Breaking News

Jamie McGuire: Gyönyörű áldozat {Értékelés + Nyereményjáték}

Jamie McGuire: Gyönyörű áldozat

A blogturnéról




A Maxim kiadó elhozza a nagy szeretetnek  örvendő Maddox testvérek harmadik kötetét, a Gyönyörű áldozatot, melyben Taylor Maddoxot ismerhetjük meg. Mostani alkalommal hét állomásos blogturnéra invitálunk titeket, ahol számos érdekesség mellett tiétek lehet a könyv egyik példánya!

Kapcsolódó bejegyzések:




Eredeti cím: Beautiful Sacrifice
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 356
Fordító: Szűr-Szabó Katalin
ISBN: 9789632617473
Sorozat: Maddox testvérek 3.
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont:
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,07)
Megrendelési link
Falyn Fairchild, a következő kolorádói kormányzó lánya mindent képes hátrahagyni.
Már megtette ezt a kocsijával, a tanulmányaival, és még a szüleivel is. Megtörten tér vissza szülővárosába, és pincérkedést vállalva a Bucksaw Kávézóban. Falyn minden műszak után félretesz egy kevés pénzt, és reméli, hogy hamarosan összegyűlik annyi, hogy vehessen egy repülőjegyet, és eljusson az egyetlen helyre, ahol igazán megbocsátást nyerhet, a régmúlt bűneiért: Eakinsba, Illinoisba.
Taylor Maddox abban a pillanatban megérezte, hogy Falyn bajban van, amint leült egy asztalhoz a kávézóban. Taylor csábító, megszegi az ígéreteit, és még akkor is káprázatos, amikor piszok borítja be – minden megvan benne, ami Falyn szerint egy rámenős, szexi tűzoltóban is. Falynt nem vonzza az, hogy egy legyen a srác hódításai közül, ám egy Maddox fiúnak egy ellenálló lány a tökéletes kihívás.
Amint Falyn megtudja, hogy mit nevez otthonának Taylor, minden megváltozik. A Maddoxokra jellemző kitartás lehet, hogy nem lesz elég Falynnel szemben. És most először lehet, hogy Taylor lesz az, aki megégeti magát.

Az első mondat:


"A kis helyiségben összezsúfolódott sok ember olyan hangotprodukált, mint a tűzvész bömbölése: a magas és a mély moduláció, az állandó, ismert alapmoraj, ami annál hangosabb lett, minél közelebb ment hozzá az ember."

Véleményem


Két dolgot kezdek hinni, már ami Jamie McGuire és a Maddox fiúk sztorijait illeti: egyrészt Jamie McGuire valamiért félelmetesen vonzódik a tűzesetek témaköréhez, másrészt úgy tűnik, a Maddox családban mindenki titkol valamit. Ez tulajdonképpen elég kényelmes megoldás, hiszen úgy építhet minden alkalommal új sztorit az írónő, hogy nem is feltétlen kell előre tudnia, melyik tesó mit csinál éppen. 

Mindenesetre ettől még összefűzi a szálakat, nem is akárhogy. Ebben a részben például egy korábbi puzzledarab megjelenése nagyon meglepett, egyáltalán nem voltam felkészülve rá. 

Falyn és Taylor kapcsolatának bizonyos aspektusait már ismerjük, hiszen korábban már mindketten feltűntek. Így a mostani könyv egy-egy drámájára is fel lehetünk készülve, még ha csak részben is. Bevallom őszintén, Tylor és Falyn az eddigi könyvekben nem nagyon mozgattak meg, annyira viszont emlékeztem, mi is történt Thomas könyvében. És előre rettegtem, mikor jön majd el az a pillanat - mert őszintén haragudtam Taylorra. Nagyon-nagyon. Ráadásul a dolog kibontásával sem vagyok teljesen elégedett, túl gyorsan és túl happy megoldást találtunk a problémára, és mondom ezt úgy, hogy szurkoltam a párosnak, és nyilvánvaló volt, hogy együtt kell lenniük. Ezzel együtt érdekesen és sokkal részletesebben ki lehetett volna bontani ezt a kapcsolati drámát, de ez sajnos elmaradt, és így tulajdonképpen csak egy eszközzé vált a full happy endhez. 

Ezzel együtt - vagy ennek ellenére - azért szerettem ezt a sztorit. Leginkább a könyv eleji lassú kibontakozás fogott meg, Falyn nem borult szó nélkül a Maddox srác karjaiba. Taylor kitartását pedig kifejezetten imádtam, és minden cuki pillanatát, ahogy próbálta meghódítani a lányt. Nagyon-nagyon aranyos volt, és elképesztően megértő és gondoskodó és ölelgetnivaló - épp ezért haragudtam még jobban rá a végén. 

Ahogy ez egy Maddox kötettől várható, a főszereplőknek nem semmi titkai vannak, a cselekmény pedig nagyrészt azzal telik, hogy ezeket a titkokat ismerjük meg, oldjuk meg - jó esetben -, és persze emellett bontakozik ki a szerelmi szál is. A meglepő az, hogy ebben a kötetben a Maddox srác a könnyebben kezelhető - és ezzel sokat elárultam Falynről, azt hiszem. Nincs vele gond, de nagyon erős védekező mechanizmusa van, innentől kezdve pedig sokszor túlzottan makacs, és elzárkózik dolgoktól. Ez leginkább a könyv második részében válik zavaróvá, még ha az ember kicsit meg is érti az indítékai, no és persze az okokat, amik elvezettek odáig, hogy Falyn ilyen legyen.

És ha már a bevezetőben szóba került a tűz, el kell mondanom, hogy nagyon ötletesnek találom, hogy Jamie McGuire tűzoltókat választott főszereplőknek, ráadásul közülük is egy olyan speciális részleget, amiről nem igazán lehet olvasni, ráadásul nálunk konkrétan nem is hiszem, hogy léteznek. Taylorrék kifejezetten az erdőtüzek oltására specializálódtak. Tudom, hogy tulajdonképpen a sztori szempontjából ez csak a két főszereplő közötti távolság miatt fontos, így nem volt okunk rá, hogy mélyebben elmerüljünk az ő viágukban. De annyira érdekesnek találtam a választást, hogy szívesen vettem volna, ha akár ennél jobban is kifejti az írónő. (Bár nem állítom, hogy ettől még nem volt nagyon érdekes elképzelni az oltást, a vele járó veszélyeket, no meg - mégiscsak romantikus történetről beszélünk - az egyenruhás pasikat.)

Természetesen a korábbi főszereplők is visszatérnek egy-egy mellékszerepben, ahogy arra számítani is lehetett. Még mindig szeretem őket - vagy épp nem, khm... Camille -, és a szokott módon elkezdi felvezetni az írónő a következő párost is. Ha már volt egy Taylorunk, hadd jöjjön Tyler is. (Egyébként néha belezavarodtam, el se tudom képzelni, a való életben milyen káosz lenne egy ilyen nevű egypetéjű ikerpárral.) És ha már Tyler, lesz egy jelenet... nem lövöm le a poént, mert vicces meglepetésmorzsa, amire abszolút nem számítottam... szóval az a jelenet (és a későbbi felemlegetései) pirospontos, tudni fogjátok, melyikre gondolok. 

Összességében nem csalódtam, aki szerette az eddigi Maddox könyveket, az nagy eséllyel ezt is szeretni fogja. 

AJÁNLOM


Nyereményjáték


Megihletett minket a borítón szereplő tollpehely, ezért most olyan borító részleteket találhattok az egyes állomásokon, melyeken szintén toll/tollpehely látható. 
A rafflecopter megfelelő sorába a könyv íróját és címét várjuk.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



A turné menetrendje


06/06 Insane life
06/16 CBook
06/18 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések