Breaking News

Jön a Rózsa és tőr!

Ugyan magyarul még nem olvastam Renée Ahdieh sorozatának első részét, a Harag és hajnalt, de angolul már nagyon megszerettem - ITT olvashatjátok a véleményemet róla. 

Bevallom őszintén, tartottam tőle, hogy elveszik a könyv a tömegben, így a folytatásra majd csak várunk, várunk, várunk, és nem érkezik. De szerencsére nem lett igazam, ugyanis már úton is van!

A Rózsa és tőr június 15-re, tehát nagyjából a Könyvhétre érkezik a Ventus Libronál. Már repül is a kívánságlistámra - és akkor mellécsapom az elsőt is! (Ez duológia, szóval kiegészítő novelláktól eltekintve így már teljes a sorozat.)



Fülszöveg:

"Természetfölötti elemekkel átszőtt mese Az Ezeregyéjszaka meséinek világából. Tragédia, gyilkosság, átok, hűség, árulás és szerelem egy márványpalotában. 
A háború szélére sodródó országban Sahrazád kénytelen volt elszakadni szeretett férjétől, Kálidtól, Koraszán mindenható kalifájától. Csatlakozik a Kálid ellenségeinek táborában menedéket lelő családjához és Tarikhoz, gyermekkori szerelméhez. Tarik egy olyan sereg élére áll, amely Kálid hatalmának megdöntésére tör. Sahrazád tulajdonképpen fogoly – kétségbeesetten vergődik szerettei iránti hűségének béklyóiban. Nem hajlandó azonban senki bábjaként élni. 
Míg édesapja, Dzsahandár folytatja veszedelmes játékát a varázslatos erőkkel, amelyeket még maga sem ismer, Sahrazád igyekszik felfedezni a saját lényében szunnyadó mágikus hatalmat. Egy ócska szőnyeg és egy indulatos, ám felettébb bölcs fiatalember segítségével mindent megtesz, hogy megtörje az átok erejét, és újra együtt lehessen élete igaz szerelmével."

Nincsenek megjegyzések