Breaking News

A musical után film készül a Wickedből!

Magyarországon A boszorkány címen jelent meg a Wicked című kötet, még a Kelly Kiadó gondozásában. 
A musical, ami 2003 óta fut a Broadway műsorán, az Óz, a nagy varázsló feldolgozása, a Glinda és Elphaba közötti barátságot mutatja be.

Maga az előadás Idina Menzelnek a Tony díjat is elhozta, a Broadway történetének pedig második legtöbb bevételt hozó előadása, csak Az oroszlánkirály előzi meg.

A filmet Stephen Daldry rendező majd, a forgatókönyvet pedig Winnie Holzman írja. A zeneszerző-dalszövegíró Stephen Schwartz pedig visszatér.


Fülszöveg:

Mindenki ​ismeri az Óz, a csodák csodája meséjét, amelyben Dorka, a kansasi kislány legyőzi a Gonosz Nyugati Boszorkányt. Ám az csak a történet egyik oldala. A titokzatos Boszorkányról semmit sem tudunk. Ő vajon honnét jött? Hogyan lett gonosz? És egyáltalán, mit jelent gonosznak lenni?
Aki elolvassa Gregory Maguire csodálatos regényét, az soha többé nem tud ugyanolyan szemmel nézni Óz világára. A Boszorkány egy olyan vidéken játszódik, ahol a beszélő állatok az egyenjogúságért küzdenek, a mumpicföldiek a középosztály stabilitására vágynak, a sárga téglás út pedig az elnyomás szimbóluma a kvarangyok számára. Itt születik és nevelkedik a zöldbőrű Elfaba, az éles elmével megáldott, de hányatott sorsú teremtés, akiből felnőttként a Gonosz Nyugati Boszorkány lesz, és akinek élettörténete újraértelmezi a jó és a gonosz örök szembenállását.
„Ez a fondorlatosan felépített, zseniálisan megírt regény egyszerre fantasy thriller, pszichológiai tanulmány és politikai tanmese.” 
– New York Newsday –
„Maguire megteremtette a fantasy irodalom egyik legnagyobb hősnőjét.” 
– Los Angeles Times –

Nincsenek megjegyzések