Breaking News

Érkezik a Csontváros képregény!

Nem csalás, nem ámítás, hír igaz: jön a Csontváros képregény!

Persze korábban már volt egy képregényes próbálkozás a Csontvárosból, ám az nem bizonyult túl nagy sikernek. Azóta Cassandra Jean a sorozat nem hivatalos illusztrátorává vált: nem csak random illusztrációkat készít a könyvekhez és a megjelenés környéki promóban vesz részt, hanem az illusztrációi több Árnyvadász könyvben is megjelentek, beleértve az Árnyvadász színezőt, a virágos könyvet és az Árnyvadász Kódexet is. 

És egy Cassandra Clare-Cassandra Jean képregény már régóta a levegőben lóg, ők ketten már évek óta készültek egy külön projektre, egy képregényre, ami a Kör történetét mesélné el. 

Az utóbbi hónapokban viszont mintha kicsit csendesebb lett volna a két Cassandra viszonya. Nem jöttek olyan sűrűn az Árnyvadász fanartok, a BookConra pedig Cassie olyan plakátokkal és képeslapokkal készült, amik nem Cassandra Jean munkái voltak. Bevallom, meglepődtem. 

De most már tudjuk, hogy miért! 

Cassandra Jean minden bizonnyal a Csontváros képregényen dolgozott, teljes titokban. A képregényről egészen addig nem hallottunk, amíg Cassandra Clare tegnap le nem leplezte a borítóját az Instagram oldalán. 



A most megjelenő kötet azonban csak a képregény első fele lesz, ugyanis nem sikerült mindent bepréselni egy kötetbe - a leírások alapján az első rész 192 oldal, az ígéretek szerint pedig a második is hamar követi az elsőt. 

A kötet idén október 31-én jelenik meg angolul, már előrendelhető is több külföldi könyvkereskedőnél. 

Ami viszont az igazi csemege: új jelenet(ek) is várható(ak) a képregényben! Cassandra Clare az eredeti kiírásban többes számban írja ezt, Cassandra Jean viszont az egyik olvasónak adott válaszában egyes számban, de akárhogy is, egy plusz jelenetben már biztosak lehetünk: láthatjuk Simon és Izzy első csókját a Central Parkban! És az ígéret szerint a második kötetben is lesz extra jelenet.

Nincsenek megjegyzések