Breaking News

Halloween blogturné - TOP7 Halloween olvasmány + Harry Potter Halloween kronológia recepttel {Nyereményjáték}

A blogturnéról




A nagy sikerre való tekintettel, idén ismét szeretnénk egy Halloween-napot, turnét és nyereményjátékot tartani Nektek. Igaz, hogy mind könyvesbloggerek vagyunk, de most nemcsak könyvekről írnánk, hanem érdekességekkel is színesítenénk a turnénkat - sok mindenről lesz benne szó, amelyek mind a Halloweenhez kapcsolódnak.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg ezt a Magyarországon is egyre népszerűbb eseményt és játsszatok a nyereményekért!


TOP7 olvasmány Halloweenre


Fekete madarak árnyékában



1918-ban a világ az apokalipszis felé száguld. Félelem és zűrzavar uralkodik, ráadásul a világháború árnyékában halálos járvány tombol. A 16 éves Mary Shelley Black gyötrődve figyeli, ahogy a kétségbeesett gyászolók összesereglenek a spiritiszta szeánszokon és a szellemfényképészeknél. Mary Shelley maga soha nem hitt a szellemekben. A kilátástalanság percei azonban arra kényszerítik, hogy átgondolja addigi felfogását az életről és a halálról; első szerelme ugyanis – aki a fronton halt meg – szellemalakban tér vissza hozzá… 

A látók



Hiszel abban, hogy szellemek, démonok és Látók élnek közöttünk?
Evie O’Neillt unalmas szülővárosából New York nyüzsgő utcáira száműzik – amitől ő ma-xo-lú-te el van ragadtatva. 1926-ot írunk. New Yorkban tobzódnak az illegális italmérések, a Ziegfield lányok és a pimasz zsebtolvajok. Az egyetlen bökkenő, hogy Evie-nek a nagybátyjánál kell laknia, aki az okkult tudományok megszállottja.
A lány attól tart, hogy Will bácsi felfedi majd legsötétebb titkát: természetfeletti képességét, ami eddig csak bajba sodorta. Ám amikor a rendőrség egy meggyilkolt lányra bukkan, testén egy titkos jellel, és Willt a helyszínre hívják, Evie ráébred, hogy képessége segíthet elkapni egy sorozatgyilkost.
Ahogy beleveti magát a gyilkossal való macska-egér játékba, újabb históriák kerülnek napvilágra a sosem alvó városban.
Egy Memphis nevű fiatalember életét a rémálmok irányítják.
Theta, a táncosnő, a múltja elől menekül.
Egy diák, Jericho pedig megdöbbentő titkot rejteget.
És mindannyiuktól függetlenül valami sötét és gonosz felébredt…

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei



Izgalmas, különös, megindító első kötet. A fényképek és a szöveg pompás összhangja felejthetetlen történetet teremt."
John Green, az Alaska nyomában és a Paper Towns New York Times Bestseller-írója
Egy rejtélyes sziget …
egy elhagyott árvaház …
izgalmas, megindító és csodálatos történet
Hajdanában egy szigeten, a világ túlsó felén igen különös gyerekek éltek. Mind együtt egy nagy, öreg házban, egy elvarázsolt helyen, ahol senki sem lelhetett rájuk. Nem olyanok voltak, mint más emberek. Káprázatos dolgokra voltak képesek.
Volt egy fiú, akit egyáltalán nem lehetett látni, ha nem viselt ruhát, aztán egy lány, aki a csupasz kezében hordozta a tüzet. Volt két nővér, akik úgy beszélgettek egymással, hogy egyetlen szót sem szóltak és egy lány, aki úgy járt, hogy a lába nem érintette a földet. Olyan könnyű volt, hogy madzagot kellett kötni a derekára, hogy el ne repüljön.
És mindre vigyázott egy bölcs, vén madár.
Egy családi tragédia után a tizenhat esztendős Jacob egy távoli, Wales partjai közelében lévő szigetre kerül, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különös gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy az itt rejtegetett árvák többek voltak különösnél. Talán veszélyesek. Lehet, hogy jó okból zárták őket el egy kietlen szigeten. És valamiképpen – legyen ez bármilyen valószínűtlen is – talán még mindig élnek.
Ez a nyugtalanító, réges-régi fényképekkel illusztrált regény élvezetes olvasmány felnőtteknek, tiniknek és bárkinek, aki élvezi a hátborzongató kalandokat

Sanctum 



Egy hete a tizenhét éves Lela Santos legjobb barátnője megölte magát. Ma, annak köszönhetően, hogy a búcsúztatási szertartás félrecsúszott, Lela a paradicsomban van, és egy óriási, elkerített várost néz a távolban – a poklot. Senki nem megy át saját jószántából az Öngyilkos Kapukon egy olyan helyre, amelyet beborít a sötétség, és hemzseg a lecsúszott teremtményektől. Lela azonban nem akárki, ő eldöntötte, hogy megmenti legjobb barátja lelkét, még akkor is, ha ezzel feláldozza örök síron túli életét.
Miközben Lela megpróbálja megtalálni Nadiát, elfogják az Őrök, ezek az óriási, nem éppen emberi lények, akik a város sötét, végtelen utcáin járőröznek. Túlságosan is emberi vezetőjük, Malachi minden tekintetben különbözik tőlük, egyet kivéve: halálos hatékonyságát. Amikor találkozik Lelával, Malachi saját tervet dolgoz ki: kijuttatni Lelát a városból, még akkor is, ha maga mögött kell hagynia Nadiát. Malachi tud valamit, amit Lela nem: a sötét város nem a legrosszabb hely, ahova kerülhet az ember, és mindent megtesz azért, hogy a lány elkerülje ezt a még rosszabb sorsot.
 

Vérbe öltözött Anna



A 17 éves Cas Lowood szokatlan hivatást választ: halottakat öl.
Így tett az apja is, míg el nem pusztította egy kegyetlen kísértet. Cas apja rejtélyes fegyverével, az athaméval együtt a rendkívüli képességet is örökölte, ezért mozgalmas életmódra rendezkedik be boszorkánykodással foglalkozó mamájával és Tybalt, a szellemek jelenlétét megérző macska társaságában. A fiú a helyi mendemondákat és a titokzatos események hírét követve nyomoz az élőkre veszedelmes, vérszomjas és bosszúálló holtak után, hogy ártalmatlanná tegye őket.
Így érkeznek meg egy ontariói kisvárosba, Thunder Baybe, ahol a vérbe öltözött Anna szedi áldozatait. Cas azt hiszi, szokványos esettel áll szemben. Csakhogy a több évtizeddel ezelőtt meggyilkolt, hófehér, vérrel pettyezett csipkeruhában kísértő, örökké 16 éves Anna senkinek sem kegyelmez, aki átlépi egykori otthona, a régi, elhagyott és elátkozott ház küszöbét…


A szenvedélyt csupán egy hajszál választja el a megszállottságtól…
Alexis kishúga, Kasey megszállottjává válik egy antik babának, de Alexis nem igazán foglalkozik a dologgal, mert Kasey egyébként is elég fura. Ami azt illeti, Alexist is furának tartják az iskolatársai és a szülei, sőt, még a saját goth haverjai is. A dolgok egyre különösebbek lesznek, amikor a régi házban, ahol a lányok laknak, különös dolgok történnek: ajtók nyílnak ki és csukódnak be maguktól, a víz felforr a meggyújtatlan gázon, és a kikapcsolt légkondicionáló úgy lehűti a levegőt, hogy látszik az ember lehelete is.
És Kasey is megváltozik. Kék szemei zölddé válnak, elkezd régiesen beszélni és több óra is kiesik az emlékezetéből. A legnyugtalanítóbb azonban Kasey ellenséges viselkedése: az addig kedves, babaszerető kislány eltűnik, az új Kasey pedig dühös. Alexis az egyetlen, aki megállíthatja a húgát – de mi van, ha a zöldszemű lány már nem is Kasey?
Mit tennél, ha a várost halálos veszély fenyegetné, de senki sem hinne neked?

Az élet vize




Veszély, merészség, szenvedély – ebből lesz a megszállottság? Victor és Konrad Frankenstein ikertestvérek, csaknem elválaszthatatlanok egymástól. Ahogy növekednek, életüket képzelet szülte kalandok sorozata szövi át… mígnem vakmerő játékaik véres valósággá válnak.
Véletlenül bukkannak a Sötétség könyvtárára, ahol az ősi orvoslás és az alkímia titkos könyveivel ismerkedhetnek meg. Apjuk eltiltja őket e sötét irodalomtól, de amikor Konrad súlyosan megbetegszik, Victor mégis visszatér a könyvtárba, és felfedezi az egyik könyvben az élet vizének receptjét. Távoli unokahúga, Elisabeth és barátja, Henry segítségével felkutatják azt a híres és hírhedt alkimistát, aki segíthet nekik a varázsszer előállításában.
A három barát, hogy megmentse Konradot, az elixír összetevőinek megszerzése érdekében a Viharerdő legmagasabb fáját is megmássza, lemerül a legmélyebb tó fenekére, sőt még más elképesztő áldozatok vállalásától sem riad vissza. Megpróbáltatásaikat csak tetézi a szeretet és a szerelem szálainak összekuszálódása, ami tragédia bekövetkezésével fenyeget…


Olvasásra fel! 

 

Harry Potter és a Halloween


És ha már Halloween, akkor tök és Harry Potter - ki felejthetné el, milyen fontos a Halloween a Harry Potter történetekben?


Tekintsük át, mennyi minden történt a Harry Potter könyvekben október 31-én!

  • 1492. október 31-én szerencsétlen módon lefejezik Sir Nicholas de Mimsy-Porpingtont, így ragad rajta a Félig Fej Nélküli Nick becenév
  • A Roxfortban minden évben tartanak Halloween ünnepséget, és általában ennek a környékén van az első roxmortsi hétvége is
  • 1981-ben ezen a napon ért véget az első varázslóháború - Voldemort megölte Lily és James Pottert, majd Harryvel próbálkozott, de kudarcot vallott
  • 1991-ben ezen a napon tanulják Harryék a lebegtető bűbájt, amikor is Hermione kioktatja Ront, majd ezután az esti ünnepségen feltűnik a troll - ez a nap Hermione illetve Ron és Harry barátságának kezdete, a mosdós incidens után vált trió a duóból
  • 1992-ben Félig Fej Nélküli Nick megrendezi ünnepi buliját halálának 500. évfordulójára, ahová Harryéket is meghívja
  • 1992-ben ezen a napon Ginny Weasley első alkalommal nyitja ki a Titkok kamráját - Mrs. Norris az áldozat
  • 1993-ban Sirius Black betör a roxforti kastélyba és megtámadja a Kövér Dámát, nem kis riadalmat okozva az egész kastélyban
  • 1994-ben ezen a reggelen Fred és George megpróbálják kijátszani Dumbledore védelmi körét, hogy bedobják a nevüket a Tűz serlegébe - nem sikerül nekik, így ennek köszönhetően életükben első és egyetlen alkalommal látják egymást idősként. (hüpp-hüpp) Este a Tűz serlege kiválasztja a Trimágus Tusa versenyzőit

Harry Potter-féle tökös derelye recept



Ezt a videót mostanában találtam, és eldöntöttem, megsütöm. A megvalósításig még nem jutottam el, de előbb-utóbb remélem, sikerül összehoznom. :) Egy igazi Harry Potter-rajongónak ki kell próbálni a tökös derelyét is. (Bár Cho kedvence, akit nem szerettem, azért hajlamos vagyok megbocsátani neki.)

A tésztához:
1 1/4 csésze liszt
1 evőkanál cukor
1/4 teáskanál só
1/2 teáskanál sütőpor
8 evőkanál vaj, darabokra vágva
4 evőkanál víz

Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban! Darabonként add hozzá a vajat, ha ez megvan, jöhet a víz, és addig kell keverni, míg tészta állagú nem lesz. Tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a tölteléket!

A töltelékhez:
3 tojás
1 sütőtök
1/2 csésze habtejszín
1/2 csésze barnacukor
2 tk őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1/2 teáskanál őrölt szegfűbors
1/2 teáskanál só

A sütőtököt vágd fel, vájd ki a magokkal teli belső részt, majd süsd meg a szokott módon. Ha megsült, kapard ki a belsejét, és pürésítsd össze. A pürét keverd össze a tojásokkal, a tejszínnel, a cukorral és az összes fűszerrrel. Ha kész, tedd tepsibe, és süsd a keveréket 220 fokon 10-15 percig, majd vedd lejjebb, és 180 fokon további 30-40 percig.

Vedd ki a tésztát a hűtőből, nyújtsd ki, és vágj ki belőle egyforma köröket. A körökbe oszd szét a tölteléket, hajtsd félbe! Villával nyomkodd be a széleket, a tetjét pedig vágd be kicsit késsel a tésztát - ez a sülésben is segít. Kend be őket tojásfehérjével, majd süsd 10-15 percig 200 fokon!






Nyereményjáték



Most kivételesen nem szeretnénk tőletek semmilyen extra dolgot kérni, csupán annyit, hogy kommentben írjátok le vagy linkeljétek be, hogy mi a kedvenc alkotásotok, ami a Halloweenhez kapcsolódik. Lehet ez töklámpás, fantasy kép, rajz, cosplay, illetve bármi, rátok bízzuk a választást.
Összesen 6 nyertest választunk, a nyeremények pedig a következő könyvek lesznek:
  • Rachel Ward: Nem enged a mélység (dedikált)
  • Mindee Arnett: The Nightmare Affair - A Rémálom-ügy
  • Kim Harrington: Perception - A hatodik érzék
  • Katie Alender: Bad girls don’t die - A rossz lányok nem halnak meg 
  • T.S. Thomas: Londinium hercege
  • Ann Aguirre: Menedék


a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


Mivel ez egy Halloweeni turné, ezúttal az egyes állomásokat nem különböző napokon kereshetitek - ma egész nap hozunk nektek olvasnivalókat, a következő menetrend szerint:

8:00      Deszy könyvajánlója
10:00    Szembetűnő
12:00    Tekla könyvei
14:00    Insane Life
16:00    Függővég
18:00    Kelly Lupi olvas
20:00    MFKata gondolatai
22:00    Dreamworld

Hogy az egyes állomásokon pontosan mit találtok? Nos, az maradjon meglepetés, lesz itt minden, ami Halloween! ;)

24 megjegyzés:

  1. Nincs olyan, amit kifejezetten szeretek a Halloweennel kapcsolatban, viszont nagyon tetszenek azok a faragott tökök, amik valamilyen képet jelenítenek meg (tehát nem a szokásos kivágott szem és száj).

    VálaszTörlés
  2. Ellen DeGeneres idei jelmeze :D
    http://www.justjared.com/2015/10/29/ellen-degeneres-halloween-costume-2015-karla-kardashian/

    VálaszTörlés
  3. A töklámpásokat! :) Egyszerűen imádom őket csodálni és elkészíteni is.

    VálaszTörlés
  4. Imádom a különböző mintájú kifaragott töklámpásokat. Nagyon tetszik az a szokás, hogya gyermekek jelmezbe öltöznek, és persze ilyenkor jó hátborzongató filmeket nézni ;-)
    üdv: Bagány Adrienn

    VálaszTörlés
  5. Töklámpás, Halloweeni filmek.:)
    Köszönjük a nyereményjátékot! :)

    VálaszTörlés
  6. Sorozatok Halloween-i különkiadásai, olyan epizódok, amik a Halloween-ről szólnak. Pl.: New Girl, Pretty Little Liars, How I Met Your Mother.
    Köszi a játékot, nagyon ötletes! :)

    VálaszTörlés
  7. Nekem legjobban a halloween-i sminkek tetszenek, igaz, hogy még sosem készítettem el egyet sem, de szeretek videókat és képeket nézni róluk :) Itt van az egyik kedvencem: http://data.whicdn.com/images/143187344/large.jpg

    Köszönjük a nyereményjátékot :)

    VálaszTörlés
  8. Egyértelműen a halloween tökök. Imádom nézni, ahogy a vaksötétben világítanak a rémisztő arcok vagy minták 🎃

    VálaszTörlés
  9. Halloweeni süteményeket és tortákat készíteni nagyon szeretek :)

    VálaszTörlés
  10. Minden olyan dekorációt imádok a halloweenben, amit.a.családdal tudok elkészíteni :) pl a tökfaragás :D

    VálaszTörlés
  11. Én mindig is szerettem a denevéreket és nem tudom miért de nekem ezek a denevérminták annyira tetszenek: https://www.google.hu/search?hl=hu&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=649&q=t%C3%B6kl%C3%A1mp%C3%A1s&oq=t%C3%B6kl%C3%A1mp%C3%A1s&gs_l=img.3..0l10.988.3292.0.3457.9.6.0.3.3.0.101.377.4j1.5.0....0...1ac.1.64.img..1.8.397.HfNd10C-bO8#hl=hu&tbm=isch&q=denev%C3%A9r+sablon&imgrc=8D1DwOCTop_w8M%3A

    VálaszTörlés
  12. Töklámpások (sötétben kivilágítva kislányom nagyon szereti)

    VálaszTörlés
  13. Nekem ami személyen kedvencem azok a szellemek, fények! Még régebben találtam egy pont nekem való díszt: http://www.eletforma.hu/media/2014/10/dark-15739_640.jpg

    Köszi a játékot! Nagyon ötletes! :)

    VálaszTörlés
  14. Én is,mint mindenki szeretem a töklámpásokat.Direkt erre az alkalomra vettem meg A rossz lányok nem halnak meg,és meghozta a hangulatot.Kedvenc halloweeni képem pedig: http://photos.ellen.warnerbros.com/gallery-images/2013/10/David_Williams_My_niece__Nicole_WIlliams_2_yr_old_Appleton__WI_full.jpg

    Köszönjük szépen a nyereményjátékot!Tökös Halloweent mindenkinek! :)

    VálaszTörlés
  15. A házi készítésű pumpkin spice latte :)

    VálaszTörlés
  16. Szia!
    Nekem a nagggyon nagy kedvenceim a halloweenes sütik. Annyira királyul van a legtöbb dekorálva!
    http://tidymom.net/2010/halloween-cookies/

    VálaszTörlés
  17. A tieitek közül nagyon bejött a Harry Potter-es pupkin spice latte, mert imádom a Haryy Potrrer-t!
    Ami nem a ti oldalatokról van: azok a boszorkányos cuccok, szellemes cuccok, fények!

    VálaszTörlés
  18. Imádom a Pretty Little Liars című sorozat halloween-i kiadásait :3
    https://tribzap2it.files.wordpress.com/2012/09/pretty-little-liars-halloween-special.jpg

    VálaszTörlés
  19. A tökfaragás tetszik a legjobban. Egyszer majd szeretném kipróbálni. :)

    VálaszTörlés
  20. A halloweeni sminkek, imádom őket:D
    Köszi a játékot!:)

    VálaszTörlés
  21. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=948757351864628&set=a.478975148842853.1073741826.100001911159606&type=3&theater

    VálaszTörlés
  22. A halloweenben a kedvencem az összes tökös dolog (úgy értem tökfaragás, tökös muffint, pumpkin spice latte) és az, hogy ilyenkor mindig olyan jó sminkeket lehet látni, nagyon inspirálóak :)

    VálaszTörlés
  23. Szia! Eredményhirdetés mikorra várható? :)

    VálaszTörlés
  24. Karácsonyi lidércnyomás ��

    VálaszTörlés