Breaking News

Jennifer L. Armentrout: Be with Me – Légy mellettem {Értékelés + Nyereményjáték}

Jennifer L. Armentrout: Be with Me – Légy mellettem

A blogturnéról




A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelenik meg a Be with Me - Légy mellettem, ami a hazánkban is közkedvelt írónő, Jennifer L. Armentrout már ismer Várok rád sorozatának második kötete.
Mostani turné alkalmával öt blogger teszi közzé bejegyzését és emellett számos mást ismerhettek meg a könyvvel kapcsolatban.

Kapcsolódó bejegyzések:




Eredeti cím: Be With Me
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 528
Fordító: Császár László
ISBN: 9789633995563
Sorozat: Várok rád 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,16)
Megrendelési link
A New York Times bestseller listáján 1. helyre jutó Várok rád írójának könyve.
Vajon Teresának és Jase-nek megadatik a lehetőség, hogy egymáséi legyenek, vagy az élet közbeszól?
Teresa Hamilton hihetetlenül kemény éven van túl: halálosan beleszeretett a bátyja legjobb barátjába, aki viszont az első, csodálatos, bódító, életmegváltó csók óta egy árva szót sem szólt hozzá; sikerült véget vetnie egy rettenetesen rossz kapcsolatnak; most pedig olyan sérüléssel küzd, ami talán a táncosi karrierje végét jelenti. Ideje hát, hogy elővegye a B-tervet – főiskolára megy. Reméli, hogy itt majd sikerül meggyőznie Jase-t, hogy ami köztük van, őszinte szerelem.
Jase Winstead súlyos titkot hordoz magában, amiről soha, senkinek nem beszélne – különösen nem a legjobb barátja lenyűgözően szép húgának. Még életében senki nem csókolta meg olyan szenvedélyesen, mint Teresa, de nem hagyhatja, hogy ez a kötelezettségei útjába álljon. A legkevésbé arra van most ideje, hogy tartós kapcsolatba bonyolódjon, de közben képtelen kiverni a fejéből a lányt.
Minél többször sodorja őket egymás mellé a sors, annál kevésbé tagadhatják egymás iránt érzett érzelmeiket. Azonban már készülődik a tragédia. Miközben a kampusz próbál magához térni egy váratlan szörnyűség okozta sokkból, a szerelmeseknek el kell dönteniük, hogy minden kockázatot vállalva együtt maradnak, és megérteni, milyen árat kell fizetniük, ha mégsem…

Az első mondat:


"Most már biztos, hogy az édes tea lesz a halálom."

Véleményem


Avery és Cam történetét nagyon szerettem, mindkét szemszögből. Amikor az első részt olvastam, Ollie történetét vártam nagyon, de amint Cam szemszögén túljutottam, egyértelmű volt, mire, illetve kikre van szükségem: Tess és Jase könyvét akartam, de nagyon! 

Kettejük kapcsolata már a 1,5. kötetben elkezdett kibontakozni, és olyan kémia volt a szereplők között, amiről nem lehetett nem tudomást venni. De őszintén szólva azt hittem, hogy a vívódás középpontjában nagyrészt Jase és Cam barátsága lesz, és a "bro-kódex" megszegésében, még úgy is, hogy már korábban is sejteni engedte, hogy valószínűleg más is van a képben. És igazából ez a más volt a lényeg. Eközben Tess nehéz múltjáról már tudtunk az első könyvből is, bár ez önmagában még nem tűnt akadálynak. 

Valójában mindezek előkerülnek. Legnagyobb örömömre a "Cam a barátom, ezt nem tehetem" dolog nem
volt túlságosan hangsúlyos, abban a néhány jelenetben pedig, amikor előkerült, kifejezetten szórakoztató módon - különösen a regény második felében volt egy kedvenc ilyen jelenetem, hangosan kacarásztam rajta. Nem lövöm le a poént, szerintem tudni fogjátok, melyikre gondolok. 

Tess múltja sem maradhatott el teljesen, de érdekes módon - és legnagyobb örömömre - nem a Jase-Tess vonalon, hanem a Tess-Cam vonalon került elő, és még ennél is lényegesebb volt a regény egy mellékszálán. Nem különösebben nőtt ugyan a szívemhez ez a szál, és azt hiszem, az üzenet ennél jobban is átjöhetett volna kicsit, azért egy kis plusz izginek megtette. 

A fő bonyodalmat Jase rejtélye szolgáltatta. Viszont erről a rejtélyről annyit, hogy számomra nem igazán sikerült elkendőzni - már a 1,5. részben olvasott kis részlet alapján elég nagy összegben mertem volna fogadni, mi vár ránk. Mindenesetre attól, hogy kitaláltam, nem lett rosszabb a regény - még ha elég kiszámítható volt is. 

Ugyanis az viszont tagadhatatlan, hogy még akkor is, ha Jase-re haragudtam néhányszor, rettentő jó párost alkottak Tess-szel. Mindkettejüknek voltak rosszabb pillanataik, de külön-külön, és együtt is kedvelhetőek. Mindkettőnek megvannak a hobbijai, a céljai, a félelmei, egyikük sem tökéletes, de pont annyira azok, hogy szerethessük őket, és érdekeljen minket a sorsuk. 
A romantikus jeleneteikben nagyon aranyosak, és cuki szokásokat is sikerült írni nekik - a muffinokat például imádtam! 

De ahogy az ilyen jellegű new adult sorozatoknál megszokhattuk, elkezdődött már a "bandaépítés" is. Az előző részek szereplői nem tűnhetnek el nyomtalanul, így természetesen kapunk egy adagot Camből és Averyből is (még mindig szerettem őket), megjelenik Steph (őt még mindig nem) és említés szintjén Ollie is - róla meg nagyon akarnék olvasni, nem értem, miért nincs könyve. És természetesen új szereplők nélkül sem maradhatunk, hiszen kiről szólna akkor a folytatás? 

Bár kicsit soká húzzá az írónő a nyilvánvalót, azért még mindig kellemes olvasmány, a sorozat humoráért pedig odavagyok. Sokat gondolkoztam már rajta, hogy hogy csinálhatja Armentrout, hogy akár könnyen kiszámítható történeteket is simán elad, és szerintem ez az egyik kulcs: a humor. A másik pedig, hogy szerethető szereplőket alkot, akiknek a dilijeihez könnyű kötődni - ez most is így van. 

NAGYON AJÁNLOM


Blogturné extra - A sorozatról


Az ilyen sorozatoknál az egyik nagy kérdés: tök jó, de vajon meddig tart? 

Nos, jó a kérdés. Egyelőre 5 rész jelent meg, plusz a kiegészítők - és hamarosan érkezik a hatodik. 

Magyarul az első kettő jelent meg eddig: a Wait for You és most ez a kötet érkezik, a Be with Me. A kiegészítők közül pedig az első regényt olvashattuk Cam szemszögéből. 

1 - Wait for You (Avery és Cam)
1,5 - Trust in Me (Avery és Cam - Cam szemszög)
2 - Be with Me (Tess és Jase)
2,5 - Proposal (kiegészítő novella Averyvel és Cammel)
3 - Stay with Me (Calla és Jax)
4 - Fall with Me (Reece és Roxy)
4,5 - Dream of You (Abby és Colton)
5 - Forever with You (Steph és Nick)
6 - Fire in You (Brock és ???)

Nyereményjáték


Sokan szeretjük Jennifer L. Armentrout könyveit, de vajon mennyire ismerjük karaktereit? - A mostani játékban rövid karakterleírásokat olvashattok, természetesen a leírás mellett egy jellegzetesség is segíti a beazonosítást. A karakter nevén kívül a sorozat címére leszünk kíváncsiak.
A helyesen válaszolók között 3 db nyereménykönyvet sorsolunk ki.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

Barnás vöröses hajam van, kissé átlagos lányként a főhősnő voltam és számos titkot rejtegetek. Allergiás vagyok a penicilinre és a pasikra, akik hirtelen feltünnek a lakásomban és a teknősükkel mentegetőznek. Bár ez utóbbi allergiám szerencsére elmúlt.


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


05.28 CBooks

Nincsenek megjegyzések