Breaking News

Újabb egyedi Harry Potter poszterek, amikben gyönyörködhetünk

A napokban megosztottam néhány Harry Potter posztert, ami a keményebb vonalat képviselte, és a horror szemszögéből közelítette meg a sorozatot. 

Most egy újabb gyönyörű kollekciót találtam, igaz, ezek az alkotások nem annyira meglepőek, mint amilyenek a horrorosok voltak.

Ezek a plakátok Olly Moss munkái, akinek a nevét tájékozottabb Harry Potter rajongók már ismerhetik - illetve azok is, akik követik az oldalt, ugyanis a kétféleképp nézhető, zseniális Harry Potter borítóiról, amelyek az ebook változathoz készültek, már írtam korábban.

A plakátok összefűző ereje egy központi téma: Roxfort. Mindegyik plakáton a Roxfortot láthatjuk, ám minden más változik: a szereplők, a színek és nem utolsó sorban a fények. Érezhető, hogy a sorozat egyre sötétebbé válik, részről részre.

Olly Moss a Pottermore oldalnak elmondta, az 50-es évek stílusa ihlette meg. "Mindig is nagy rajongója voltam az 1950-es évek designjának. Úgy éreztem, illik a témához. Tetszett az ötlet, hogy Harry felül a vonatra, és minden évben valami izgalmas helyre indul. Van ebben valami nagyon brit."

Talán a legfájdalmasabb a plakátok közül nem meglepő módon az utolsó részé. Szürke és sötét, és ez az első, amin együtt látjuk a három jóbarátot: kézen fogva. Benne van a gyász és a veszteség érzése, amit tovább erősít a környezet: a Roxfort, a hiányos tornyával és a felrobbantott híddal. 










Nincsenek megjegyzések