Breaking News

Animációs sorozat készül Naomi Novik Temeraire sorozatából



Naomi Novik Temeraire sorozatába még a nagy Eragon lázam közepében szerettem bele, igaz, sajnos lezárni nem tudtam a szériát, mert az Agave a negyedik könyv után kaszálta.

Ezzel együtt mindig kedves emlék marad a széria, amiben a napóleoni háborúkat ötvözték sárkányokkal! 

Mint kiderült, a szériából most sorozat készül, és lehet, ez ad újabb életet itthon is neki. (Na jó, reménykedni szabad, nem igaz?)

A Fox Entertainment és a Bento Box Entertainment animációs sorozatot tervez belőle, ami sokkal reálisabb vállalásnak tűnik, mint egy élőszereplős változat, hiszen a kosztümök és a sárkányok száma és rengeteg különböző formája meglehetősen költségessé tenné a filmes megoldást. 

A projekt még igencsak korai szakaszban jár, egyelőre a forgatókönyvön kezdtek el dolgozni, amit forgatókönyvet Ben Queen ír - ő többek között a Verdák 2. és 3. részén is dolgozott.

Nem ez az első Naomi Novik adaptáció, ami készülőben van, ám egyelőre egyik sem készült el. Lehet szurkolni.



Az első könyv



Fülszöveg:

A ​napóleoni háborúk már önmagukban is izgalmasak, ám ha belegondolunk, hogy a csata nemcsak a földön, hanem a levegőben is dúl, méghozzá sárkányok hathatós segítségével, akkor egészen újfajta izgalmak várnak ránk.
Amikor Őfelsége Hajója, a Kevély elfog egy francia fregattot és megszerzi a fedélzeten található legnagyobb kincset, egy kínai sárkánytojást, a tengeri ütközetek veterán angol tisztjének, John Laurence kapitánynak beteljesedik a végzete, életét pedig feldúlja a bizonytalan jövő – és a váratlan barátság a legfurcsább lénnyel, akit valaha látott.
Temeraire, a sárkány hátán Laurence kapitány kitapasztalja a légi hadviselés csínját-bínját. Hogy megtörjék Bonaparte arcátlan támadását a brit föld ellen, és megakadályozzák a franciákat saját sárkányaik bevetésében, Laurence-nek és Temeraire-nek eddig ismeretlen veszélyekkel és kihívásokkal kell szembenézniük, amelyeken a Brit Birodalom jövője áll vagy bukik.

"Úgy keltek életre lelki szemeim előtt a könyvek, ahogy olvastam őket. Ezek csodálatosan megírt regények, hiszen nemcsak frissek, eredetiek és lendületesek, de tele vannak csodálatos, érző szívű szereplőkkel.
Az Őfelsége sárkánya két olyan műfaj ötvözete, amit különösen szeretek: fantasy és történelem. Alig várom, hogy lássam, amint sárkányok is részt vesznek a napóleoni háborúkban. Én az ilyen filmek miatt járok moziba."
Peter Jackson, A Gyűrűk Ura-trilógia rendezője


Forrás

Nincsenek megjegyzések