Breaking News

Audrey Carlan: Calendar Girl ​– Április ​– Május – Június {Értékelés + Nyereményjáték}

Audrey Carlan: Calendar Girl ​– Április ​– Május – Június

A blogturnéról
Mia újabb három izgalmas hónapjába kapunk betekintést, újabb három férfi édesíti meg a munkáját más-más módon. A Libri - Insomnia újabb sikertörténetet hozott el a magyar olvasóknak. A Blogturné Klub 4 bloggere mesél a könyvről április 4. és 10. között, tartsatok velünk, játszatok velünk és megnyerhetitek a 3 darab Calendar Girl Április - Május - Június egyikét. 

Kapcsolódó bejegyzések:


Eredeti cím: Calendar Girl
Kiadó: Libri Insomnia
Oldalszám: 450
Fordító: Farkas Melinda
ISBN: 9789633108994
Sorozat: Calendar Girl 4-6.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,96)
Megrendelési link
A világsikerű Calendar Girl-sorozat második része.
Ébren tart a vágy, az izgalom, a szenvedély. Ez az INSOMNIA könyvek birodalma. Ne
várd a hajnalt, olvasd ki az éjszakát!

Mia Saunders 12 hónapot kap, hogy apja szerencsejáték-tartozását visszafizesse, különben megölik. A fiatal lány elvállalja, hogy négyhetenként más és más gazdag férfi eszkortpartnere legyen, fejenként 100 000 dollárért. A szex nem előírás, de felárért engedhet a csábításnak. Tizenkét gazdag és sármos ügyfél, akikkel még csak nem is muszáj lefeküdnie… volt már rosszabb állása is. Egy kikötés van csak: nem lehet szerelmes. És ha a sors máshogy akarja?
Áprilisban Mia egy hírhedt nőcsábász baseballjátékos alkalmi partnere lesz, hogy javítson a sztársportoló imidzsén. A május forrónak ígérkezik egy gyönyörű szamoai táncos társaságában. Júniusban pedig egy dörzsölt politikus veszi maga mellé, akinek szenátor fia sem a becsületéről híres.


Az első mondat:


"- Hát itt vagy, cukorfalat?"

Véleményem


Amikor az előző rész véget ért, és kaptunk egy kis ízelítőt abból, mire számíthatunk a következő hónapban, rögtön nagyon kíváncsi lettem. Adott egy egoista sztársportoló, és rögtön az első perctől nyilvánvaló, hogy eszkort ide vagy oda, Mia nem fog a lábai elég borulni. Ami már csak azért is jó hír, mert imádom a csipkelődő párosokat, mindig jókat nevetek rajtuk.

Így volt ez Miával és kedvenc baseballjátékosunkkal is, minden alkalmat imádtam, amikor Mia helyretette Masont. Viszont volt itt egy csavar, ami tulajdonképpen az előző kötet utolsó sztorija alapján talán már nem is olyan meglepő. Itt ugyanis Mia és Mason nem a szó hagyományos értelmében vett páros voltak. 

Gondoljuk csak végig! Ez a sorozat 12 hónap alatt 12 pasit szállít. Ha belegondolunk abba, hogy sokak számára egy szerelmi háromszög is idegesítő, akkor mégis mit lehetne kezdeni 12 pasival? Na jó, tudjuk mit lehet kezdeni 12 pasival, na de azért egy szerelmi 13-szög mégiscsak túlzás lenne!

Magyarul borítékolható, hogy egy ponton túl nem jöhet újabb meg újabb potenciális jelölt egy valódi szerelmi kapcsolathoz. Előbb-utóbb hiteltelenné válna az egész, nem is beszélve arról, hogy szimplán idegesítő is lenne. 

Azt, hogy Mia nem fog a szó hagyományos értelmében összejönni minden felfogadójává, már az előző rész végén kiderült. Ez a kötet pedig ezt az utat folytatja igazából tovább, talán kicsit direkt sugallva is, miért nem lehet egyenlőségjelet vonni az eszkort és a prostituált szavak között. 

Nem mondom, hogy ebben a részben nem lesz szex, és nem épülnek érzelmi kapcsolatok, de a hangsúly Mia hálószobán kívüli feladatain van. Az első pasi esetében Mia szerelmi kerítőnek áll, a második esetében modellkedik, közben pedig egy másik pasival keveredik forró, de nyilvánvalóan határidős románcba, a harmadik esetében pedig nem is igazán lehet szó valódi románcról. 

Így tehát a hangsúly ebben a kötetben máshová tevődhet. Minden hónap érezhetően különálló történet, annak ellenére, hogy természetesen nehéz őket teljesen szétválasztani, mert egyik következik a másikból. 

De ha mégis külön egységekként kezeljük őket, akkor talán jobban átjön, mi a sztori íve. Külön-külön sztorik vannak minden hónapra, és ebben az esetben egyik hónap sem szerelmi cselekményre épül. Leginkább valószínűleg az első hónapot szerettem, azzal a bizonyos sztár baseball játékossal, akinek mint kiderült, megvan a maga szerelmi problémája. Mia pedig kihasználja az időt, hogy helyretegye Mason életét. Kis komolyságot ver bele és segít, hogy a szerelmi élete egyenesbe jöjjön. Teszi mindezt úgy, hogy egyébként nem válik valamiféle Teréz anyává, hiszen az azért elég karakteridegen lenne. A második hónap rögtön egy totál más történet, és ez is kedvenc lett, teljesen más okokból. Az, hogy Mia ennyi mindenkivel szexel, a sorozat jellegét tekintve talán nem meglepő, és igazából nem is ítélem el érte, de azért nem mindig tudok azonosulni Mia ilyetén döntésein. Ezzel együtt, szex ide vagy oda, nagyon megkedveltem azt a bizonyos szamoai istent, és kifejezetten tetszett, ahogy Mia és Tai kapcsolata épült. Nem a szex része, mert azt kicsit kötelező elemnek éreztem, meg kicsit talán sok volt a dorongból... Ezzel együtt Mia és Tai barátságba sok-sok piros pontot érdemel a részemről. Ráadásul Tai története Miától függetlenül is nagyon érdekes, a tetoválásaitól eldobtam az agyam. Az egész hangulat lenyűgözött: az összetartó szamoai család, a hagyományok, a környezet, a hangulat, minden passzolt. Vitt egy kis könnyedséget az amúgy nem feltétlenül könnyed történetbe, és ez szerintem kifejezetten jót tett a könyvnek. (Már csak az utolsó hónap miatt is, kellett ez.) Kicsit olyan érzésem volt, mintha maga az írónő nyaralt volna arra, és beleszeretett, ezért született meg ez a hónap így. Akár igaz, akár nem, élveztem. 

A harmadik hónap hagyta bennem a legkisebb nyomot, bár ez nyilván abból fakad, hogy ez kevéssé volt szexi. A szakma egy sötétebb, veszélyesebb oldalát mutatta be, ráadásul bár önmagában nem volt gonosz a felfogadó, ezzel együtt különösebben kedvelhető karakter sem, még ha így is szurkoltam a szerelmi szálának. És itt ténylegesen bejön egy komolyabb téma is, amibe most inkább nem másznék bele, mert spoiler lenne. 

De ahogy halad előre a történet, egyre nyilvánvalóbb, hogy azért a korábbi pasiktól sem szabadulunk. Nyilván Wes az, aki a legnagyobb szerepet kapja közülük, hiszen Mia vele tudatosan tartja a kapcsolatot, és úgy tűnik, ez lesz az, ami egész hosszan végigmegy a sorozatban, nyilvánvaló, hogy időről időre rá kell nézni Wesre, hogy mi van vele. Egy ponton nekem már sok is lett ebből a szenvedésből, még úgy is, hogy egyébként szurkolok nekik. Ráadásul nem tudtam nem csalódást érezni egy bizonyos dolog miatt, még ha ésszel értem is, hogy állt a helyzet, mint ahogy Mia is. Pont úgy voltam azzal a dologgal, mint ahogy Mia maga is. 

Nem csak Wes viszont a visszatérő! És hogy milyen jót tett a sztorinak, hogy Tai-ék és Masonék is megjelennek. (Alec is, de az a jelenet nem hagyott bennem mély nyomot.) Tai és Mason világítanak rá arra, hogy ennek az életmódnak még akár pozitív következményei is lehetnek, nevezetesen életre szóló barátok formájában. Örülök, hogy így alakult: annak is, hogy nem feltétlenül akarunk minden pasival szerelmi kapcsolatba mászni, maximum kalandba, de abba sem biztosan; és annak is, hogy nem zárjuk le ezeket a szálakat végleg. 

Összességében élveztem a könyvet, bár nyilvánvalóan az első kötet óta sem vált belőle valami mélyenszántó, tanítani akaró olvasmány. Egyszerű szórakozás, sokszor valóban olyan, mintha minden hónap egy-egy fantázia lenne. De én jól szórakoztam, és kíváncsian várom, hova tovább. 

AJÁNLOM

U.i.: Kíváncsian várom, mi lesz Mia húgával és legjobb barátnőjével. És olvasnék egy spin-off sztori Tai-ékról. Csak mondom.
Nyereményjáték


Ahhoz, hogy megnyerjétek a könyv három példányának egyikét, a bejegyzésekben elrejtett hónapok neveit kell megtalálnotok és beírni a Rafflecopter megfelelő sorába. Egy kis segítséget kaptok tőlünk: angol, német, spanyol vagy francia nyelven érdemes először  a hónapok neveit megkeresnetek. Jó játékot!

Írd be a bejegyzésben elrejtett hónap nevét a megfelelő helyre!

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


Április 4 - Kristina blogja
Április 6 - Kelly & Lupi olvas
Április 8 - CBooks
Április 10 - Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések