Breaking News

Jamie McGuire: Gyönyörű megváltás {Nyereményjáték}

Annyival jobban szerettem, mint az előzőt!

Jamie McGuire: Gyönyörű megváltás

A blogturnéról



A Maxim kiadó jóvoltából jelenik meg az itthon méltán kedvelt Jamie McGuire írónő Maddox testvérek sorozatának folytatása, a Gyönyörű megváltás.
Mostani alkalommal kilenc állomásos blogturnéra invitálunk titeket, ahol számos érdekesség mellett tiétek lehet a könyv egyik példánya!



Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Beautiful Redemption
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 274
Fordító: Szűr-Szabó Katalin
ISBN: 9789632616902
Sorozat: Maddox testvérek 2.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,16)
Megrendelési link
A kemény, tréfát nem tűrő Liis Lindy FBI-ügynök eldöntötte, hogy csupán a munkájával köti össze az életét, így felbontja jegyességét, és Chicagóból San Diegóba költözik. Thomas Maddox egy arrogáns és könyörtelen különleges ügynök. A világ legkeményebb bűnözőit tette már hűvösre, és ő a szervezet egyik legjobb embere. Annak ellenére, hogy temérdek életet megmentett, van egy ügy, amely túlszárnyalja képességeit. Öccsére, Travisre börtönbüntetés vár, mivel benne volt a keze egy alagsori gyújtogatásban, amely során számtalan főiskolás veszítette el az életét, a média pedig igazságszolgáltatást akar. Travis egyetlen mentőöve Thomas. A férfi öccse megmentése érdekében alkut ajánl: Travisnek be kell lépnie az FBI-ba. Liis makacs és kihívó, ám valahogyan sikerül meglágyítania Thomas kemény határait, és ráveszi, hogy a tökéletes ügynök elkísérje őt egy ünnepségre. Egy párként utaznak el Travis és Abby fogadalmának megújítására, és amikor véget ér a ceremónia, Liis elgondolkozik, hogy valóban csak tettették-e vonzalmukat.

Az első mondat:


"Csak az a valóságos, ha mindent kézben tartunk. már egészenfiatalon megtanultam, hogy a tervezés, mérlegelés és megfigyelés révén a legtöbb kellemetlenséget elkerülhetem: a felesleges kockázatot, a csalódást és legfőképpen a szívfájdalmat."

Véleményem


Az, hogy minden Maddox fiút szeretek, ezen a ponton már nem meglepő. Thomas harmadik a sorban, akit közelebbről megismerhetünk, és egyikük sem okoz csalódást. Mind hasonlítanak valamennyire, mégis mindegyikük más. Travis volt a rosszfiú, Trent a mókamester, Thomas pedig... a komoly.

Amikor a Maddox testvérek első részét olvastam, picit vegyesek voltak az érzéseim. Szerettem, Trentet imádom, és már régóta vártam, hogy az ő történetét olvashassam, de ettől függetlenül nem voltam 100%-ig elégedett. A fő problémám Cami volt, a másik pedig az, hogy a vége csavart bár imádtam, összetörte a szívem.

Szóval ezzel a tudattal álltam neki a Gyönyörű megváltásnak, először még angolul - mert nagyon kíváncsi voltam, mi a fene lesz Thomasszal, és bár addig nem szerettem különösebben, akartam a happy endjét -, most pedig magyarul. És azt kell mondanom, bármennyire imádtam is Trentet, Thomas könyvét jobban szerettem. Ha rangsorolnom kellene, akkor Travis, Trent, Thomas lenne a pasik sorrendje, viszont a körítés miatt Thomas története határozottan megelőzné nálam Trentét.

És hogy miért?

Nos, a könyv nyitójelenete már megalapozza ezt, ugyanis bármilyen kiszámítható volt is, rettentően jól szórakoztam rajta. Nem hiszem, hogy túl nagyot spoilerezek, ha kicsit elárulok belőle. Liist épp áthelyezték, miután szakított a pasijával, és elhatározta, most egy időre mindenképp leáll velük - úgyis csak a baj van velük, és első a munka. Igazán elhivatott FBI ügynök ugyanis. De amikor belép a bárba egy idegen fickó, a kémia elképesztő, és egyikük sem tud ellenállni a csábításnak. Csak hát... arra nem számít egyikük sem, hogy másnap kiderül: főnök és beosztott viszonyban állnak. (Emlékszik még valaki a Grace klinikára, és arra, hogy ismerte meg egymást Meredith és Derek? Na, ez is valami ilyesmi, csak még sokkal viccesebb.)

Szóval a nyitójelenet már megvett kilóra, rettentően jól szórakoztam azon, hogy mi tudjuk, amit ők nem tudnak, utána pedig nézhettem a komikus jelenetet, amikor ők is rájöttek. Zseniális.

Aztán ott van még egy dolog, amiért jobban szerettem, ő pedig maga Liis. Nem mondom, hogy nem voltak olyan pillanatai, amikor hozhatott volna más, jobb döntéseket is, de igazából végig megértettem, hogy miért olyan óvatos. Liis mérföldekkel szerethetőbb karakter, mint amilyen Cami volt. (Ami azt illeti, a könyv egyik mélypontja az volt számomra, amikor Cami elkerülhetetlenül felbukkan.) Nincs ez a szerelmi háromszöges vívódás, ráadásul megspékelve egy nagyon gonosz csavarral, ami miatt nem tudok nem haragudni Camire. Ez van. Viszont vele szemben Liis határozott, tudja, mik a céljai, és nem fél küzdeni értük. Vannak bizonytalanságai, de egyiknél sem lép olyan nem túl morális utakra, mint Cami. Sőt... Kifejezetten imádtam, hogy mennyire a sarkára áll, mindig ki mer állni az igazáért, még a morgós főnökével szemben is, ami zseniális.

Thomas ugyanis most mutatkozik be igazán. Persze, korábban láthattuk a bátyusként, aki a többieket pesztrálta, aztán feltűnt az előző kötetben is, de úgy érzem, az az igazi Thomas, akit ebben a kötetben megismerünk. Akinek összetört a szíve, emiatt morgós és hirtelen, és megszokta, hogy ő irányít - és pont ezért üdítő mellette Liis, aki ellent mer mondani. Tulajdonképpen ők ketten nagyon is hasonlóak - egyformán fontos nekik a karrierjük, és nem viselik el a sok hülyeséget, amit rájuk zúdítanak. Persze pont ezek miatt nehéz dűlőre jutniuk, de nincs is jobb, mint a civakodásuk. Egyszerűen illenek egymáshoz, na. És erre az érzésre a Cami dolog után nagy szükség volt, ott ugyanis ezt egyáltalán nem éreztem.

Tulajdonképpen ez egy második esély sztori, de nem közös második esély, hanem külön-külön. Nem ugyanabba a kapcsolatba vágunk bele még egyszer, és melegítjük fel a káposztát. Hanem továbblépünk. Létezhet második szerelem, és megéri várni rá, mert nem kizárt, hogy még jobb is lesz, mint az első. Van remény a második esélyre, még ha úgy is hisszük, hogy ennyi volt. És Thomas annyira megérdemelte.

A sztoriból a Travises szálat kevésbé szerettem. Persze, magyarázat arra, amit már úgyis tudtunk Travisról, és összefűzi az egyes köteteket, de ettől még nem rajongtam érte, inkább csak úgy... elfogadtam. (Bár a magam részéről amúgy is jobban szerettem az édes tudatlanságot, amikor még azt hittem, Galamb azért javasolt lagzit, mert azt akarta, nem azért, hogy mentse Travis bőrét.)

És még valami, amit nagyon szerettem: a mellékszereplők. Az eddigi kötetekben nagyrészt ugyanazt a mellékszereplő-gárdát kaptuk meg: a Maddox családot és csatolmányait. Persze, ők most is visszatérnek, de nem rajtuk van a hangsúly. Thomas külön életet él, távol a családjátok, ezért bár végig Maddox marad, lehetőségünk van megismerni másokat is rajtuk kívül. Egészen konkrétan az irodában több imádnivalóan vicces szereplő dolgozik, akikről még bővebben is nagyon szívesen olvasnék. Val és Sawyer és... hát mondhatni, kíváncsi vagyok, mi van még ebben a sztoriban.

Szóval összességében nagyon szerettem ezt a történetet, nagyon kellett ez nekem az előző Maddox sztori után. Szerettem azt is, de hosszú távon nem kis keserűség maradt bennem Cami miatt. De most itt a megoldás, szóval alig várom, hogy repüljünk tovább, a következő Maddox fiúra. Bár az az érdekes, hogy most talán a következő sztorit kevésbé sikerült megalapozni - Travis könyve után alig vártam Trentét, Trenté után nagyon akartam ezt Thomasnak. Most nincs bennem ilyen érzés, nem lett annyira előkészítve a következő, de hát Maddox, szóval biztosan olvasni fogom.

NAGYON AJÁNLOM



Nyereményjáték


A Gyönyörű megváltásban egyik főszereplője, Lindy FBI ügynök, ezért nektek ezúttal olyan könyveket kell idézet alapján megtalálnotok, amelyekben valamelyik szereplő FBI ügynök, titkosügynök vagy beépített ügynök.
A helyesen válaszadók között három példány kerül kisorsolásra.
Játékra fel! :)

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


"A férfi szemében csillogó szikráktól Lyra szíve hevesen megdobbant.
– Rendben, Sam, azt hiszem, itt az ideje egy kis léháskodásnak."

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


11.25. - Book Heaven
11.28. - Insane Life
11.29. - Angelika blogja
12.01. - Kristina blogja
12.02. - CBooks
12.03. - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések