Breaking News

Sorozat készül a fiatal Shakespeare-ről!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, mindenesetre én imádom Shakespeare-t. A drámáit is, a szonettjeit, de nem csak a műveit szeretem. 

Maga Shakespeare is kész rejtély. Szinte semmiben sem lehetünk 100%-ig biztosak vele kapcsolatban, a mai napig összeesküvés-elméletek hosszú sora kering a furcsa figuráról. Vajon valóban ő írta a műveit? Biszexuális volt? Drog hatása alatt írta a drámáit? És mi van a feleségével, Anne Hathawayjel? De az is érdekes, amit biztosan tudunk róla - néhány tényt összegyűjtöttem róla ITT

Nem véletlen, hogy nem csak műveiből készült ennyi feldolgozás, hanem magáról Shakespeare-ről is. Például ilyen összeesküvés-elméletekre épül a Szerelmes Shakespeare és az Anonymous című film is. 

Utóbbi már csak azért is érdekes, mert a fiatal Shakespeare-t - illetve azt a szereplőt, aki valójában a műveket írta - Jamie Campbell Bower (Csontváros, New Moon) alakította - a címben emlegetett Will című sorozatban pedig Shakespeare nagy ellenlábasaként tér vissza, Christopher Marlowe-t alakítja majd. 








A sorozat felelőse az a Craig Pearce, aki már régóta a híres Baz Luhrmann szerzőtársa, az első részt pedig az Elizabeth-ért is felelős Shekhar Kapur rendezte. 



A főszerepben az eddig ismeretlen Laurie Davidsont láthatjuk, mellette és Jamie Campbell Bower mellett pedig feltűnnek Olivia DeJonge, Colm Meaney, Mattias Inwood és Ewen Bremner is.


A történet a fiatal William Shakespeare vad életét mutatja be, meglehetősen egyedi hangvételben - szinte punk-rockszerű a 16. századi London megjelenítése. Ezt erősítik a modern zenék is.
Alice Burbage James Burbage fiatal, gyönyörű és lázadó lánya, akit vonz Will naiv zsenije. Apjának régóta terve, hogy megépítse London első színházát a római kor óta. Ennek ellenére Alice-nek megtiltotta, hogy bármi köze legyen a színházhoz. Testvére, Richard született tehetség, de sajnos ezzel túlságosan is tisztában van. Végül úgy hozza a sors, hogy Will és Richard elkezdenek együtt dolgozni, és ezzel megszületik a világ egyik legismertebb színész-szerző párosa. De ennek nem mindenki örül - például Christopher Marlowe és a jogász Richard Topcliffe sem.

A sorozat első előzetese is befutott, bár a bemutatóra még várni kell - várhatóan jövő évig.


Nincsenek megjegyzések