Breaking News

MEGJELENÉSRE VÁRVA - A világ szimbólumai
Nem vagyok benne 100%-ban biztos, hogy mindig is érdekeltek a szimbólumok, vagy A Da vinci-kód váltotta ki belőlem igazán. Azt hiszem, már előtte is pörögtem a szimbólumokon, de ez a szimbólumkutató dolog volt az, ami végképp megbirizgálta az érdeklődésemet.

Mindenesetre nagyon érdekes témának tartom a jelképeket, és mindig keresem az erről szóló könyveket.

Most érkezik egy újabb, amire érdemes lesz figyelni.

A megjelenés szeptember 1-re várható.

A borítóFülszöveg:

Miért tartozik a zodiákus mindegyik jegyéhez egy különös jel? Ha győztünk, miért a magasba emeljük a kezünket, miért nem lógatjuk inkább? Miért a két függőleges vonallal áthúzott s betű jelenti az amerikai dollárt?

Az ember az ősi barlangrajzok és a középkori alkímia bűvös jelképei óta használja a szimbólumokat történetek elmondására, bonyolult és elvont fogalmak kifejezésére. Korunk szimbólumaival életünk minden területén találkozhatunk a közlekedési tábláktól a rendfokozati jelzéseken és a figyelmeztető ábrákon át a vallási motívumokig, a hangjegyekig és a központozási jelekig.

A világ szimbólumai tematikus fejezetekbe sorolja világunk több mint ezer ikonját, glifáját, jelzését és jelképét, hogy feltárja elfelejtett eredetüket, titkos üzenetüket és változó értelmezésüket a századok során. Aki ihletet keres egy új tetováláshoz, ugyanúgy megtalálja számítását ebben a gyűjteményben, mint a kelta rúnaábécé rejtélyeinek kutatója.


Nincsenek megjegyzések