Breaking News

Nem sok mindent tartalmaz majd a Penelope-Colin könyvből a Bridgerton 3. évada




Tegnap este megosztottam a videót, amiben a színészek bejelentkeztek A Bridgerton család 3. évadának forgatásáról. 

Bejegyzésajánló


Az öröm viszont nem tartott sokáig... ugyanis a Deadline megosztott egy hivatalos leírást is arról, mire számíthatunk a 3. évadban. És hát, maradjunk annyiban, könyvet szinte már csak nyomokban fog tartalmazni a leírás alapján. 

Fordítom nektek, mit osztottak meg:

A 3. évadban Penelope Featherington végre feladja a rajongását Colin Bridgerton iránt, miután az előző évadban meghallotta, hogyan beszél a férfi róla a barátai előtt. Ehelyett arra koncentrál, hogy olyan férjet találjon magának, aki tiszteletben tartja a függetlenségét, és aki mellett folytathatja a kettős életvitelét Lady Whistledown-tól - immáron távol az anyjától és nővéreitől. Az önbizalomhiánya miatt viszont ez nem megy gördülékenyen.

Eközben Colin hazaérkezik az újabb nyári utazásairól, új külsővel és önbizalommal telve. Csüggedten konstatálja, hogy Penelope, az egyetlen ember, aki úgy értékelte őt, ahogy volt, nem túl barátságos vele. Eltökéli, hogy visszanyeri a barátságát, ezt pedig úgy tervezi elérni, hogy segít javítani Penelope önbizalmát, hogy megtalálja a tökéletes férjet. De amikor a leckék kezdenek túl jól működni, Colinnak szembe kell néznie a valódi érzelmeivel, amiket Penelope iránt táplál.

Tovább bonyolítja a helyzetet Penelope és Eloise konfliktusa - utóbbi ugyanis meglepő helyen talál új barátra. Mindeközben pedig Penelope egyre hangsúlyosabb jelenléte a társaságban egyre nehezebbé teszi a számára, hogy titokban tartsa Lady Whistledown kilétét.


Őszinte leszek, ez a leírás engem szabály szerint sokkolt. 

Vajmi kevés köze van már a könyvhöz, még annyi se, amennyire még láttam esélyt. Az nyilvánvaló volt, hogy nem fogják tudni 100%-ban hozni azt, ami a könyvben történt, hiszen már az első két évaddal annyit változtattak a sztorijukon, hogy ezt lehetetlen lett volna megoldani. Ráadásul Pen és Colin sztorijában fontos szerep jutott a lassú épülésnek és az idő múlásának. Amikor bejelentették, hogy az övék lesz a következő évad, sejteni lehetett, hogy ez is kuka. Na de ennyi változtatásra azért nem számítottam! 

Így lassan bele kell törődnünk, hogy egyre inkább csak a karaktereket és esetleg egy-egy fontos jelenetet fog használni majd az adaptáció, és nem fogjuk megkapni azt a típusú, a könyvhöz még hűségesebb adaptációt minden könyv esetében, amit az első évad esetében. 



Emlékeztetőül, a róluk szóló könyv magyar fülszövege:

Mindenki tudja, hogy Colin Bridgerton a legelbűvölőbb férfi egész Londonban.
LADY WHISTLEDOWN TÁRSASÁGI LAPJA,
1824. március

Penelope Featherington titokban imádta legjobb barátnője bátyját, már… nos, már egy örökkévalóságnak tűnő ideje. Miután fél életét azzal töltötte, hogy távolról csodálta Colin Bridgertont, azt hiszi, mindent tud róla, mígnem véletlenül megismeri a férfi legféltettebb titkát…

Colin Bridgertonnak elege van abból, hogy a társaság csak üres fejű szépfiúnak tartja, elege van az élet soha véget nem érő egyhangúságából és legfőképp elege van abból, hogy mindenki folyton a hírhedt pletykalapszerző Lady Whistledownnal foglalkozik, aki soha egyetlen lapszámban sem hagyja őt említés nélkül. De amikor Colin hazatér külföldi útjáról Londonba, rájön, hogy életében már semmi sem ugyanaz, mint volt… különösen Penelope Featherington változott meg.


Forrás

1 megjegyzés:

  1. Nagyon bánt, hogy a drága szeretett könyvsorozatomat megölték… mélyen a szívébe döfték a tőrt és mosolyogva forgatták meg benne azt…
    Nagyon szerettem Penelope és Colin karakterét a könyvekben. Bár a látványvilág csodálatos és magával a történettel sincsen semmi problémám önmagában, azonban ha már könyv alapján készül hűek lehettek volna a történethez.
    E mellett, ami külön fáj, hogy Penelope karaktere a könyvben büszke rá, hogy a félresikerült első szezon után leadta a “babaháját” erre pedig büszke. Mégha senki sem veszi ezt észre… a film azonban teljesen másképp ábrázolja… amivel nincs szintén semmi bajom hiszen a színésznő gyönyörű! Csak hiányzik a könyv.

    VálaszTörlés