Breaking News

Első pillantás Magnus felnőtt regényének borítójára 3...2...1...

Cassandra Clare hírlevelében nem csak a Learn About Loss friss borítója lapult, de új borítórészlet is - méghozzá a The Red Scrolls of Magic borítórészlete.


Aki esetleg lemaradt volna, ez Magnus és Alec saját felnőtt trilógiájának első része, ami jövő tavasszal jelenik meg angolul. 

Mutatom a részletet:



Nem nagy a részlet, de az már ebből is teljesen egyértelműnek látszik, hogy a felnőtt trilógia teljesen más stílust követ majd, mint Clare eddigi könyvei.

És bevallom, én megijedtem. Ezt a rajzos stílust elfogadtam a novellaborítóknál, mert úgy voltam vele, hogy Clare magánkiadásban jelenteti meg őket, meg amúgy is, jönnek majd egy kötetben a kiadójától, addigra kapnak "rendes" borítót is.

Viszont nagyon úgy tűnik, Clare nem csak ezeknél és a külön megvásárolható posztereinél állt át erre a stílusra, hanem a könyvborítóinál is. 

Ez pedig rögtön felveti azt a kérdést is, hogy akkor búcsúzunk-e az eddigi borítótervezőjétől, Cliff Nielsentől, aki szerintem gyönyörű borítókat alkot - nem csak Clare-nek, hanem másoknak is. 

Nekem ez így elsőre nem nagyon jön be, én sokkal jobban szerettem a fotómanipulációs megoldásokat. És egy high fantasy történetnél - mondjuk annál, amit Clare majd ír - el tudom képzelni ezt, de Magnus trilógiája hiába felnőttkönyv, attól még nagyrészt ugyanaz a célközönség fogja olvasni, amelyik már beleszeretett az eddigi könyveibe és borítóiba.

És akkor még nem említettem, hogy nem mutatnak majd egységes képet a polcon - még a Bane krónikák novellákkal sem, hiszen azok eredeti kiadása a fenti fotós megoldást használta.

Ti mit gondoltok?

1 megjegyzés:

  1. Én egyetértek veled, de először lássuk egészben, és majd kiderül.

    VálaszTörlés