Breaking News

Holly Smale: A lány, aki távolról tökéletes {Nyereményjáték}


Haragszom Harrietre

Holly Smale: A lány, aki távolról tökéletes

A blogturnéról




A harmadik kötetéhez érkezett a lehengerlő humorú "stréber-sorozat", a Geek Girl! Harriet Manners ezúttal New Yorkban találja magát, próbálna új életet, karriert kezdeni, kérdés, hogy összejön-e.

De egy biztos! A szupervicces A lány, aki távolról sem tökéletes ugyanúgy megnevettette a Blogturné Klub tagjait, mint az előző két könyv. Figyeld az állomásokat, és nyerd meg az egyik kötetet!


Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Picture Perfect
Kiadó: Manó könyvek
Oldalszám: 328
Fordító: Nagy Boldizsár
ISBN: 9789634031185
Sorozat: Geek Girl 3.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,22)
Megrendelési link
A bestsellerlisták csúcstartója, a díjnyertes GEEK GIRL-sorozat harmadik kötete végre megérkezett! Kattanj rá a lehengerlő humorú stréber-sorozatra!"
Harriet Manners több tényt ismer, mint az átlag. Tudja, hogy New York a legnépesebb város az Egyesült Államokban. Azt is, hogy a hivatalos mottója a „Még feljebb". Tudja, hogy az amerikaiak 27%-a szerint sosem landolt ember a Holdon. De arról fogalma sincs, milyen a modellek élete a Nagy Almában, és hogy a családja hogyan birkózik
meg az új, amerikai élettel. Ahogy azt sem tudja, hogyan „válhat branddé" a New York-i modellekhez hasonlóan. De ami a legfontosabb, azt sem, mi a teendő, ha a nagy romantikus gesztusokat nem a pasijától kapja…
Vajon a stréber lány ezúttal túl messzire megy?
A szupervicces Geek Girls-sorozat új része garantáltan ugyanúgy megnevettet, mint az előző két könyv!

Az első mondat:


"A nevem Harriet Manners, és van pasim."

Véleményem


Hú, Harriet Manners visszatér. Így, a harmadik részre már nagyjából sejthető, mire számíthatunk: Harriet mindenféle geek kommentjeire, egy csomó ciki történésre, pasibonyodalmakra és valami félreértésre. Ó, és persze modellkatasztrófára.

És meg is kapjuk mindet egytől egyig, ennek ellenére nem pont arra számítottam, amit végül olvastam. Egyrészt még mindig imádom Harriet geek kis információmorzsáit, bár valahogy az előző részi kedvencemet nem sikerült túlszárnyalnia. (Cél a következő részre: olyan információmorzsa, amit jobban fogok kedvelni, mint a második kötet atomos megjegyzését.) Azt is nagyon szeretem, hogy ezt a furcsaságát Harriet még mindig felvállalja, és megy előre, töretlenül. Kiáll magáért, ebben a részben talán még jobban is, mint eddig. 

Ennek ellenére ennyire talán még soha nem akasztott ki a főszereplőnk, mint most. Jönnek a ciki sztorik, és persze még mindig viccesek, de valahogy... kevésbé sajnáltam, és sokszor inkább mérges voltam rá. Az egy dolog, hogy forrófejű, de ebben a részben sokszor nem gondolja át a dolgokat, ok nélkül féltékenykedik és még ráadásul rettentő befolyásolható is - ez a legrosszabb, mert Harrietről lévén szó, nyilván a rossz emberekre hallgat. Így jönnek a félreértések, a kavarodás, és a meglepő fordulat, amire nem számítottam. 

Apropó, ha már olyan dolgok, amikre nem számítottam! Harriet Amerikába költözik a családdal. Na, ez bizony meglepetés volt. Belegondolva persze eddig is végigutazgatta a részeket, ettől függetlenül a család és a központ végig Angliában volt. Most azonban ez is megváltozik, jön a nagy kaland és a nagy alma. Ez az ötlet kifejezetten tetszett, bár bevallom őszintén, picit többet is szívesen láttam volna az amerikai modellvilágból. (Túl sok volt régen a Topmodell leszek, tudom.)

Mindenesetre ami el tud romolni Harriet életében, az el is romlik: idegen helyen találja magát, távol a barátaitól, akik ráadásul úgy tűnik, új életet kezdenek. A családja el van foglalva az új családtaggal, az új tanára szerint cseppet sem okos, a szerelmi élete se alakul a legjobban, és a modellkarrierje romokban hever - ha vissza akar térni (vissza akar?), akko bizony a nulláról kell újrakezdenie. New York közel sem olyan varázslatos, mint azt gondolta volna, például a tájékozódás tragikus, és... Szóval minden kész tragédia, ahogy azt várjuk is a főszereplőnktől. És persze Harriet gondoskodik róla, hogy minden csak még rosszabb legyen.


Oroszlánfiút még mindig imádom, a Harriettel közös jeleneteik nagy részét nagyon szerettem, és picit még sajnálom is, amiért ebben a részben el kell viselnie a lányt. Tobyn még mindig jót röhögtem, Harriet családját pedig még mindig imádom, bár őszintén szólva a viccesebb oldalukból szívesen kaptam volna még többet. 

Sok szempontból tehát haladunk tovább az előző részek nyomvonalán, viszont ebben a részben sokszor a fejemet fogtam sajnos Harriettől. Viszont a rész befejezése után nagy elvárásaim vannak a folytatásra nézvést, rettentő kíváncsi vagyok, hogyan tovább. Mind személyes, mind szakmai értelemben. (És most úgy kirobbanna belőlem egy spoileres kirohanás, de nem fog.)

AJÁNLOM



Nyereményjáték


Ebben a részben Harriet New Yorkba keveredik, és újabb modellekkel ismerkedik meg. Most a te feladatod is az, hogy a képek alapján felismerj híres modelleket, és beírd a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Figyelem! A győztest e-mailben értesítjük, ha 72 órán belül nem válaszol, sajnos új győztest kell sorsolnunk. A kiadó csak Magyarország területére tud sajnos postázni.


Képei mellett sokan a nevét akkor ismerték meg, amikor kiderült, ő Colleen Hoover választása egyik könyvének főszerepére, és el is vállalta. Azóta már a film első teaserje is kijött.




a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje



10.10. - Deszy Könyvajánlója
10.12. - Media-Addict.hu
10.14. - Zakkant olvas

Nincsenek megjegyzések