Breaking News

Nicole Christie: Falling ​for the Ghost of You – Érzéki csalódás {Rendhagyó értékelés + Nyereményjáték}

Nicole Christie: Falling ​for the Ghost of You – Érzéki csalódás

A blogturnéról




Vannak tiltott szerelmek. De amikor olyan csábító!
Vannak titkok. De amikor nem is számít rájuk az ember!
A Blogturné Klub november 1-től ezeknek a titkoknak és a tiltott szerelemnek a nyomába indul az Érzéki csalódás blogturnéján, és hogy mi lesz a vége? Meglátjuk.

Kapcsolódó bejegyzések:

Eredeti cím: Falling for the Ghost of You
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 320
Fordító: Miks-Rédai Viktória
ISBN: 9789633998083
Sorozat: -
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,98)
Megrendelési link
Egyszer már megégette magát; vállalja-e újra a kockázatot?
A tizenhét éves Violet Mercer arra tér haza Hawaii-on töltött nyári vakációjából, hogy a

barátja megcsalja egy barátnőjével. És ha ez önmagában nem volna elég pocsék dolog, az anyja hozzámegy egy férfihoz, akivel csak nemrég ismerkedtek meg.

A dolgok még kínosabbra fordulnak, amikor Violet találkozik az új, gazdag mostohaapjával és annak fantasztikusan jóképű fiával ­ aki előtt éppen aznap járatta le magát! Zane O'Connor szexi és elbűvölő... és egyáltalán nem Violet súlycsoportja. Őt látva Violet azt is elfelejti, hogy az exe egyáltalán létezik. De soha nem lehet esélye nála... igaz?

Vajon túléli-e a szerelem az igazságot?

Dobd fel vele a napod!

Az első mondat:


"- Nem hiszem el, hogy még mindig nem végeztél a kipakolással, Violet!"

Miért tökéletes nyugikönyv az Érzéki csalódás?


Akik régebb óta követik az oldalt, azok tudhatják, hogy nálam létezik a könyveknek egy specifikus kategóriája, ami nem zsáner, műfaj, korosztály vagy bármi más normális besorolás alapján alkot külön csoportot. Ez a specifikus kategória a nyugikönyvek nevet kapta. Ide kerül minden olyan könyv, amit időről időre előveszek a stresszesebb időszakokban, amikor olvasni kell, de egyszerűen nincs agyi kapacitásom arra, hogy újabb történeteket fogadjak be. Ezeket a könyveket szoktam lélegzetvételként beiktatni két új történet közé, ezeket veszem elő, ha épp valami olyat kéne olvasnom, amire épp nincs hangulatom, ezek kerültek elő, amikor egy-egy vizsga előtt tiszta ideg voltam, és kellett valami, ami megnyugtatta az idegrendszerem. A nyugikönyveket jellemzően rongyosra olvasom: újra meg újra meg újra előveszem, még ha kevés időm van, akkor is belekapok a kedvenc részeimre, és lassan már szó szerint is simán tudnék idézni belőlük. Szerintem olyan is akad, amit már legalább 20-30-szor olvastam.

És akkor a hosszú felvezető után: igen, a Falling for the Ghost of You is az egyik nyugikönyvem. Angolul találtam rá, már nem is emlékszem, pontosan hogyan - valószínűleg az egyik Goodreads böngészés közepette akadt meg rajta a szemem, ami már csak azért is meglepő, mert egyik külföldi borítója sem tetszik. Mindenesetre valamiért mégis megfogott, nekiálltam, és végignevettem az egészet. A könyv nem kötötte le túlságosan az agyam, hiszen őszintén szólva a sztori maga több klisével is dolgozik, de vannak időszakok, amikor pontosan erre van szükségem: egy történetre, ami nincs tele óriási tragédiákkal és fordulatokkal, egyszerűen csak kedves és aranyos, és szórakoztat. 

A szórakozás egyik forrása maga a humor. Mitől is lehetne stresszoldóbb egy könyv, mintha képes arra, hogy még az ötödik olvasás után is megnevettessen? A főhősnőnk, Violet bénaságot bénaságra halmoz - ez örökség az édesanyjától -, de nem idegesítő módon. Nem zavaróan hülye, egyszerűen csak mindig ciki helyzetekbe keveredik, vagy éppen túl gyorsan böki ki az első dolgot, ami az eszébe jut. Ezzel pedig nem is olyan nehéz azonosulni, nem igaz? Legalábbis én határozottan tudtam vele. 

Aztán ott van a szórakozás másik fő forrása: a jó pasi. Zane sok szempontból a sablon jó pasi, a jó pasik mintapéldánya. Ettől azonban még nem kevésbé szerethető: elképesztően jóképű, vicces, figyelmes, és amit a legjobban szerettem benne, hogy mennyire szerette a főszereplőt. Minden alkalommal, amikor Violet bénaságára egy kedves mosollyal reagált vagy elütötte egy vicces megjegyzéssel, legszívesebben megölelgettem volna - persze abszolút plátói módon. 

Végül pedig a fűszer mindennek a tetejébe: a tiltott szerelem. Van-e jobb egy nehéz nap utáni estén, mint elővenni egy tiltott szerelemről szóló könyvet, jó pasival és sok-sok humorral? Ugye, hogy nincs? 

Szóval azt tudom mondani: aki szereti a mindenféle sallangoktól, nagy bonyodalmaktól és tragédiáktól mentes, vicces-bolondos romantikus sztorikat, azoknak szívből ajánlom ezt a könyvet. Nem félelmetesen szexi, de azért kicsit az. Nem elképesztően fordulatos, de azért egy kis csavar itt is akad. Nem paródia, de azért vicces. Pont annyi jut mindenból, hogy cuki nyugikönyv legyen belőle. És most már nem csak angolul, hanem végre magyarul is elővehetem a stresszes napokon. (Jelentem, háromszor már megvolt magyarul is.)

NAGYON AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7466_erzeki_csalodas-20161102_141755.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Az Érzéki csalódás főhőse imádja a nyulakat, így mostani nyereményjátékunkban egy kis számolgatásra invitálunk. Minden állomáson találsz egy nyulas képet - lehet, hogy könnyen megtalálható helyen, lehet, hogy a képet egy szóra kattintva találod meg. Keresgélj! 
A képeken különböző számú nyulakat látsz. Nincs is más dolgod, mint beírni, az egyes állomásokon hány nyulat számoltál, a végén pedig plusz pont üti a markodat, ha azt is megírod, összesen, minden állomást összevéve hány nyulat találtál.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


11/01 Dreamworld
11/02 Deszy könyvajánlója
11/03 Kelly & Lupi olvas
11/04 Sorok között blog
11/05 CBooks
11/06 Letehetetlen
11/07 Insane Life
11/08 Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések