Breaking News

Új idézet a Lord of Shadows folytatásából Aline és Helen párosával

A napokban már megosztottam egy nyúlfarknyi részletet, amit Cassandra Clare tett közzé, a Lord of Shadows folytatásából, a Queen of Air and Darknessből.



Nem sokat kellett várni az újabb idézetre a Gonosz fortélyok zárókötetéből, ezúttal Helen és Aline állnak a jelenet középpontjában, akikkel eddig kevesebbet találkoztunk. De várható volt, hogy a zárókötetben előkerül majd a téma. 

Talán pont a családjával való találkozás miatt ideges Helen?

- Képtelen vagyok rá. - Helen próbálta minél nyugodtabbnak mutatni a hangját, de ez majdnem lehetetlen volt. Remélte, hogy az alattuk csapkodó hullámok hangja elnyomja a feszültséget benne, de Aline túl jól ismerte őt. Érezte, hogy Helen feldúlt, még ha keményen próbálta is nem mutatni.
- Bébi - mozdult közelebb, majd Helen köré fonta a karját és finoman végigsimította a lány ajkait a sajátjával. - Képes vagy rá. Bármire képes vagy.
Helen ellazult a felesége karjai közt. Amikor először találkozott Alinével, azt hitte, magasabb, mint ő, és csak később jött rá, hogy csak azért tűnt így, mert olyan feszesen tartotta magát. A Konzul, az édesanyja ugyanígy állt, ugyanezzel a büszkeséggel - nem mintha bármelyikük is arrogáns lett volna, de talán egy árnyalattal közelebb álltak ehhez a szóhoz, mint az egyszerű magabiztoshoz. Emlékezett az első szerelmes üzenetre, amit Aline írt neki. Ajkaid íve újra formálja a történelmet. A világ ma már más, mert te elefántcsontból és aranyból való vagy.* Később rájött, hogy ez egy Oscar Wilde idézet, és azt mosolyogva azt felelte a lánynak: Nem semmi idegrendszered van. 
Aline határozottan nézett vissza rá. - Tudom. Így van. 
Mindkettőjüknek, és ez jól is jött mindkettőjüknek. De ez...
- Ez más - felelte Helen. - Nem akarják, hogy itt legyek...
- Akarják, hogy itt légy. 
- Alig ismernek - nyögi Helen. - Ez még rosszabb. 

 * Helyesen fordítva lenne a két mondat sorrendje, az eredeti Oscar Wilde műben, a Dorian Gray arcképében úgy szerepel, ám itt így idézik. - Deszy

Nincsenek megjegyzések