Breaking News

Abbi Glines: Te vagy nekem a remény {Értékelés + Nyereményjáték}

Eddig a sorozat legjobbja

Abbi Glines: Te vagy nekem a remény

A blogturnéról




A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Abbi Glines: Te vagy nekem a remény című regénye, a Sea Breeze sorozat harmadik kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere bemutatja Cage York és Eva Brooks cseppet sem zökkenőmentes történetét, melyet átitat a múlt fájdalma.  Vajon mi lesz az erősebb: az álmok vagy a reményt hozó szerelem?

2016. április 7-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Kapcsolódó bejegyzések:


Eredeti cím: While It Lasts
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 272
Fordító: Margitta Nóra
ISBN: 9789632617046
Sorozat: Sea Breeze 3.
Kezelhető-e standalone-ként? igen
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,26)
Megrendelési link
Cage York baseball játékos nagyravágyó tervekkel és reményekkel. Igazi vagány srác, aki
imádja a nyüzsgő várost, a napfényt és a szép lányokat. Ám az álmai hamar szertefoszlanak, és a hőn áhított karrier helyett Sea Breeze-től távol ragad egy farmon.
Eva Brooks, élete sokáig úgy zajlott, ahogy a nagy könyvben mag van írva. Mindig a kitűzött cél felé haladt, és el is érte azt. Egészen addig, amíg első szerelme, John Beasley, életét nem vesztette egy tragédiában. Eva gondosan megtervezett élete egy pillanat alatt semmivé lett.
A csalódott Cage és az összetört szívű Eva találkozása nem indul zökkenőmentesen. A lány, úgy tűnik, kezdetben utálja a fiút. Eva próbálja bezárkózni, és megvédeni magát egy esetleges újabb csalódástól. De Cage nem adja fel., minden alkalmat megragad, hogy a lány közelében lehessen. És ahogy az idő halad, Eva is rájön, hogy mindketten új reményt adhatnak a másiknak. De képesek lesznek maguk mögött hagyni a múltat? És ami talán még fontosabb: le tudnak mondani terveikről, vágyaikról a szerelemért?

Az első mondat:


"– Az anyád adta oda a leveledet."

Véleményem


Ha azt mondanám, hogy az előző kötetben Cage olyan osztatlan sikert aratott nálam, mint sok ismerősömnél, hazudnék. Főleg a Te vagy nekem a tűz első felében voltak gondjaim vele, aztán a második felében jött fel, mint a talajvíz - ahogy szokták volt mondani. És így összességében akko is hazudnék, ha azt mondanám, egyáltalán nem birizgálta a fantáziámat, mi a fene lesz majd Cage-dzsel. 

Nos, kezdjük a jó hírrel: eddig határozottan ez a kedvenc kötetem a sorozatból, és nem csodálom, hogy ennek a filmes jogai keltek, és rögtön a harmadik részre csaptak le, nem az első kettőre. 

Az első két résznél sokszor problémás voltak számomra a mártírszereplők - akiknek csupa rossz kártya jutott, mindenki szívatja őket és ők mégis gyönyörűek, kedvesek és kb. egy Hamupipőke veszett el bennük. Már a mesénél is gondban voltam azzal, hogy Hamupipőke csak tűr és tűr, hár még milyen furcsa ugyanez a modern világban. Ettől persze még szórakoztatóak voltak, a románcokat meg csípem, azt hiszem, ez mostanra már nem nagy meglepetés, de valahogy... soha nem éreztem tökéletesnek a dolgot. 

Nos, tökéletes most sem volt a könyv, de határozottan hihetőbbnek találtam, mint az előzőeket. Végre nincsenek mártírok! Ellenben van két olyan főszereplőnk, akikkel az élet nem bánt túlságosan kesztyűs kézzel. És pont ez az, ami közös bennük, ettől válik jó párossá ez a két egyébként eltérő habitusú szereplő. 

Cage ugyanolyan nagyszájú, mint eddig volt. Visszabeszél, beszólogat, viszont azzal, hogy végre belelátunk a fejébe, sokat enyhül a róla alkotott kép. Végre tudjuk, mit miért tesz, ráadásul "átnevelő táborba" kerül, hogy fegyelmet tanuljon. (A cselekmény szerint az edzője küldi el az isten háta mögötti tanyára dolgozni, hogy kicsit megnevelje a farmtulaj.) És legfőképp jó hatással van rá a szerelem, meg persze az is jót tett neki a szememben, hogy ezúttal nem harmadik kerék egy bimbózó románcban. 

Eva elveszítette a szerelmét, és még mindig ezt próbálja feldolgozni. Örültem, hogy viszonylag hosszú idő telt már el a veszteség óta, így nyugodt szívvel szurkolhattunk a párosunknak, mindenféle bűntudat nélkül. Az is nagyon tetszett, hogy nem kaptunk túl sokat az előző szerelemből, épp csak annyit, hogy érezzü, fájt, de annyit nem, hogy bekavarjon az éppen kialakuló szerelem iránti lelkesedésbe. 
Evában nagyon szerette, hogy simán kiállt Cage-dzsel szemben, és elhajtotta a fenébe, ha arra volt szükség. Pont ez kellett a mi szívtiprónknak, sokszor szívesen odakiáltottam volna, hogy "Ez az, csajszi!". 

Persze a könyv elején pontosan attól válik viccessé a helyzet, hogy Cage és Eva mennyire nem ismerik egymást. Eva számára ismeretlen Cage érzelmesebb oldala - pedig milyen meglepetés, van neki! Cage számára pedig egyértelmű, hogy Eva nem akar tőle semmit. A helyzet persze egy ponton még ennél is bonyolultabb, mivel Cage kissé félreérti a helyzetet - nem lövöm le a poént -, így megvan az csipetnyi feszültség, miközben várakozunk, mikor derül már ki minden. Kifejezetten imádtam az apró részleteket velük kapcsolatban: a vizes törölközőt, az ágyneműt, a piercinget...



Ezt az egészet sikerül még nyakonönteni a tiltott szerelem szállal, hiszen Cage egyértelműen nem jöhet össze a "főnök" lányával, ő tiltott terep. Eva oldaláról pedig egyértelmáen senki nem támogatná a kapcsolatot, ráadásul a mintapasi John után Cage... első blikkre nem tűnik a legjobb választásnak. 

Mindenesetre Eva és Cage civakodásáról olvasni, miközben csak úgy pattogtak a szikrák közöttük, kifejezetten élvezetes volt, és tetszett az is, ahogy Eva szépen, lassan továbblépett. Hangsúly a szépen, lassanon. Nem felejtette el egyik pillanatról a másikra a pasiját, és ez így van jól. (Sok ilyen témájú könyvnél ezt nagyon sajnálom.) Szinte megkönnyeztem, amikor a gitár... Nem, nem spoilerezek, de tudni fogjátok, mire gondolok.



Emellett ki kell emelnem egy mellékszereplőt is, akit nagyon megkedveltem. Ő pedig nem más, mint az ikertesó, Jeremy, az örök optimista, a védelmező, a támasz. Szegénykémért a szívem tört össze - milyen lehetett elveszíteni az ikertestvérét? És mégis elég erős volt, hogy ő legyen a támogatója Evának, és ő volt az is. Ráadásul annyira csak Eva boldogsága érdekelte, hogy rögtön észrevette a kémiát Cage és Eva között, és nem gördített közéjük akadályt, sőt... Imádnivaló, és nagyon örülök, hogy a mellékszálon is előkerült az elengedés kérdése. Külön érdekes, hogy Jeremy számára a gyász lezárását nem az jelentette, hogy a testvérét elengedje, hanem azt, hogy levegye a kezét a testvére barátnőjéről. Nagyon szeretnék még róla olvasni. 

Egyébként sorozat lévén, és persze mert Low Cage-hez olyan közel áll, a korábbi főszereplők se maradhatnak ki a sztoriból, visszatér Low és Marcus is, még ha csak futólag is, de jó volt látni őket.

Összességében nem mondom, hogy Abbi Glines kivetkőzött magából, mert bár kicsit jobb a stílus és a sztori is, azért még mindig nem tökéletes a dolog. De eddig határozottan ez a legjobb rész szerintem, szóval ha valaki az előzőeket szerette, akkor ne hagyja ki semmiképp. 

AJÁNLOM

U.i.: Az, hogy tetszett, mondjuk azt még nem változtatja meg, hogy életem legtöbbet röhögős erotikus jelenetét produkálta ez a könyv. Vol egy mondat... egy mondat, amit akárhányszor elolvastam, nem csak hogy kirántott a hangulatból, de konkrétan rám jött a röhögőgörcs. Direkt megkerestem az angolban, eredetileg is szerencsétlen a mondat, de legalább értelmes. De a magyar... Kíváncsi vagyok, belőlem váltotta-e csak ki ezt. Szóval ha eseteleg találkoztok egy ilyen mondattal, és még emlékeztek ráá, mit írtam, várom a kommenteket, hogy Ti is így voltatok-e vele - és persze a tippeket, ha esetleg igen, hogy ugyanaz a mondat volt-e.

Blogturné extra - Borítómustra



 
 


Nyereményjáték


Mostani játékunk során megismerkedünk a farmerélet legjellemzőbb kellékeivel és állataival. Minden állomáson találtok egy linket, melyet megnyitva egy puzzle-t kell kiraknotok, s az összeállt képen látható tárgy megnevezését vagy állat fajtáját be kell írnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Ha minden állomást teljesítettetek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott regény három példányának egyikét.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje



04/07 Kelly & Lupi olvas
04/09 CBooks
04/11 Deszy könyvajánlója
04/13 Angelika blogja
04/15 Dreamworld
04/17 Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések