Harry Potter, Twilight és Divergent színészek is az új Oscar szavazók között

Tegnap az Akadémia bejelentette, hogy újabb 774 taggal bővítette azoknak a filmeseknek a sorát, akik szavazhatnak, kik nyerjék az Oscart.Ezzel a lépéssel az Akadémiának nyilvánvalóan az is célja, hogy színesítsék a palettát. Az általuk megosztott hírben kiemelt helyen szerepel, hogy a 774 új tag 57 különböző országból származik, több köztük a nő, mint a férfi és kiemelten kezelték a színesbőrűek képviseltségét is. Ezenkívül feltűnő az is, hogy sok a fiatal a meghívottak között, és nem feltétlenül csak a művészfilmek, hanem a populárisabb zsánerekben érdekeltek is egyre többen vannak.

A mostani színészek között több olyan is akad, akiket ifjúsági regények adaptációiból is ismerhetünk.

A Harry Potter színészek például szép számban képviseltetik magukat. Meghívást kapott Rupert Grint (Ron), Tom Felton (Draco), Domhnall Gleeson (Bill), Warwick Davis (Flitwick), Ciarán Hinds (Aberforth) és Rade Šerbedžija (Gregorovics) is. 

A Twilightot a listán Kristen Stewart (Bella), Bryce Dallas Howard (Victoria) és Gil Birmingham (Billy) képviselte. 

Szintén meghívták a Divergent két színésznőjét Shailene Woodley-t és Zoë Kravitz-ot is. 

Természetesen rajtuk kívül még sok olyan színész lett tagja a szavazóbizottságnak, akiket adaptációkból ismerhetünk, például Luke Evans (A három testőr, A hobbit, A lány a vonaton, A szépség és a szörnyeteg), Rebecca Ferguson (A lány a vonaton, A fehér királyné), Amanda Seyfried (A nyomorultak), és még sorolhatnám. 

Illetve még csak a színészeket említettem, természetesen más filmes szakértők is felkerültek a listára, akik korábban adaptációkon dolgoztak.

Harry Potter, Twilight és Divergent színészek is az új Oscar szavazók között Harry Potter, Twilight és Divergent színészek is az új Oscar szavazók között Reviewed by Deszy on 6/29/2017 Rating: 5

Nincsenek megjegyzések:

.

Üzemeltető: Blogger.