Breaking News

Márciusi Book Haul

Nem szoktam Book Haul bejegyzéseket írni, de úgy döntöttem, kivételt teszek. Nem ígérem, hogy lesz minden hónapban ilyen, de mivel kértétek, hát legyen.

Hogy miért nem volt eddig és miért nem merem ígérni, hogy ezután mindig lesz? A válasz elég egyszerű: a könyves beszerzéseim meglehetősen kuszák. Veszek is, kapok is ajándékba, recenzióba... De ez még a kisebbik nehézség, igazán bonyolulttá attól válnak a dolgok, hogy mindig akkor olvasom a könyveket, amikor megérkeznek papírban. A recenziós példányaimat sokszor "tömbösítve" kapom meg, egyszerre többet is, és lehet, hogy egyébként arról a bizonyos könyvről, ami a csomagban lapul, már akár két hónappal korábban írtam is.

Ráadásul mindeközben én már teljesen más könyveket olvasok e-bookban, amik lehet, hogy majd csak 1-2 hónap múlva jelennek meg ténylegesen.

Mondom, bonyolult.

Mindenesetre márciusban az alábbi papírkönyvek futottak be hozzám tapizható formátumban.





Az első adag rögtön egy akciós bevásárlás eredménye. 1+1 akció volt az Alexandránál, én meg úgy döntöttem, felpótolom az Ulpius sorozataimat a hiányzó részekkel. A tél halálos csókja kivételével már mindet olvastam angolul, de most már magyarul is a polcomon csücsülnek.





A második beszerzésem számomra minden szempontból a hónap könyve. Imádtam a Lady Midnightot - amiről a spoilermentes bejegyzésemet ITT olvashatjátok, a spoileres pedig várhatóan holnap érkezik -, de nem csak ezért különleges a book haul szempontjából. Életem először rendeltem könyvet a Waterstonestól, és mondhatom, elégedett vásárló vagyok. Március 8-án jelent meg a Lady Midnight, 7-én feladták, és 10-én reggel már érkezett is a postás. Extra gyorsan megérkezett, a csomagban ajándék kuponok is lapultak - amiket Magyarországon nem tudok beváltani, de attól még kedves -, ráadásul ha bármi problémám lett volna, a számlán lapult egy ingyenes visszaküldést garantáló matrica is, hogy ne nekem kelljen állni a postaköltséget, ha esetleg sérült a könyv. Úgyhogy drága volt a szállítás, de megérte.

Emellett nem véletlen, hogy nem a szokott helyről, a Bookdepositoryról szereztem be a Lady Midnightot. Ugyanis egy különleges kiadásra csaptam le, amiből mindösszesen 1000 példány létezik a világon. Ennek része a csodálatos kötés és az is, hogy dedikált a kötet! Ráadásul mivel első kiadás, benne vannak az extrák, ami az összes többi első kiadásos Lady Midnightban is: a kiegészítő novella (amit az ebookban nem olvashattam), Cassie utószava meg egy térkép a történet helyszíneihez.

Egy szó mint száz, gyönyörű a könyv és hatalmas a szerelem - mind külső, mind belső tekintetében.








A Lady Midnight után befutott a Girl online példányom is - és extra meglepetés is megbújt a lapok közt, egy könyvjelző, ami már előrevetíti a Simon és a homo sapiens lobbi megjelentést, amit már nagyon-nagyon várok.
De maga a Girl online is jó volt, kicsit vastagabb is, mint számítottam rá. Köszönöm szépen a Libri Kiadónak!





Szintén márciusban futott be hozzám az Örökké a tiéd, amiről ITT olvashatjátok a véleményemet. Kemény menet volt az olvasása, de nagyon megérte. Köszönöm a Tilos az Á Könyveknek a lehetőséget!
Igyekeztem úgy fotózni a könyvet, hogy látszódjon, a felirat kékesen-szürkésen csillog, nagyon feldobja a borítót. 





A következő akciós vásárlásommal 3 újabb LOL könyv került a polcomra - ezzel már csak kettő hiányzik, hogy teljes legyen a sorozatom. Szerettem volna beszerezni már egy ideje őket, így amikor megláttam, hogy akciósak az Alexandrában (az akció utolsó napján), nem sokat teketóriáztam, rögtön lecsaptam rájuk.
A Cinder és Ellát már év elején olvastam, akkor viszont még egy kölcsönpéldányt. Viszont tudtam, hogy be kell szereznem, és azóta már újra is olvastam - nem lehet abbahagyni. Az olvasásig a másik kettőnél még nem jutottam el, de várhatóan a Könyvfesztivál után sort kerítek rájuk. Ha nem, akkor kellemes nyári olvasmányok lesznek. 





Ezután a General Presstől futott be csomagom, egy óriási borítékban érkezett a két könyv, először el se tudtam képzelni, mi lehet. Természetesen könyvek lapultak benne, csak nem egymáson, hanem egymás mellett. Ezeket is nagyon szépen köszönöm.

Az utolsó dal olvasására már sort is kerítettem, de végül úgy alakult, hogy közös turnéja lesz egy másik Nicholas Sparks könyvvel, így a véleményemet majd csak akkor olvashatjátok. (Kulisszatitok: szorgos hangyaként előre dolgoztam a bannerrel, úgyhogy most készíthetek újat. De majd azért megmutatom, milyen lett volna.)
A Fekete özvegy még olvasásra vár, de hamarosan - ami azt jelenti, hogy napokon belül - azt is elolvasom.




A következő befutó Laurelin Paige Rád találtamja volt - szánom-bánom, de bevallom, ezeket a címeket hajlamos vagyok összekeverni -, amit nagyon szépen köszönök a Libri Kiadónak. Itt is van mellett a kötet, miközben ezt írom, ma tervezem elolvasni, hiszen a blogturnéja közben már el is indult. 





Ez a hónap egyébként nem kímélte a pénztárcámat, hónap végén azért még két könyvet beszereztem. Az Alexandra húsvéti akciójában beszereztem végre A marsit. Nem is tudom, hogy bírtam ki hónapokig, hogy nem csücsült a polcomon. A könyvet még tavaly nyáron olvastam, Fummie-tól kaptam kölcsön, és óriási volt a szerelem. A véleményemet is megírtam róla, aztán izgatottan vártam a filmre, amit meg is néztem moziban, azóta pedig már többször újranéztem angolul és magyarul is. De valahogy a vásárlást mindig halogattam. Az akciót látva viszont rögtön az jutott eszembe: nem várok tovább, végre megveszem. (Anyum rögtön le is csapott rá és elolvasta, nála is nagy szerelem volt a film, és a könyv is nagyon tetszett neki.)

És még egy okból jó döntésnek bizonyult, hogy megrendeltem. Amikor mentem, hogy átvegyem a könyvet a helyi Alexandrában, természetesen nem hagyhattam ki az alkalmat, hogy kicsit körbenézzek. És igazi kincset találtam: a Rule-t. Olvastam már angolul a könyvet, de magyarul annak idején nem vettem meg. Vártam, hogy az Ulpius ezt is leakciózza, aztán egyszer csak csődbe mentek. Utána még vártam kicsit, hátha a meglévő készleteket leárazzák, de csalódnom kellett. Aztán a Rule példányoknak egyszerűen nyoma veszett. Akinek megvolt, nem akarta eladni - így még használtan se tudtam megvenni, akár valakitől közvetlenül, akár antikváriumban, hiába kerestem. És akkor egyszer csak ott volt, egy utolsó, valahonnan előásott példány. Úgyhogy nem érdekelt, repült a kosaramba teljes áron, hiszen a lényeg, hogy végre megvan!





Végül a hónap utolsó napján befutott még két Kolibri újdonság is - jó, hogy néha feltörhet a bennem élő gyerek. Szóval ezúton is köszönet a Kolibri Kiadónak!

A Poptropicát (mindig beletörik a nyelvem) már el is olvastam, aranyos képregény, részletesen majd a blogturnéban.

A Felhővadászokhoz még nem volt szerencsém, de rögtön megállapítottam, hogy nagyon tetszik a borító. Ezen a képen nem nagyon látszik, mindenesetre nagyon okosan találták ki, hogy mi csillogjon és mi nem, egészen feldobja a látványt.





Ha számításaim nem csalnak, 17 könyvvel zártam a hónapot, szóval igazán szuper volt a március!

Nincsenek megjegyzések