Breaking News

Az olvasó emberek kedvesebbek, mint a többiek!

Az olvasó emberek kedvesebbek! Legalábbis erre jutott egy angol tudósokból álló csoport - mi más? 

A tanulmányt a Kingston Universitiy készítette: felkértek 123 résztvevőt, akiknek meg kellett adniuk, mit preferálnak a könyvek, a tévé és a videójátékok/számítógépes játékok közül. Ezután a résztvevőket tesztelték, milyenek a társas képességeik, például hogy mennyire veszik figyelembe mások érzéseit és mennyire segítőkészek a többiekkel szemben. 



Arra jutottak, hogy azok, akik az olvasást preferálják, szociálisan sokkal elfogadóbbak, nyitottabbak és előzékenyebbek, mint azok, akik a tévénézést részesítik előnyben. 

De az is számít, milyen könyvet olvas az ember! Rájöttek ugyanis, hogy az irodalom nem minden fajtája befolyásolja egyforma mértékben az ember érzelmi intelligenciáját.

Eszerint azok, akik előnyben részesítik a fiction könyveket a non-fiction irodalommal szemben, sokkal szociálisabbak, míg a drámákat és romantikus regényeket olvasók a legempatikusabbak. (Ennyit a romantikus irodalmat kedvelők lenézéséről!)

És talán nem meglepő, hogy arra jutottak, hogy azok, akik kísérleti jellegű irodalmat olvasnak, egészen máshogy látják a világot. 

Érdekes módon azonban végül a humor jött ki győztesen: a legjobban azok teljesítettek ugyanis, akik vicces könyveket olvasnak. Bár ez talán nem is olyan meglepő, hiszen társas szituációkban a humor mindig jól jön.

Nincsenek megjegyzések