Breaking News

Harry Potter, Twilight és Divergent színészek is az új Oscar szavazók között

Tegnap az Akadémia bejelentette, hogy újabb 774 taggal bővítette azoknak a filmeseknek a sorát, akik szavazhatnak, kik nyerjék az Oscart.



Ezzel a lépéssel az Akadémiának nyilvánvalóan az is célja, hogy színesítsék a palettát. Az általuk megosztott hírben kiemelt helyen szerepel, hogy a 774 új tag 57 különböző országból származik, több köztük a nő, mint a férfi és kiemelten kezelték a színesbőrűek képviseltségét is. Ezenkívül feltűnő az is, hogy sok a fiatal a meghívottak között, és nem feltétlenül csak a művészfilmek, hanem a populárisabb zsánerekben érdekeltek is egyre többen vannak.

A mostani színészek között több olyan is akad, akiket ifjúsági regények adaptációiból is ismerhetünk.

A Harry Potter színészek például szép számban képviseltetik magukat. Meghívást kapott Rupert Grint (Ron), Tom Felton (Draco), Domhnall Gleeson (Bill), Warwick Davis (Flitwick), Ciarán Hinds (Aberforth) és Rade Šerbedžija (Gregorovics) is. 

A Twilightot a listán Kristen Stewart (Bella), Bryce Dallas Howard (Victoria) és Gil Birmingham (Billy) képviselte. 

Szintén meghívták a Divergent két színésznőjét Shailene Woodley-t és Zoë Kravitz-ot is. 

Természetesen rajtuk kívül még sok olyan színész lett tagja a szavazóbizottságnak, akiket adaptációkból ismerhetünk, például Luke Evans (A három testőr, A hobbit, A lány a vonaton, A szépség és a szörnyeteg), Rebecca Ferguson (A lány a vonaton, A fehér királyné), Amanda Seyfried (A nyomorultak), és még sorolhatnám. 

Illetve még csak a színészeket említettem, természetesen más filmes szakértők is felkerültek a listára, akik korábban adaptációkon dolgoztak.

Nincsenek megjegyzések