét.
Rachelt hirtelen nagyon elkezdi érdekelni az egyik gyűrűje, és birizgálni kezdi. - Hogy jobban halljuk a dalt, mert, ja, mert... - hebegi. 
Észreveszi, hogy bámulom, és hirtelen kínosan érzem magam és ez valahogy nagyon nem csúszik. Miért kéne kínosan érezni magam? Lány, domborulatokkal, a pasik meg megbámulják. Sok lányt megbámulok. A francba, olyasmiket tettem azokkal a lányokkal, amitől mindenhol elpirulna. 
De vele más. 
Minden más.
És az ösztön, amire már évekkel ezelőtt megtanultam hallgatni, amitől most a bőröm túlságosan is szorosnak tűnik? Azt súgja, a fájdalom világába csöppenek, ha csak egy kicsivel is tovább vele maradok.
- Rachel... - A zsaruk már valószínűleg elpályáztak, és visszavihetlen a kocsidhoz, ezt akarom mondani. Nem akarom, kellene mondanom, de valami abban, ahogyan ott álldogál, mintha csak rám várna, hogy... hogy... 
Fogalmam sincs, mit akar tőlem. A csajok más pasikra szoktak így bámulni, nem rám. 
- Érezted már valaha, hogy élsz? - kérdezi tőlem hirtelen, minden előzmény nélkül. 
- Igen - felelem rögtön. Minden alkalommal, amikor a kocsimban vagyok és a gázra lépek, hogy nyerjek még egy negyed mérföldet. 
- Úgy értem, igazán élőnek érezted magad. - És Rachel végre a szemembe néz. - Mintha minden sejted vibrálna, és életedben először úgy érzed, hogy minden porcikád a lábujjadtól az ujjaidig, a tüdődig, minden különálló részed együtt dobog, és semmi sem jelentéktelen. Élsz. Most az a dal szól, amit imádok, és bár tudom, hogy nem tartozom ide, tudom, hogy ez a legvalóságosabb pillanat, amit egész eddigi életemben átéltem, és hátralévő életem minden egyes napján bánni fogom, ha most nem megyek közelebb ahhoz a színpadhoz.
Mi a franc bajom van? Kimászok a bokszból és elmotyogok egy káromkodást, amikor a mosolya olyan vakítóvá válik, hogy már-már olyan, mint egy szupernóva. Boldogan összecsapja a kezét és kicsit még ugrál is. 
- Nem iszunk.
Elkomorul és ünnepélyessé válik. - Nem iszom. 
A szememet forgatom. Hát persze, hogy nem iszik. - Gyere.
Megint meg akarom érinteni, hogy kifejezzem, az enyém, ahogy keresztülnyomolunk a helyiségen, hogy odaérjünk a színpadhoz, de nem teszem. Korábban túl szabadon cselekedtem. Még az angyaloknak is van ingerküszöbe.

Nyereményjáték


A történetben fontos szerep jut a száguldásnak és az autóversenyzésnek, így hát mostani játékunk során szintén az illegális gyorsulás világa lesz a középpontban. Olyan filmes karaktereket keresünk, akiknek lételeme a száguldás.

Minden blogon találtok egy kis infómorzsát az adott figuráról, illetve egy képet annak autójáról. Nektek pedig nincs más dolgotok, mint ezek segítségével kitalálni, kire gondoltunk. (Fontos, hogy a filmbeli karakter nevére gondoltunk, nem pedig a színészekére!) Majd ezt megismételni az összes állomáson. Ha minden feladatot teljesítettetek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott 3 példány egyikét.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.



Fejsérülést szenvedő barátja helyett kénytelen beugrani a versenybe, ahol ellenfele alantas húzásai miatt majdnem balesetet szenved.



a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje



06.21. - CBooks
06.23. - Angelika blogja
06.25. - Media Addict
06.29. - Kristina blogja
07.03. - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések