Breaking News

Audrey Carlan: Calendar Girl - Július ​– Augusztus – Szeptember {Értékelés + Nyereményjáték}

Audrey Carlan: Calendar Girl - Július ​– Augusztus – Szeptember

A blogturnéról




A Libri Könyvkiadó - Insomnia könyvek gondozásában megjelent magyarul a Calendar Girl, vagyis Mia Saunders újabb három hónapjának izgalmas története. A Július - Augusztus - Szeptember a sorozat 3. része, amelyről 3 blogger ír a turné keretein belül. A megszokott módon, érdekességekkel és nyereményjátékkal várunk minden olvasót.   

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Calendar Girl 3.
Kiadó: Libri - Insomnia
Oldalszám: 434
Fordító: Farkas Melinda
ISBN: 9789633109007
Sorozat: Calendar Girl 3.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,05)
Megrendelési link
Mia Saunders 12 hónapot kap, hogy apja szerencsejáték-tartozását visszafizesse, különben megölik. A fiatal lány elvállalja, hogy négyhetenként más és más gazdag férfi eszkortpartnere legyen, fejenként 100 000 dollárért. A szex nem előírás, de felárért engedhet a csábításnak. Tizenkét gazdag és sármos ügyfél, akikkel még csak nem is muszáj lefeküdnie... volt már rosszabb állása is. Egy kikötés van csak: nem lehet szerelmes. És ha a sors máshogy akarja?

Júliusban egy világhírű és szívdöglesztő zenész kívánságát kell lesnie. Augusztusban Texasba repül, ahol egy dúsgazdag olajmágnás húgát kell eljátszania. A szeptember hazaszólítja Miát, és Las Vegas semmi jóval nem kecsegtet. Olyan súlyos titokra derül fény, amire a lány nincs felkészülve. Vajon sikerül megmentenie mindazt, ami fontos neki?

Ébren tart a vágy, az izgalom, a szenvedély. Ez az INSOMNIA könyvek birodalma. Ne várd a hajnalt, olvasd ki az éjszakát!


Az első mondat:


"Szőke."

Véleményem


Ennek a sorozatnak a nagy kihívása pontosan ugyanaz, mint ami a nagy könnyebbsége: az, hogy hónapokra osztva ismerjük meg a történetet, és minden hónap gyakorlatilag külön történet külön történeti ívvel és új szereplőkkel, olyan keretet ad, ami összefogja az egészet. Mindig lehet kicsiben gondolkozni, egy-egy hónapra, még úgy is, hogy nyilván van összefüggés közöttük, hiszen egymás folytatásai. De tervezni mégis könnyebb így. 

Ezzel együtt ott a nehézség is, nevezetesen az, hogy 12 hónap nem tűnik soknak, de ha 12 pasiról beszélünk, akkor már komolyabb a probléma. Főleg, ha már a legelején megtalálja a szereplőnk azt, aki mellett várhatóan kiköt majd. Meddig kötheti le az embert, hogy minden részben újabb pasi jön, mikor jön el az a pont, amikor besokallunk? 

Ez volt a nagy kérdés, amikor nekivágtam ennek a kötetnek. Ugyanis bármennyire jó is kalandozgatni ide-oda, és bármilyen jól szórakozom is az egyes fickókkal, ha külön-külön kezelem a hónapokat, azért már határozottan kezdtem a "végem járni", már ami a befogadható pasikat illeti. 

Egyrészről örültem annak, amit ez a kötet hozott, másrészről azért picit... még inkább aggódom. 

A jó hír, hogy a szerző is valószínűleg ugyanarra a következtetésre jutott, mint én, és nem erőltette tovább, hogy a főszereplőnk újabb és újabb pasikkal bújjon ágyba kényszeresen, miközben ott van neki egy, aki miatt lelkiismeret-furdalása van kicsit. Ebben a kötetben sokkal inkább az eszkort egyéb szolgáltatásaira koncentráltunk, olyannyira, hogy egy ponton már inkább volt pszichológus Mia, mint eszkort.



Ráadásul annak ellenére, hogy még mindig tart a havi felosztás, az egy hónap egy pasi dolog kezd némileg feloldódni, és nem ragaszkodunk olyan görcsösen hozzá, mint előtte. Ennek pedig én nagyon örültem. 

Az első hónap azért még nagyjából hasonlóan telik, mint az előző kötetekben, most egy újabb "sztereotípiát" kapunk: a művész, a sportoló, az üzletember és a politikus után most egy sztárénekest kapunk. Kifejezetten jól szórakoztam ezen a felálláson is - tetszett az énekes és az asszisztens kapcsolata, és most nem mennék bele mélyebben, mert nem szeretnék spoilerezni. 

A nagy váltás ezután jön, ugyanis itt kezdünk elszakadni a keretekből. Jön egy nagy csavar, amire aztán tényleg nem voltam felkészülve, igaz, amikor kezdett épülni a szál, már nagyjából kitaláltam, mi várható. Nagyon élveztem ezt a teljesen más közeget, Max rettentően a szívemhez nőtt - sokszor csak úgy megölelgettem volna, mert annyira aranyos volt. Határozottan a legcukibb pasi az egész sorozatból, pedig jó pasikból akadt szép számmal. 



A harmadik hónap pedig igazi fordulatot hozott: Miának haza kellett mennie, így ez a hónap munka szempontjából kuka. Nem spoilerezek, miért, mindenesetre jó kis bonyodalmat hoz, és újfent felbukkan a veszély. A végére pedig nagyon összesűrűsödnek az események, minden irányból csak ömlik az ember nyakába a stressz. 

Igen, jön egy újabb fordulat. És bár izgalmas volt, ezt aláírom, bevallom, ezen a ponton kezdett már végérvényesen szappanoperás formát ölteni a regény. Amolyan: ilyen nincs! érzésem volt. És itt utalnék vissza arra, amit az értékelés elején írtam. Tök jó ez a szétosztás, de a 12 sok - így egy ponton már ki kell találni hasonló valószínűtlen dolgokat, mert egyszerűen már nem lehet mit írni. (Na jó, lehetne, de értitek.)

Összességében még mindig szórakoztató volt, és valószínűleg eddig ez a legizgalmasabb kötet, szappanoperás szál ide vagy oda. Ami pedig még izgibb: rettentő kíváncsi vagyok, innen hogyan tovább, ugyanis több dolog is teljesen megváltoztatta a játékszabályokat. 

AJÁNLOM



Deszy 📚 💕 📖 (@deszy_reads) által megosztott bejegyzés,



Nyereményjáték


A könyvben három hónap izgalmairól olvashatunk, a turnén három blogger ír a történetről, a nyereményjátékban három város nevét kell megfejteni és a végén három szerencsés nyertes jut saját példányhoz a könyvből a Libri Könyvkiadónak köszönhetően. Érdekességek és egy-egy fotó segítségével kell kitalálnotok melyik város neve a megfejtés. Ahhoz, hogy esélyetek legyen a nyereményre három helyes választ várunk tőletek.

A hely neve spanyolul azt jelenti: a rét.

A turné menetrendje


07.19. Deszy könyvajánlója
07.21. CBooks
07.23. Kristina blogja

1 megjegyzés:

  1. Szia Deszy! :)
    Érdeklődni szeretnék, hogy ennek a blogturnénak várhatóan mikor lesznek meg a nyertesei?
    Köszönöm válaszodat:
    Judit

    VálaszTörlés