Breaking News

Kylie Scott: Lead ​– Szóló {Értékelés + Nyereményjáték}

Kylie Scott: Lead ​– Szóló

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából itthon is dübörög tovább a Stage Dive és októberben a magyar olvasók is megismerhetik az együttes fenegyerekének, vagyis az énekes, Jimmy Ferris történetét.
Az együttes rajongásából a Blogturné Klub sem maradt ki, ezért most 8 állomáson keresztük követhetitek a könyvhöz kapcsolódó blogturnét, ahol megismerhetitek a bloggerek véleményét, illetve a jól megszokott nyereményjátékunkon megnyerhetitek a három példány egyikét a kiadó felajánlásában. 

Kapcsolódó bejegyzések:




Eredeti cím: Lead
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 440
Fordító: Császár László
ISBN: 9789633996874
Sorozat: Stage Dive 3.
Kezelhető-e standalone-ként? so-so
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,33)
Megrendelési link
Megszelídítheti a szerelem a rock n’ roll leghírhedtebb fenegyerekét?

A Stage Dive énekese, Jimmy Ferris megszokta, hogy azonnal megkap mindent, amit csak akar – egész eddigi élete a vad bulizásról és könnyű csajokról szólt. Végül azonban túltolja a rock n’ rollt, és az elvonón találja magát, utána pedig megkapja személyi asszisztensnek Lenát, akinek egyik legfontosabb feladata megakadályozni, hogy visszaessen.
Lena nem hajlandó elviselni szexis főnöke allűrjeit, és annak ellenére, hogy az első pillanattól kezdve szinte izzik körülöttük a levegő, elhatározza, hogy a kapcsolatukat szigorúan szakmai alapon tartja. Jimmy azonban túlságosan messze megy, és a fenegyerek hirtelen rádöbben, hogy nagyon könnyen elveszítheti a legjobb dolgot, ami az életében valaha történt. Vajon meg tudja győzni makacs asszisztensét, hogy vállalják a kockázatot, és hagyja, hogy a szíve vezesse?

Az első mondat:


"A pasinak be nem állt a szája, de a hangját már régen kikapcsoltam az agyamból."

Véleményem


Bevallom, kíváncsian vártam ezt a részt. És nem csak azért, mert egyre jobban megkedveltem a sorozatot és a szereplőket. Bár ez is igaz, valami más oka is volt. Ez pedig Jimmy. Nem igazán tudtam mit kezdeni vele. Annyira rosszul indult a viszonyunk - nyilván ti is emlékeztek, mekkora paraszt volt az első részben -, közben meg abban az egy-egy jelenetben, amiben megvillant, milyen is lehet a kapcsolata Lenával, kezdtem más szemmel nézni rá. Úgyhogy végül már angolul nekiugrottam a könyvnek, és egyébként abszolút nem csalódtam. 

Ha az a kérdés, Jimmy-e a kedvencem az egész bandából, a válaszom nagy eséllyel nem lesz. (Ez a cím a negyedik rész után is Malé maradt - és igen, Mal, tudom, hogy most vigyorogsz, és valószínűleg elsütsz valami viccet arról, milyen tökéletes is vagy...) Viszont a második helyre csak feljött, ami még engem is meglepett. Jimmy tipikusan a megtért rocker - aki megjárta az élet legalját, és ebből egy falatot mi is kaphattunk. Láttuk, milyen önpusztító életet folytatott az olcsó csajozástól a bulizáson keresztül a drogokig és a piáig. Hazugság lenne azt mondani, az életnek ez az oldala nem létezik az ilyen bandák világában. Mert de. (Épp ma néztem meg egy videót Robbie Williamsszel, hát... még a mellette ülők is csak pislogtak a sztorin, amit mesélt.) Ezzel együtt Jimmynek szerencsére van egy másik oldala is, ami kicsit árnyalta a képet.
Egyrészt azzal, hogy jobban megismerjük a múltját és az okait arra az önpusztításra, amit csinált... ha nem indokolttá, de valamiképp elfogadhatóvá teszi mindezt. Ettől még nem volt kevésbé paraszt, ettől még nem hunyunk szemet a hibái felett, egyszerűen csak egy esendő embert kapunk, akinek nehéz élete volt és rossz döntéseket hozott. Rosszabbakat, mint az átlagemberek többsége, de volt mi elől menekülnie.
Másrészt, és ez a fontosabb, Jimmy nagyon erősen küzd azért, hogy megváltozzon. Néha fizikailag látni rajta, mennyire erősen akar, és te jó ég, hát bőven el tudom fogadni, hogy Lena nem tudott érzelmileg kimaradni ebből. 

"– Jól van. – Lassan olyan közel vontam magamhoz, hogy az orrunk szinte teljesen összeért.
És hidd el nekem, csak úgy sugárzott belőle, mennyire kényelmetlenül érzi magát. – Csak egy egész kicsi csók kell. Semmi nagyra nem kell gondolnod.
– Nem, tudom – felelte, és lebiggyesztette az ajkát.
– Ha pedig nagyon nem tetszik majd a dolog, egyszerűen abbahagyom.
Tétován bólintott.
Lassan, finoman nyomtam ajkam a szája sarkához. Egyikünk sem csukta be a szemét. Aztán kinyújtotta a nyelvét, megnyalta a szája sarkát, és felsóhajtott. Amikor pedig nem úgy tűnt, hogy bármelyik pillanatban leugorhat az ágyról és elmenekülhet a szobából, úgy döntöttem, folytatom a kísérletet. Egyetlen könnyű csók, a gyönyörű alsó ajakra. Összerezzent, de nem menekült el.
Oldalra billentettem a fejem, és megint megcsókoltam ugyanazt a pontot. Ezúttal kicsit hosszabban, és vigyázva, hogy a megfelelő szögben álljon az orrunk.
– Na, ez milyen volt? – kérdeztem, miközben éreztem, hogy forró lehelete az ajkamat perzseli.
Egy vállrándítás volt csak a válasz.
– Annyira nem rossz. Kibírtam.
– Akarsz esetleg még egy próbát tenni?
– Jól van. Még egyet."

És igazából ez tette számomra igazán izgalmassá ezt a könyvet. Az első két részben amolyan meglátni és megszeretni kapcsolatokról olvashattunk, ahol ha kell is egy kis idő, míg a dolgok kibontakoznak, összességében mégis gyorsan egymásba zúgnak a szereplők. Lena és Jimmy kapcsolata teljesen más. Nem mondom, hogy nem érezni a szikrákat az elejétől fogva, mert az nem lenne igaz. Viszont annak köszönhetően, hogy Lena Jimmy "bennlakó testőre", nagyon sok időt töltenek együtt, és igazán mély kapocs alakul ki köztük. Már azelőtt, hogy bármi kezdődne köztük, ami sz-szel kezdődik (a szerelemre és szexre gondolok, csak hogy egyértelmű legyen :D), van köztük valamiféle bajtársiasság. Minden jelenetben, ahol Jimmy védelmezni Lenát, minden jelenetben, amiben mer gyenge lenni, és senki más nem tud segíteni rajta, csak Lena, ez tükröződik. Na, ezt a kapcsolatot szerettem a legjobban. 

Ezzel persze nem mondom, hogy a hátam közepére kívántam a szexi jeleneteket, amiket már megszokhattunk a sorozattól, de a legjobb szerintem akkor is ez volt. 

De azért muszáj szót ejteni Lenáról is, mert tényleg megérdemli. Ahhoz, hogy valaki elviselje Jimmyt, kötél idegrendszer kell, és te jó ég, Lenának megvan. Elképesztően kitartó, és nagyon tetszett, ahogyan a legnehezebb helyzetekben is képes volt kezelni Jimmy kirohanásait. Ráadásul ahogy szépen lassan elérte, hogy kinyíljon - kicsit olyan érzésem volt, mint amikor egy őzikét akar magához csalogatni az ember. Vársz, mindig csak egy kicsit közelítesz, aztán amikor már azt hiszi, biztonságban van... És kifejezetten tetszett, hogy ennek ellenére szembe mert szállni vele, ha erre volt szükség. És merte azt mondani, hogy ő a fontosabb, és mert olyan döntéseket hozni, amilyeneket egy önálló, talpraesett nőnek kell, még ha nehéz is. 

Ó, és a banda! Talán így, a harmadik részre tudom igazán azt mondani, hogy ez a banda végre összeszokott. És most nem a Stage Dive-ra gondolok a banda megnevezés alatt, hanem az egész baráti társaságra, csatolmányokkal együtt. Szeretem, hogy kiállnak egymás mellett, mégsem tökéletesek. Veszekednek, nem értik egymást, közbekotyognak, beleszólnak - de a lényeg, hogy mindig ott vannak egymásnak. És ahogy egyre jobban megismerjük őket, ez egyre jobb lesz. És valljuk be, azért jó látni, mi történik a korábbi főszereplőkkel. Különösen Mal jeleneteit imádom, mindig jókat mosolygok rajtuk. 

Összességében tehát egyáltalán nem csalódtam. Hozta a könyv azt, amire számítottam, azt hiszem, minden résszel egyre jobban szeretem. 

NAGYON AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7418_lead-20160926_100637.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


Aki velünk tartott a Stage Dive második részének blogturnéján, annak már ismerős lesz a játék!
Abban a játékban a híres dobosokat kerestünk, hasonlóan a Play főszereplőjéhez Malhoz. 
Jelen esetben pedig Jimmy Ferrishez hasonlóan rockegyüttesek énekesét keressük a megadott képek alapján.
Az énekes nevét a rafflecopter megfelelő sorába kell beírnotok és helyes megfejtők közt három példány kerül sorsolásra a Lead c. könyvből.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


09/27 Sorok között
09/29 Angelika blogja
10/01 Deszy Könyvajánlója
10/03 MFKata gondolatai
10/05 Insane Life
10/07 CBooks
10/09 Kristina blogja
10/11 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések