Breaking News

Holly Black - Cassandra Clare: A ​bronzkulcs {Értékelés + Nyereményjáték}

Holly Black - Cassandra Clare: A ​bronzkulcs

A blogturnéról




Cassandra Clare és Holly Black, a két legjobb barátnő és a két bestseller szerző közös sorozata újabb kötethez érkezett! A nebulók már a harmadik évüket kezdik a Magisztériumban, ami minden eddiginél elsöprőbb és sokkolóbb tényekről ránthatja le a leplet. Vajon hogyan tovább? Mi van, ha a káosz erősebb, mint az emberi érzések? Call, Tamara és Aaron nem készülhet fel mindenre, mégis túl kell élniük.
Tarts velünk A bronzkulcs blogturnéján és kövesd négy állomáson át! Ha ügyes vagy, a könyv egy példányát is megnyerheted.

Kapcsolódó bejegyzések:


Eredeti cím: The Bronze Key
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám:
Fordító: Komáromy Zsófia
ISBN: 9789633999271
Sorozat: Magisztérium 3.
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont:
Függővég:
Bechdel-teszt:
Moly link
Goodreads link (4,16)
Megrendelési link
A mágia megmenthet.
A mágia megölhet.

A Magisztérium diákjai elvileg teljes biztonságban vannak varázslatos iskolájukban. A
mágusok gondos irányításával megtanulják használni a varázserejüket, és rendet teremteni a kaotikus világban.
Ám a káosz most elhatalmasodik felettük.
Callnek, Tamarának és Aaronnak olyan dolgok miatt kéne aggódniuk, mint a felmérők és varázsversenyek. Ám az egyik iskolatársuk megdöbbentő halála után muszáj a hidegvérű gyilkos nyomára bukkanniuk… kockára téve a saját életüket.
Az ifjú barátok kénytelenek szembenézni azzal, hogy a mágia csak annyira jó, amennyire a felhasználója. Gonosz kezekben mérhetetlen kárt tud okozni – hacsak Call, Tamara és Aaron még időben meg nem akadályozzák.

Egy iskola, ahol bármi megtörténhet. Te mit volnál hajlandó kockára tenni?

Az első mondat:


"Call egy kicsit még igazított a robotján, mielőtt beküldte volna a "ringbe" - vagyis a garázs padlóján kék krétával kijelölt részre."

Véleményem


Ebben a Magisztérium kötetben az volt a nagyon érdekes, hogy meglehetősen sokáig olyan érzésem volt, mintha újra elolvasnám az előző könyveket. Aztán a végére rá kellett jönnöm, hogy itt tulajdonképpen minden a végére volt kihegyezve - igaz, ez sem teljesen újszerű, mindkét eddigi kötet végén volt valami "robbanás", de ez most, illetve ezek most minden eddigit túlszárnyalnak. 



Indulunk tehát az elején: adott nekünk a három jóbarát és Jasper, akik tudják Call titkát. Viszont érezhető, hogy benne van a levegőben a közelgő veszély. Végtére is meddig lehet titokban tartani egy ilyen horderejű dolgot? Ráadásul hogyan reagál a Tanács most, hogy a Halál Ellensége kikerült a képből? Vajon mit kezdenek ebben a helyzetben a káoszt irányító két fiúval? Akárhogy is, egy dolog biztos: valaki Call életére tör. De vajon ki? És miért? 

Szóval ahogy már írtam, kicsit olyan érzésem volt olvasás közben, mintha megint ugyanazt a sztorit koptatnánk. Callék visszamennek a Magisztériumba, tanulnak és időnként a tanárok bedobnak egy-egy próbát, miközben van valami veszély, Callék pedig saját szakállukra nyomozni kezdenek és folyamatosan a barlangokban kóborolnak titokban. Nagyjából ez történik ugyanis ebben a részben is. 



Ezzel nem azt mondom, hogy unalmas volt a kötet, csak már... ismerős, legalábbis ami a nagy vonalakat illeti. És sajnos ez igaz az első "csavarra" is, erre könnyűszerrel rájöttem, és ez is kicsit ismétlősnek hatott. 

Ami azért meglepetést okozott, a könyvben előkerülő szerelmi szál, illetve... szálak? Meglepődtem, hogyan alakultak a dolgok, tényleg nem gondoltam volna, és Call egy-két elejtett megjegyzésével még mindig nem tudok mit kezdeni. Most tényleg? 

A karakterekkel sem történt semmi igazán meglepő. Talán egy dolog: Jasperen ebben a kötetben meglepően jól szórakoztam. Gyakorlatilag az összes humort ő szállította meg a nagy egója, erre pedig szükség is volt, mert mintha Call, Tamara és Aaron is belefásultak volna a saját sztorijukba. Ugyanolyan, mint eddig, nem igazán érzékeltem nagy változásokat egyikük esetében sem. 



Na de aztán jött a regény vége, és te jó ég. Már mindent értettem, minden, ami AZ előtt történt, tulajdonképpen altatás volt a nagy fináléra. Előkészítés, persze, nem ok nélkül, de a lényeg a végén jön. Természetesen nem árulhatom el, hogy mi történik, mindenesetre több ponton is lesz meglepetés. Helyből három nagy dolgot tudnék mondani, de ha nagyon akarom feszegetni a dolgot, van az négy is, igaz, az már következmény. Szóval lelepleződik egy csavar, az a bizonyos kiszámítható. Az ember meg nyugodtan hátradőlne, hogy ja, oké, kiderült, mindjárt megoldódik, aztán száguldunk tovább az ezüstévbe. És történik valami olyan... hogy csak néztem, mert nem akartam elhinni, hogy Cassie-ék ezt behúzták. És amikor még mindig sokkos állapotban voltam, jött a következő történés. És amikor már a végső lezárásra vártam, még mindig sokkos állapotban, fejbe kólintott az újabb csavar. 

Most meg itt ülök, és próbálok rájönni, hogyan tovább. De most komolyan! Mi jön ezután? Ez mindent megváltoztat. 

AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7437_bronzkulcs-20170602_104314.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Ha már mágusok, ezúttal a híres mágusok és varázslók világába kalauzolunk Titeket játékunkban. Minden állomáson egy fotót találtok egy híres varázsűzőről, nincs is más dolgotok, mint beírni a nevüket a Rafflecapter megfelelő soraiba. 

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


06.30 Always Love a Wild Book
07.02 Sorok között
07.06 Bibliotheca Fummie
07.08 Deszy könyvajánlója

1 megjegyzés:

  1. Én többször is kisírtam a lelkem a végén... Kíváncsi vagyok, mit gondolsz a szerelmi szálból, vagy mit látsz kialakulni! :P

    VálaszTörlés