Breaking News

Miért pont kék Ford Anglia a Weasley család autója?

A kék, saját akarattal bíró, megbűvölt Ford Anglia a Harry Potter sorozat egyik jellegzetes eleme lett - de vajon miért pont kék Ford Anglia?

Rowling egy korábbi interjúban megválaszolta a kérdést. 




Annak idején, még iskolás korában volt egy Sean nevű jó barátja, aki részben az inspirációt jelentette Ron Weasley karakteréhez. Neki volt egy ilyen autója. 

A kocsiról így nyilatkozott Rowling:

"Az a türkiz-fehér autó a szabadságot jelentette, hogy többé nem kell megkérnem apám, hogy furikázzon el ide-oda, ami a legrosszabb abban, ha tinédzserként vidéken élsz. Tinédzser korom legboldogabb emlékei közül jó néhány Sean kocsijának sötétjében történt."

A páros koncertekre, bárokra járt és a Severn-híd alatt ücsürögve beszélgetett órákon át. "Ő volt az első, akinek elárultam, hogy komolyan író szeretnék lenni, és az egyetlen, aki azt gondolta, biztosan sikeres leszek benne - ez pedig nekem akkoriban sokkal többet jelentett nekem, mint az elmondtam volna neki."



Ez pedig annyira maradandó volt, hogy az írónő úgy döntött, a Harry Potter könyvekben is megörökíti. "Harryt ez az autó menti meg, pont úgy, ahogy engem is megmentett annak idején az unalomtól."

Egyébként a Ford Anglia kapcsán nem ez az egyetlen érdekes információ: a filmesek azt is elárulták, hogy 16 különböző 1962-es Ford Anglia 105E modellt használtak a második film forgatásán.

***

Szereted a Weasley családot és Mr. Weasleyt? Olvass el tőle 7 emlékezetes idézetet!


Forrás Forrás

Nincsenek megjegyzések