Breaking News

MEGJELENT - Romy Schneider közelebbről

Romy Schneidert valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, ugyanis egy életre bevonult a magyar filmtörténelembe, hiszen ő Sissi és kész. 

Bejegyzésajánló:


Persze ennél jóval több filmszerepe volt, és talán azért is érdemes elolvasni a hamarosan megjelenő, róla szóló könyvet, hogy kicsit teljesebb képet kapjunk arról, ki volt Romy Schneider, a "nemsissi". 
A könyv ezen a héten meg is jelent, úgyhogy ha valaki kíváncsi rá, már be is szerezheti.Fülszöveg:

1958. A fiatal Romy Schneider sikeres színésznő. Szerepeiben az az édes, sugárzó szépség, amilyen a valóságban is. Gyorsan jött filmes sikere után a fél világ ismeri és rajong érte, ám a széles nyilvánosság - főként Németországban és Ausztriában - nem akar lemondani a saját Sissi-mítoszáról. A színésznő Romytól elvárják, hogy maradjon meg annak az Erzsébet császárnénak, akit tizenhat és tizennyolc éves korában megformált. Rossz néven veszik, hogy a fiatal lány nem tudja örök időkre megőrizni a tinédzser éveit.

De nem is akarja. Karakteres, komoly színészi szerepre vágyik, és szabadulni szeretne a biztonságos és védett életéből. Egy újabb filmforgatás Párizsba csábítja, ahol megismerkedik a sármos Alain Delonnal és a szerelemmel. Romy a szívében máris francia, majd Coco Chanel kemény kritikái és segítő támogatása a megjelenésében is azzá teszi. Romy Schneider felnőtt, és készen áll a művészi útkeresésre.

Nincsenek megjegyzések