Breaking News

Nem sok jót ígér a legújabb részlet a Lord of Shadows folytatásából

Cassandra Clare úgy tűnik ráállt a Queen of Air and Darkness részletek megosztására (ITT és ITT) - ezúttal a hírlevelére feliratkozók kaptak egy Emmás részletet a könyvből. Azért is meglepő ez a rengeteg részlet, mert az utolsó Gonosz fortélyok kötet csak 2019-re várható (FRISS - közben változott a sorrend, 2018. decemberben érkezik a Gonosz fortélyok 3. és 2019. tavaszán a Bane trilógia 1. része) - idén ugyanis jön még a Bane trilógia első kötete, jövőre év elején pedig az első The Last Hours regény a soros. (Arról, hogy pontosan milyen sorrendben és nagyjából mikor várhatóak az Árnyvadász regények, ITT olvashattok.) De hé, nem panaszkodom!

Még úgy sem, hogy a megosztott részlet túl sok jóval nem kecsegtet. Egyrészt Emma nyilvánvalóan gyászol valakit - igaz, ez még lehet a második rész folyománya is, de... Utolsó részről beszélünk, és nagyon úgy tűnik, Clare-t elkapta a Martin gépszíj, és mostanában bátrabban öl karaktereket, mint korábban. Másrészt a részletben olvasható utolsó sem túl biztató...

(Természetesen a Lady Midnightra nézve spoileres a részlet. A Lord of Shadows-ra nem igazán.)




A félelem úgy kúszott végig Emma karján, mint a lúdbőr. Mióta tizenkét éves volt, rettegett az óceántól: mindig is úgy hitte, a szülei ott vesztették életüket, lerántotta őket Raziel tudja micsoda, hogy aztán a keserű tengervízbe fulladjanak. A hullámok feltámadása és csapódása, az óceán mélységének elképzelt fekete bársonya betöltötte a rémálmait.
Még ha rá is jött, hogy a szüleit a szárazföldön ölte meg Malcolm Fade, és a testüket csak a haláluk után hajították a tengerbe, a félelem megmaradt. Most érte nyúlt, és üdvözölte. Érezte, ahogy betölti a benne lévő ürességet, amit a gyász hagyott benne.
Lenézett az alatta hullámzó vízre. A hömpölygő örvényre, ami miatt a hullámok sötétkék falakként csapódtam a tiszta sziklákba. Olyan volt, mint egy festmény vagy mint egy pokoli fotót, amit biztonságos távolból készítettek.
A szél Emma fülébe üvöltött, mintha csak figyelmeztetné. Újabb hullám csapódott a szikláknak, nagy adag felcsapódó vizet fröcskölve. Emma komoran mosolygott a szélre és a sóra, aztán ugrott.

Nincsenek megjegyzések