Breaking News

Érkezik a Sötét elmék film, Hunger Games színésznővel a főszerepben!

Nem tudom, ki ismeri a Sötét elmék sorozatot, de el kell mondanom, én imádom. Disztópia, és egyértelmű, hogy ezekhez kell egy hangulat, de sosem felejtem el, hogy amikor a legkevésbé sem volt hangulatom ilyesmire, nekiálltam, és egyszerűen visszahozta a kedvem az olvasáshoz. Erről írtam annak idején az értékelésemben is ITT

De nem csak engem varázsolt el, most beindultak a dolgok az adaptációja háza táján is. 

Az már korábban kiderült, hogy Jennifer Yuh Nelson rendezheti a filmet, akinek ez lesz az első élőszereplős rendezése - korábban leginkább a Kung Fu Panda miatt volt ismert. A forgatókönyvet pedig Chad Hodge írta. 

Most pedig megvan a főszereplő, Ruby is: Amandla Stenberg! Bizony, lassan az adaptációk üdvöskéje lesz Stenberg, aki először Az éhezők viadala film Rue-ja volt, és most nem csak ebben az újabb disztópiában szerepel, hanem a Minden, minden adaptációjában is, amit éppen forgatnak - korábban ITT mutattam meg az első forgatási fotókat.

A könyv fülszövege:

Amikor Ruby a tízedik születésnapján felébredt, valami megváltozott. Olyan nyugtalanító dolog történt, hogy a szülei bezárják Rubyt a garázsba és a rendőrséget hívják. Olyasmi történt, aminek következményeként Thurmondba, a kormány brutális "rehabilitációs táborába" küldik. Túlélte a titokzatos betegséget, amelybe az amerikai gyerekek többsége belehalt, de mellékhatásként nála és másoknál is valami sokkal rosszabb tulajdonság fejlődött ki: félelmetes képesség, amelyet képtelenek uralni.
A tizenhat éves Ruby most a veszélyesek egyike.
Amikor az igazság kiderül, Ruby kis híján életét veszti Thurmondban. De sikerül elmenekülnie. Szökésben van és kétségbeesetten igyekszik eljutni a hozzá hasonló gyerekek egyetlen biztonságos menedékébe, az East River-hez. Csatlakozik a táborokból szökött gyerekek csoportjához. Bátor vezetőjük, Liam, nagyon odavan érte. Ám Ruby bármennyire is vonzódik hozzá, nem kockáztathatja, hogy közel kerüljön hozzá. Azok után, ami a szüleivel történt, semmiképpen.
Amikor elérik az East Rivert, kiderül, hogy semmi sem olyan, amilyennek látszik, legkevésbé a titokzatos vezető. Ám más erők is működésbe léptek; olyan emberek, akik semmitől sem riadnak vissza, hogy Rubyt felhasználják a kormány elleni küzdelmükhöz. Ruby borzasztó választás elé kerül, amely könnyen azt jelentheti, hogy fel kell adnia egyetlen esélyét, hogy élni érdemes élete lehessen.

Nincsenek megjegyzések