Breaking News

Jennifer Probst: Keresd a szépet {Értékelés + Nyereményjáték}

Jennifer Probst: Keresd a szépet

A blogturnéról




A Libri kiadó jóvoltából jelent meg a sikeres “Milliárdos feleségek” könyvsorozat írónőjének, Jennifer Probstnak a “Titkos szerelmi gyakorlatok” sorozatának harmadik kötete.
Genevieve a saját esküvőjéről szökik meg régi legjobb barátjával Wolfe-val. Vajon lehet több közöttük mint barátság? - Ha kíváncsi vagy a válaszra, gyere és kövesd a hét állomásos blogturnét július 25 és augusztus 6-a között, sőt, ha velünk játszol, tiéd lehet az egyik példány a könyvből!

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Searching for Beautiful
Kiadó: Libri
Oldalszám: 536
Fordító: Babits Péter
ISBN: 9789633108291
Sorozat: Keresd... 3.
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont: E/3
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,21)
Megrendelési link
Genevieve MacKenzie az esküvője napján döbben rá, súlyosan félreismerte vőlegényét,
a sármos és sikeres orvost, minden nő álmát. A templom ablakán keresztül menekül el az oltárnál várakozó David elől, és szökés közben fut bele legjobb barátjába, Wolfe-ba. A milliomos hotelmágnás segít neki elrejtőzni, amíg elülnek a hullámok. Genevieve és Wolfe kapcsolatát alaposan próbára teszi az együtt töltött néhány nap, de közben az is kiderül, hogy titokban mindketten többet szeretnének. Ahogy a megsebzett és megalázott David egyre erőszakosabbá válik, Wolfe igyekszik megvédeni a lányt, akihez menthetetlenül egyre közelebb kerül…

Vajon érdemes kockára tenni a barátságot a szerelemért?

Jennifer Probst a Milliárdosfeleségek sorozattal világszerte bebizonyította: ő a női olvasók új kedvence. Okos nők, erős férfiak, túlfűtött vágy és egy csipetnyi humor – ez Probst sikerének titka.

Az első mondat:


"Ki kell jutnia innét."

Véleményem


Nagyon vártam a sorozatnak ezt a kötetét, ugyanis az előző részben finoman szólva is az agyamra ment Gen és David kapcsolata, pedig igazából csak nyomokban kaptunk belőle bármit. És nyilvánvalóan Wolfe-val hoztam volna össze, de a Daviddel szembeni ellenszenvemnek még csak nem is ez volt az oka. 

Szóval tudtam, hogy esküvővel indulunk, és nagyon reméltem, hogy hamar letesz róla a főszereplőnk. Mindenesetre azt nem gondoltam, hogy rögtön egy meglehetősen vicces menyasszony-szökéssel vágunk bele a könyvbe, mindenféle "klisével", amit el tudtok képzelni - például az ablakon kimászással. Viszont ez valójában csak elindítja az eseményeket. 

Egyrészt nyilvánvalóan alakul egy szerelmi szál. Ezt egyrészt nagyon szerettem, mert Wolfe és Gen
kapcsolata elképesztően jó. Régóta ismerik egymást, közel állnak egymáshoz, mindenki számára nyilvánvaló, milyen jó páros lennének, azt a bizonyos határt viszont mégis nagyon nehezen akaródznak átlépni. Ez persze bizonyos szempontból jó, szépen bemutatja, milyen nehéz lehet barátságból romantikus kapcsolattá formálni a viszonyt, másrészt nem fogok hazudni: ez a könyv meglehetősen vastag, és egy idő után már kicsit az agyamra mentek, mert egyszerűen nem értettem, miért nem jönnek már össze végre. 
Mindenesetre ez még a szenvedés jobbik oldala volt, mert mindkét oldalról megértettem a nehéz helyzetet, ráadásul ezzel együtt Gen és Wolfe barátokként is zseniálisan működnek. Egyszerűen a közelséget, a kapcsolatuk mélységét lehet imádni, és ebből a szempontból szinte mindegy, minek nevezik, ami köztük van. 

Másrészt a romantikus szál nálam most kicsit másodhegedűs volt valami sokkal komolyabb mellett. Rengeteget olvasni nemi erőszakról és családon belüli erőszakról, de ez az esetek többségében valamilyen konkrét fizikai erőszakra vonatkozik. Ez a könyv gyönyörűen bemutatja, milyen súlyos lehet a helyzet akkor is, ha nem jut el a helyzet a tettlegességig. A bántalmazó fél elérheti, hogy elhidegülj a környezetedből, elhitetheti mindenkivel, hogy megbízhatatlan vagy, akár pszichológiai problémáid vannak, szépen lassan leépíti az önbizalmad, míg végül már nem bízol semmiben és senkiben, még magadban és a családodban sem. Útközben pedig magadat is elveszíted, mert mindig a második vagy, mindig csak megakarsz felelni az elvárásnak. 
Gen ilyen kapcsolatba került, és el se tudom mondani, mennyire nyomasztó és dühítő volt arról olvasni, pontosan hogyan is alakul a kapcsolata Daviddel. Még félelmetesebb a helyzet, hogy ráadásul oly módon ismerhetjük meg, hogy valójában már nincs is benne a kapcsolatban a bántalmazott fél - a hatása viszont hosszan nyúlik. 

Persze szerencsére ezt a nyomasztó hangulatot picit enyhíti a már fent emlegetett románc és barátság, hiszen Gen és Wolfe mindenben számíthatnak egymásra. Másrészt a már korábbi kötetekből is megismert talpraesett, szeretni és ölelnivaló nők barátsága, akik tökéletesen bizonyítják, milyen fontos is a barátság, másrészt pedig igazi, modern nők. Imádok a kalandjaikról olvasni, nagyon szeretem ezt a társaságot, és ebben a kötetben jutott szerep mindenkinek bőven. 

Összességében nagyon tetszett ez a könyv. Egyrészt azért, mert a románcot is szerettem, másrészt azért, mert szépen vett elő egy nagyon komoly témát, és úgy gondolkodtat el róla, hogy nem vágtam fel az ereimet. Szépen megtalálta az írónő az arányokat, szóval nálam nyert. 

NAGYON AJÁNLOM






Nyereményjáték


Mostani játékunk nem lesz nehéz, ígérem. :) 
Minden állomáson találtok egy borító darabkát, amiről ki kell találnotok melyik könyvről van. Egy közös dolog mindegyikben van, ami miatt szorosan kapcsolódik a történethez - a történet folyamán barátokból szerelmesek lesznek.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


07.25 Insane Life
07.27 Angelika blogja
07.29 CBooks
07.31 Deszy könyvajánlója
08.02 Szembetűnő
08.04 Dreamworld
08.06 Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések