Breaking News

Laurelin Paige: Hudson {Értékelés + Nyereményjáték}

Laurelin Paige: Hudson

A blogturnéról




A Libri kiadó Insomnia könyvei között megjelent Laurelin Paige - Fixed sorozatának legújabb kötete, amelyben Hudson meséli el Alaynával közös történetüket.
Kíváncsi vagy a történetre Hudson szemszögéből, azokra a jelenetekre, amik mögé nem láthattál be Alayna részéről? Itt az alkalom, hogy megismerd!
Tarts velünk és ha játszol, tiéd lehet a könyv egyik példánya.

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Hudson
Kiadó: Libri - Insomnia
Oldalszám: 536
Fordító: Horváth M. Zsanett
ISBN: 9789633108802
Sorozat: Fixed 4.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,24)
Megrendelési link
Bolondíts magadba egy lányt, taszítsd el magadtól, és nézd, amint darabokra hullik ez
Hudson Pierce megunhatatlan játéka. A fiatal és sármos férfi vagyonának és hatalmának köszönhetően semmiben sem szenvedett hiányt. Szerelemben azonban soha nem volt része. Hideg és számító lett, hiába próbálta átélni sok nő mellett az igaz érzelmet.
Ekkor lépett be az életébe egy lány, aki szexi, okos, kicsit bolond, de még nincs megtörve, akinek édes az íze, és reményt ad, hogy talán Hudson is kigyógyulhat az őt sújtó átokból. Ő Alayna Withers.
Hudson és Alayna szenvedélyes történetét ezúttal a férfi szemszögéből ismerhetjük meg. Fény derül titokzatos múltjára, kapcsolatára a számító Celiával, és arra is, miben hasonlít a lányra, akivel pokolra kell jutnia, hogy megszabaduljon a démonaitól.

Az első mondat:


"Aláírom a nyomtatványt, és visszaadom az írómappát az asztalnál ülő önkéntesnek."

Véleményem


Bevallom őszintén, kicsit vegyesen indult a kapcsolatom ezzel a könyvvel. Egyrészt nagyon örültem a Hudson szemszögnek, másrészt viszont a múltba visszatekintős részeket... nem szépítem, unalmasnak éreztem. Ugyanis nagyjából úgy kell elképzelni a kötet felépítését, hogy ha nem is fejezetenként, de nagyjából kétfejezetenként jön egy teljesen a múltban játszódó szál - nem visszaemlékezés, a múlt a jelen -, majd utána olyan, ami az eredeti történet szempontjából a jelen. Azaz egymást követi Hudson múltja és jelene: a múlt azt meséli el, mi is volt ez a Celia dolog, a jelen pedig hellyel-közzel az eredeti trilógia első részétől indul, és tart annak a végéig. 

Ahogy elkezdtem olvasni a könyvet, bizony olyan érzésem volt, hogy az egyik részt nagyon élvezem, a másikat meg szinte átlapoznám - bár ennyire azért nem csapódott le szélsőségesen a dolog. Aztán minél többet olvastam belőle, annál inkább éreztem, miért is volt szükség a másik idővonalra. És ha azt nem is merném kijelenteni, hogy a végére megfordultak a dolgok, azért a múlt is határozottan feljött. 

Ugyanis a könyv elején a trilógia szempontjából jelent még egész részletesen megkapjuk, klasszikus másik szemszögként. Viszont ahogy halad előre a cselekmény, egyre kevesebb részletet kapunk, egyre inkább nagy vonalakban látjuk, mi történik a főszereplőkkel, akár még az időben is ugrunk. Közben persze ebben is akadnak erotikus részek, de ez még azon nem változtat, hogy itt egyáltalán nem arról van szó, hogy egy az egyben a másik szemszög ez a könyv. 

Viszont ez határozottan a szerző javára is írható. Nem az történt, hogy fogta az eredeti kéziratokat, majd összeollózta belőlük a párbeszédeket, és némileg kiegészítette, átírta. Ez a könyv tényleg egy önálló egység, nem csak a korábbi kötetek átdolgozása. 

Egyrészt ott a múltbéli szál, amit mesélve már megismertünk, de most egy az egyben megkapjuk, új tartalomként. Másrészt a Hudson szemszög tényleg a szemszögségre fókuszál - nem kapjuk meg töménytelen mennyiségben újra ugyanazokat a párbeszédeket, amiket már olvastunk, ehelyett Hudson belső érzéseivel és a cselekedetei mozgatórugóival foglalkozunk. (Ez már csak azért is jó, mert így az, amit a legkevésbé szerettem - a végtelen hiszti amiatt, hogy a szereplők elbeszélnek egymás mellett és hazudnak egymásnak - egyáltalán nem olyan hangsúlyos, mint az eredeti három kötetben.

És pontosan ezért volt olyan fontos az a bizonyos múltbéli szál, még ha nem is mindig szerettem olvasni - sőt, Celia még jobban az idegeimre ment, mint eddig bármikor, és ez bizony nagy szó. A múlt segített megérteni, mit miért tett Hudson, hogyan alakult ki ez a furcsa kapcsolata Celiával, egyszerűen... segített megismerni a férfit, akiről már annyit olvastunk, mégis annyi mindent tudtunk meg róla.

Ez az, amiért a leginkább ajánlom a könyvet. Nem egy egyszerű másik szemszög, copy-paste-átírás, hanem tényleg célja van, és látszik, hogy nem csak hasra ütött az írónő, hanem valóban dolgozott vele és olyasmit mesélt el, amit nem árt tudni a szereplőkről. Más kérdés, hogy ettől még közel sem volt tökéletes.

AJÁNLOM


Nyereményjáték


Eddig Alayna szemszögéből ismertük a történetet, de most Hudson oldaláról is megismerhetjük a sztorit és a férfi motivációit, érzéseit, amikről eddig nem tudhattunk.
A mostani játékban sorozattal kapcsolatos kérdéseket teszünk fel, minden állomáson másikat.
Kövessétek a turnét és a helyesen válaszolók között kisorsolunk 3 példányt a könyvből.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

2. Mikor jelent meg itthon az első kötet? 

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


10.25 Insane Life
10.27 Deszy könyvajánlója
10.29 CBooks

Nincsenek megjegyzések