Breaking News

Két jelenetfotó az Árnyalatnyi remény adaptációjából

Ruta Sepetys két jelenetfotó kíséretében osztotta meg a hírt: egy július 7-i gyerekkönyves konferencián ő is előadást tart, ennek keretein belül pedig arról is beszélgetnek majd, hogyan lesz egy könyvből film, és ami ennél is izgalmasabb: kulisszák mögötti felvételt is bemutatnak majd az Árnyalatnyi remény filmváltozatának forgatásáról. 

A film A szürke ötven árnyalata címes áthallás miatt (angolul a könyv címe Between the Shades of Grey, nálunk ennyire nem hasonló azért a kettő) az Ashes in the Snow, vagyis Hamvak a hóban címet kapta. Kíváncsi vagyok, ha hozzánk is érkezik, vajon nálunk mi lesz a cím. 

Mindenesetre itt a két jelenetfotó:




A regény fülszövege:

Eltűnődtek-e ​valaha is, mennyit ér egy emberi élet? Aznap reggel az öcsémé egy zsebórát ért.
1941-ben a tizenöt éves Lina képzőművészeti iskolába, az első randevúra és a közeledő nyárra készül. De egy éjszaka a szovjet titkosrendőrség erőszakkal behatol az otthonukba, és elhurcolják anyjával, öccsével együtt. Szibériába deportálják őket. Lina apja a családtól elszakítva él át hasonló borzalmakat, majd egy munkatáborban halálra ítélik. Minden elveszett. Linának eközben fogalma sincs arról, miért történnek velük ezek a szörnyűségek. A lány félelmet nem ismerve küzd az életéért, mindent kockára tesz, hogy rajzaival, alkotásaival üzenni tudjon. Reméli, hogy művei eljutnak az édesapjához a börtönbe, és tudatják vele, hogy a családja életben van. 
Lina és családja hosszú, szívszaggató utat tesz meg, és csak a hihetetlen erő, szeretet és reménykedés segít nekik a keserves napok túlélésében. De vajon elég-e a szeretet, hogy életben tartsa őket? 
A magával ragadó, gyönyörűen megírt, valós elemekkel átszőtt történet egy tizenéves lány szemszögéből mutatja be annak a több százezer embernek a sorsát, akik a balti államokban végzett sztálini tisztogatásnak estek áldozatul. A rabul ejtő történet a fiatal olvasóknak feledhetetlen élményt kínál, hiszen az emberi lélek csodálatos természetéről, reményről, szenvedésről, összetartásról és kitartásról szól. A könyv pillanatok alatt a New York Times ifjúsági sikerlistájának élére került.

Nincsenek megjegyzések