Breaking News

George R.R. Martin új infókat árult el a készülő Trónok harca kiegészítő sorozatokról

Már megírtam, hogy az HBO négy különböző Trónok harca sorozaton is dolgozik - persze még kérdéses, hogy ezek közül mennyi valósul majd meg. 

Mindenesetre a könyvek szerzője, George R.R. Martin megtörte a csendet, és sok mindent elárult a készülő sorozatok kapcsán.



Nem is négy sorozatról van szó

Mint kiderült, nem is négy, hanem rögtön öt sorozatterven dolgoznak.


Egy mostani szereplő sem lesz benne az új sorozatokban

Martin megjegyezte, hogy a sajtó által használt spinoff kifejezés valójában félrevezető, hiszen ezt általában olyan "folytatásokra" használják, amelyek legalább már egy korábban megismert szereplőt mozgatnak. Ebben az értelemben egyik új sorozat sem spinoff. Ehelyett mindegyik prequel, vagyis megelőző történet, és az sem feltétlenül garantált, hogy Westerosban játszódnak. 


Martint minden sorozatba bevonták

Martin nevét csak kettőnél tüntették fel a sajtóközleményben társszerzőként, valójában azonban mindegyik új ötleten dolgozik ő maga is. Mindegyik szerző ellátogatott hozzá Santa Fe-be, néhányan többször is, és napokat töltöttek együtt ötleteléssel, a világ történetének átbeszélésével és a részletek kidolgozásával. Martin mindegyiküket nagyon tehetségesnek tartja, és izgatott, hogy velük dolgozhat. A látogatások között pedig folyamatosan tartják a kapcsolatot telefonon, sms-ben és e-mailben.


Egyik sztori sem kapcsolódik a Tales of Dunk and Egg-hez

A Trónok harca világában játszódik a Tales of Dunk and Egg, de bármilyen népszerű is, a sorozatok nem ezekhez a történetekhez kapcsolódnak majd.


Nem láthatjuk Robert lázadását

Többen feltételezték, hogy az egyik sorozat majd Robert Baratheon lázadásáról szól majd. De bármennyire szerették volna a rajongók, nem így lesz. Martin szerint erről mindent elmesél majd az eredeti show, amit tudnunk kell.

Nincsenek megjegyzések