Breaking News

Megérkezett a Bitó és borostyán fülszövege

Alig írtam meg tegnap, hogy Böszörményi Gyula mindenkit átvert, és valójában nem is a negyedik Ambrózy kötettel készült el, már fel is került a Könyvmolyképző webshopjába néhány kecsegtető információ a kiegészítő kötetről, a Bitó és borostyánról. A kisregény 96 oldalas lesz, és - ez nem új információ tegnap óta - a Könyvhétre jelenik meg.

Viszont a fülszöveg abszolút friss, íme:

1900. december 9-én este a Keleti indóházból útra kel az 502-es Budapest–Predeal–Bukarest vonalon közlekedő éjszakai járat, hálókocsijában a híres magánzó detektív, Ambrózy báró tanítványával, Hangay Mili kisasszonnyal, akit szigorú mestere épp száműzetésre ítélt a székesfővárosból. A fényűző, első osztályú kocsikban csupa előkelő, jómódú, kiváló modorú hölgy és úr utazik, akik legrémesebb álmaikban sem gondolnák, hogy mire megérkeznek, az egész Monarchiában csak úgy emlegetik majd az 502-es járatot, mint „a fagyos éjszakában száguldó véres szerelvényt”.
Az új Ambrózy-történet az Ármány és kézfogó című regény idejében játszódik, és Hangay Mili kisasszony első önállóan felderített bűnügyét meséli el.

Nincsenek megjegyzések