Breaking News

Kell egy kávé! Book Tag a kávé világnapjára

Ma van a kávé világnapja, így gondoltam, mindenképp kell mára egy kis kávés téma, már csak azért is, mert én magam is imádok kávézni.

Úgyhogy arra gondoltam, erre a napra tökéletes lenne kitölteni a Kell egy kávé! Book Taget, amit az Írásaim Tárháza oldalon találtam.

Vágjunk is bele!



FEKETE KÁVÉ – Egy sorozat, amibe nehéz belerázódni, de utána nem tudod letenni:


Gondolkoztam, mit is írjak ide, ugyanis ha egy sorozat nekem nem tetszik az elején, nem biztos, hogy folytatom. Aztán végül beugrott, hogy a tökéletes választás Cassandra Clare Árnyvadász sorozata lesz.
Személy szerint nehezen is rázódtam bele, mert voltak ellenérzéseim a könyv kapcsán (az eredeti, félrenyomott Halál ereklyéi sorozatcím és a nekem nem tetsző borító miatt), és aztán az első fejezet se szippantott be egyből. Aztán pedig... nos, már történelem a kapcsolatunk.
Másrészt most már annyira sokrétű ez a világ, hogy pontosan tudom, új érkezőként nagyon nehéz eldönteni, hol kapcsolódjon be az ember és milyen sorrendben olvassa a könyveket.

BORSMENTÁS MOKKA – Egy könyv, ami a téli időszakban nagyobb népszerűségnek örvend:


Karácsonyi mese. Egyértelmű választás, szerintem nem telhet el úgy karácsony, hogy ne hallanék róla - vagy mert sokan olvassák, vagy mert épp megy valamelyik feldolgozása a tévében. (Bár én magam még nem olvastam.)


FORRÓCSOKI – A kedvenc gyerekkönyved:


Harry Potter. Nem lehet kérdés.


DUPLA ESZPRESSZÓ – Egy könyv, ami az elejétől a végéig izgalmas volt:


Szerencsére nagyon sok ilyet olvastam, hirtelen választani is nehéz. De legyen ez mondjuk az Üvegtrón. Üvegtrón


STARBUCKS – Egy könyv, amit mindenhol látsz:


Bár most már kevésbé érzem ezt, de volt egy időszak, amikor mindenhol, de szó szerint mindenhol Michelle Obama Így lettem könyvébe futottam.


HIPSTER KÁVÉZÓ – Egy alulértékelt könyv:


Nekem ennél a kérdésnél mindig a Hyperversum ugrik be. Alig ismerik és úgy fáj érte a szívem.  Értékelésem


A TÖKÉLETES KEVERÉK – Egy könyv vagy sorozat, ami keserédes volt, de mindeközben tökéletes:


Levelek Skye szigetéről. Imádtam. Az egyik örök szerelmem. Értékelésem


HOPPÁ! VÉLETLENÜL KOFFEINMENTESET KAPTAM! – Egy könyv, amitől többet vártál:


The Heir - A koronahercegnő. Nagyon szerettem A Párválasztó sorozatot, így nagyon vártam a 4. részt is, ami egyfajta spin-offnak is nevezhető. És akkorát csalódtam! A főszereplő egy hisztis... hadd ne írjam le. És ezt még megfejelte azzal az írónő, hogy még a korábbi főszereplője, Maxonra és Americára is nagyon kiakadtam. Értékelésem

Nincsenek megjegyzések