Breaking News

Változott az Árnyvadász könyvek megjelenési sorrendje és címváltozás is történt

Cassandra Clare a minap meglepő bejelentést tett, aminek sokan örülni fognak, mások valószínűleg kevésbé. 

Az Árnyvadász regények megjelenési sorrendje mindig is kritikus kérdés volt, amióta az írónő elkezdte publikálni a Pokoli szerkezetek sorozatot, hiszen innentől kezdve a sorozatok összefüggtek egymással, ide-oda utalgattak egymás között. 



Amikor Cassandra Clare bejelentette a két következő sorozatot, a Gonosz fortélyokat és a The Last Hours-t, a terv az volt, hogy a két sorozat hasonló módon kapcsolódik majd össze, mint A végzet ereklyéi sorozat vége és a Pokoli szerkezetek trilógia. Feltűnnek ugyanazok a szereplők, tárgyak és egyéb párhuzamok, miközben a sorozatok kötetei felváltva jelennek meg - még ha csúsztatással is. 

Így tehát a terv a következő volt:

The Lost Book of the White (The Eldest Curses 1. - vagyis a Bane trilógia 1. része) - 2017 vége/2018 eleje
Chain of Gold (The Last Hours 1.) - 2018. Még nincs pontos dátum, az írónő tippje szerint év vége felé
Queen of Air and Darkness (Gonosz fortélyok 3.) - 2019


Ehhez képest most elég komoly változások történtek, amik a fenti szisztémát is felborítják kissé. 

Eszerint a következőképp alakul majd a megjelenési sorrend a közeljövőben:


Queen of Air and Darkness (Gonosz fortélyok 3.) - 2018 ősze
The Red Scrolls of Magic (The Eldest Curses 1. - vagyis a Bane trilógia 1. része) - 2019. március 5.
Chain of Gold (The Last Hours 1.) - 2019


Ez most így hirtelen sok információ, írom, mi a lényeg:

A Gonosz fortélyok sorozat utolsó része korábban érkezik, nem kell rá két évet várni tehát, hanem jövő ősszel már meg is kapjuk. Ez a második kötet vége után elég nagy megkönnyebbülés. 

Viszont a The Last Hours sorozat első kötete egy évvel későbbre csúszik, csak 2019-ben érkezik 2018 éve helyett - bár igaz, az nem derült ki, az éven belül mikor. Ám ha az új trend marad, akkor valószínűleg ősszel, hiszen tavaszi megjelenési időpontot kapott a Bane trilógia első kötete. 

És akkor ha már Bane trilógia! Bizony ez is csúszik, nem is kicsit, csak jövő év utáni év tavaszán kaphatjuk majd meg. Ráadásul van itt egy másik fontos változás is, ami korábban is előfordult már Cassandra Clare sorozatainál: változott a cím. Illetve az első kötet címe ismerős lehet, de eredetileg ez a cím nem az első részé lett volna. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy a többi kötet címe változott-e.

És hogy miért a csúszások?

Idézem az írónőt: 

Az egyik dolog, amivel művészként számolni kell, hogy az élet néha keresztülhúzza a számításainkat. Írói válság, betegség, családi tragédiák - ez mind olyasmi, ami összekuszálhatja az ember menetrendjét, és csúszást eredményezhet. A tavalyi évben nekem mindhárommal meg kellett küzdenem - több hullámban volt tüdőgyulladásom, meghalt a mostohaapám, és elég kemény írói válsággal küzdöttem. 

Az írás egyszerre a munkám, és amit a legjobban szeretek csinálni. De kemény munka is. És ez néha azt jelenti, ahhoz, hogy újra megtaláljam az örömöt az írásban, félre kell tennem, amivel megakadtam és valami mással foglalkozni. Ebben az esetben, részben azért, mert nem tudtam elég kutatni, ahogy azt szoktam a történelmi korban játszódó regényeim esetében, a Chain of Golddal akadtam meg, és helyette inkább a Queen of Air and Darkness írtam, részben, hogy túllendüljek az írói válságomon. Ahogy folytattam, elértem azt a kritikus pontot, amikor is több volt kész a QuAD-ból, mint a Chainből, és hogy ha meg akartam jelentetni valamit 2018-ban, annak a Queennek kellett lennie. 

A kiadóm is úgy gondolta, a következő könyvemnek a Queennek kell lennie. Folytatni akarták a Lady Midnight és a Lord of Shadows lendületét, és bár az íróknak nem feltétlenül kell mindig egyetértenie a kiadójukkal, sokszor egyszerűbb elfogadni, amit szeretnének. Így úgy döntöttem, megcserélem a könyveket. 

Tudom, hogy ez sokaknak, akik régóta várnak a Pokoli szerkezetek folytatására, csalódás lesz, ezt elképesztően sajnálom. Néha nem irányíthatod, amit a múzsád diktál - és boldogabb leszek, ha úgy állhatok neki a Chain of Goldnak, hogy olyan mélységű kutatást tudok végezni a könyvben, amit egy 1903-ban játszódó kötet megkíván. Mindig a legjobb könyveket szeretném adni az olvasóknak, amiket csak írni tudok, és ez néha azt jelenti, hogy változtatni kell azon, amit gondoltam, hogy írni fogok, azért, hogy azt írhassam, amit írnom kell. 

A Queen of Air and Darkness pontos megjelenési idejét novemberben jelentjük be. Hozom majd a híreket. Addig is a The Eldest Curses első kötete, a The Red Scrolls of Magic pontos megjelenési dátumot kapott: 2019. március 5. (Ezt a dátumot a kiadóm választotta, és semmilyen módon nem befolyásolta a változás a többi megjelenési sorrendben vagy az írói válságom: ami azt illeti, ez a könyv szépen halad. Egyszerűen úgy vélik, ez a legjobb idő megjelentetni.)

Azok számára, akik gyászolják a Last Hours csúszását, úgy tűnik, alakul egy a Bane krónikákhoz hasonló novellás projekt, a Pokoli szerkezetek egyik legfontosabb szereplőjével, és feltérképezzük több Last Hours szereplő útját is, beleértve Anna Lightwoodot és Matthew Fairchildot. Nagyon izgatott vagyok, hogy többet is megoszthassak róla veletek! 

Köszönöm a türelmetek, és remélem, a Queen of Air and Darkness feletti izgalom enyhíti a Chain of Gold miatti szomorúságot. A Lord of Shadows vége kapcsán érkezett reakciók miatt úgy érzem, az olvasók is ezt akarták, és rá is szolgáltak, hogy valamiféle lezárást kapjanak, alig várom, hogy elhozzam nektek megint Emmát, Juliant, Markot, Cristinát, Ty-t, Kitet és a többieket. 

Mindig szenvedélyesen mellettem álltatok, amikor a múltban változások voltak - ennél jobb olvasókat nem is kívánhatnék!

Puszi:
Cassie


És hogy kicsit enyhítse az esetleges fájdalmat, kaptunk egy Cassandra Jean alkotást, amin Tessa a Két város regényéből olvas fel Willnek és Jemnek:


Nincsenek megjegyzések