Breaking News

Veronica Roth az utolsó Divergent filmről

Veronica Roth a Facebookon ragadta meg az alkalmat, hogy a hűséges Divergent rajongóknak válaszoljon a rengeteg kérdésre, amiket a filmmel kapcsolatban kapott. 



Aki esetleg lemaradt volna, annak dióhéjban, és a szövegrészekre kattintva olvashatóvá válik a teljes bejegyzés is. Bombaként robbant a hír, miszerint az utolsó Divergent film - tudjátok, a kettévágott harmadik könyv második fele - nem lesz mozifilm, csak tévében láthatják majd a nézők, utána pedig új szereplőkkel tévésorozat indul. Az első hírek ezek voltak, aztán még tovább súlyosbodott a helyzet: a hivatalos információk szerint az is felmerült, hogy nem is tévéfilm lesz, hanem rögtön sorozat indul. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a színészek szerződése nem tévés szereplésre szól, ahogy erről többek között Shailene Woodley is beszélt. Legutóbb még az első film rendezője is megszólalt az adaptáció szomorú sorsával kapcsolatban.

Sokkal előrébb persze nem jutottunk Veronica Roth nyilatkozatával sem. Ő is nagyjából azzal a válasszal szolgált, amivel a legtöbb szerző a könyvei adaptációja kapcsán: nincs beleszólása. 

"Nem voltam része annak a döntésnek, amikor kettévágták az utolsó könyvet, és kíváncsi voltam, hogyan oldja meg a filmes csapat. Most a helyzet kissé bizonytalan, mivel a Lionsgate más utat képzel a sorozat lezárására. Én, mint ahogy ti is, arra várok, mi fog történne. Ahogy a múltban már elmondtam, nem túl gyakori, hogy egy szerzőnek döntési jogai legyen a munkája adaptációiba. És bár a Lionsgate meghallgatta a véleményem, a nap végén azt tették, amit ők a legjobbnak ítéltek. Remélem, bármi is történik, az jó lesz a történet és a karakterek számára, és biztosan meg fogom osztani a híreket, amik eljutnak hozzám."

Nincsenek megjegyzések