Breaking News

Moziztam - WandaVision 1-2. rész + 2 WandaVision bemutató videó




Alig vártam már a WandaVision sorozatot. Nem is annyira azért, mert imádom a karaktereket, mert nem gondolom, hogy a filmekben jutott annyi idő nekik, ami olyan érzelmi elköteleződést hozott volna, mint azoknál, akiknek saját filmjei is voltak.

Engem leginkább pont a WandaVision köré épített kampány győzött meg, ugyanis elképesztően sok kérdésem volt - sőt, ami nagyon ritka, minél több előzetest láttam, annál több lett a kérdésem. Zseniálisan építette fel a kampányt a Marvel/Disney+, ugyanis sok-sok tartalmat kaptunk, de mindezt úgy, hogy nem lőtték le, mire számíthatunk.

Szóval bár bármilyen MCU sorozat lehetett volna ez, akkor is megnéztem volna, a WandaVision esetében kifejezetten izgatott voltam. 

És azt kell mondanom, nagyon-nagyon megérte várni!

Az első két rész került fel a Disney+-ra, a többi majd hetenként jön - és meg fogunk bolondulni. 

Nem szeretnék nagyon spoilerezni nektek a történet kapcsán, mert pont a sok kérdőjel miatt izgalmas ez az egész, és amiatt, hogy a Marvel igen bevállalósan állt neki a szériának. 

Mondjuk sok választ nem is tudnék adni, mert még mindig rengeteg a kérdőjel.

Na de!

Ahogyan az sejthető volt, az 50-es évek Amerikájába csöppenünk Wandával és Visionnel, és ehhez az egész stílus idomul. Ugyan nem néztem sok ilyesfajta sorozatot, de még így is felismerni a jegyeit, és ehhez alkalmazkodik a színészek alakítása is. 

Az első két rész egyébként rettentő vicces, sokszor pont az eltúlzott szituációkból adódóan, sokszor épít a helyzetkomikumra. Nagyrészt súlytalan érzésem volt ezeknél a részeknél, és megvolt a kornak megfelelő izgulnivaló, de semmi extra, semmi Marvel nagyságú, világmegváltó dolog. Nálam működött ez a fajta humor, főleg mivel látszik, hogy haladunk előre, szóval nem erről fog szólni az egész sorozat. 

Itt-ott pedig befigyel egy kis dráma is, ami elvárható egy Marvel filmtől-sorozattól, pont annyira, hogy fejbekólintson minket a sorozat, hogy a sok vicces szitu közben figyeljünk a nagyobb képre is. 

Mert összességében egy nagy nyomozásba csöppenünk mi, nézők. Mi a fene történik itt tulajdonképpen? Ez a nagy kérdés, amire részeken keresztül keressük majd a választ.

Ehhez tartozik hozzá jó néhány utalás mindenféle már ismerős Marvel dologra, amiket időnként könnyebb, időnként nehezebb észrevenni. 

Ami a párost illeti: nekem nagyon jól működik együtt a két színész, és rettentően örülök, hogy nem búcsúztunk el a párostól végleg, hanem kaptak egy második esélyt ennek a sorozatnak a formájában.

A sok kérdés miatt alig fogom kibírni a heti egy részt, de reálisan nézve talán jobb is így - teret hagynak a találgatásoknak, teóriázásoknak, a nyomok fejtegetésének, így pedig kollektív élmény lehet a sorozat követése, mint a Trónok harca esetében, nem pedig azon múlik minden, ki milyen gyorsan tudja ledarálni a szériát. 

A spoilerveszély is hasonlóan magas lesz szerintem, mint a Trónok harca esetében, ezért szerintem érdemes lesz majd hétről hétre követni a szériát. 

És nagyon-nagyon remélem, hogy hamarosan végre befut hozzánk is a Disney+, és nem kell VPN-nel trükközni vagy khm... kevésbé legális módszerekhez nyúlni, mert azt hiszem, a sok-sok készülő Marvel és Star Wars sorozat eléggé le fog minket foglalni, ha tartják azt a szintet, ami a The Mandalorian és a WandaVision szállítanak.






Nincsenek megjegyzések