Breaking News

Böszörményi Gyula új hírekkel szolgált az utolsó Ambrózy regényről!

Böszörményi Gyula ismét jelentkezett Molyon - és reméljük, ezúttal nem átverés a kiírása, mint a múltkor

Én is azok közé tartozom, akik rettentően várják az utolsó(?) Ambrózy regényt, főleg az előző kötet gyilkos függővége után. 

És hogy hogy áll most a kötet? Íme egy kis update Böszörményi Gyula Moly karcából:



Lássuk csak, hol is tartunk. Mármint az Ambrózy negyedik kötetével. Mert hogy tartunk, tartanunk kell valahol, az hót ziher. Nagyon közel van az a karácsony. Túl közel. Hajaj.
Amint odúmból időnként kitekintek, azt látom, hogy mindenki nyaral. Még Mili is, amit egy fényképpel igazoltak épp itt, a molyon. Nagyon helyes, nyaraljatok csak, én viszont nem tehetem.
Tegnap elkészült az Ambrózy IV. első hét fejezete. Ez persze így nem pontos, mivel ezt a regényt olyan módszerrel írom, amilyennel még egyetlen történetemet sem. Úgy döntöttem, hogy előbb a köztes fejezeteket írom meg – mert persze itt is lesz felosztás, mint eddig az egy Emma, három Mili fejezet felosztás, csak épp ebben a kötetben egy Richárd-két Mili beosztás lesz a követendő. Ebből talán már ki is derült, hogy Richárd hét fejezete készült el eddig, ami gyakorlatilag külön regényként is olvasható. Tartottam tőle, de rendkívül gördülékenyen ment: remélem, olvasni sem lesz nehezebb.
Most következnek tehát Mili fejezetei. Nem számítok semmi jóra, kemény menetnek ígérkezik. Ráadásul mindig közbetenyerel valami. Az utóbbi napokban kisebb műszaki katasztrófák sora szakadt a nyakunkba, és ez erősen hátráltatta a munkát [ráadásul még nem sikerült teljes mértékben megoldani a dolgot]. Aztán vannak itt jó dolgok is. A megyei lapokat kiadó vállalat keresett meg, hogy írjak nekik egy krimit, amit folytatásokban közölnének hat napon át. Ez nagyszerű ötlet [valaha minden újság közölt irodalmat, de ez mára elkopott], úgyhogy félretettem kicsit Ambrózyt és megírtam a Vendelin álma című kriminovellát, ami 1910-ben Pozsonyban játszódik. Hogy mikor kezdik közölni, azt még nem tudom.
Holnap pedig nagy nap lesz: meglátogat ama titokzatos producer hölgy, aki már a karácsonyi Ambrózy-beszélgetésen is megbújt a közönség soraiban, és vele tart a Tivoli Film vezetője, hogy aláírjuk a szerződést. Nem, sajna nem az Ambrózy megfilmesítéséről szól a dolog – az még várat magára –, helyette a Lúzer Rádió, Budapest! kerül majd vászonra, ha összejön. Ezer akadály van még, de mi holnap megtesszük az első lépést. Közben már készül a Lúzer musical zenéje [emiatt is lesz egy kemény munkaidőszakom hamarosan, mikor is a dalok közé bé kell pásszítani a prózát], és a Kucó-ból készült filmet is vágják már.
Csoda, hogy Mili késésben van?
A mellékelt fotó a bécsi derbín készült, a FORTEPAN gyűjteményéből való, és szerintem látható rajta Ambrózy báró – tessék kitalálni, melyik úr ő.


Kezeket fel, ki várja még nagyon! :)

Nincsenek megjegyzések