Breaking News

Meredith Wild: Rád ​kattanva 4. {Értékelés + Nyereményjáték}

Meredith Wild: Rád ​kattanva 4.

A blogturnéról




Erica és Blake szenvedélyes történetének folytatása megérkezett, immár 4. részét olvashatjuk magyarul a Hacker sorozatnak az Insomnia Könyveknek köszönhetően. A Rád kattanva blogturné május 9. és 13. között várja olvasóit.


Kapcsolódó bejegyzések:


Eredeti cím: Hard Limit
Kiadó: Libri - Insomnia
Oldalszám: 346
Fordító: Székely Szilvia
ISBN: 9789633106785
Sorozat: Hacker 4.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,35)
Megrendelési link
Blake üzleti ellenfelei ugrásra készen várják, hogy a karizmatikus cégvezető végre
egyszer hibázzon. Sokan szívesen sárba tipornák a milliárdos ifjút, és van valaki, aki Erica ígéretes start-up cégén keresztül akarja tönkre tenni kettőjük törékeny boldogságát

Erica úgy érzi, végre nyugvópontra juthat az életük Blake-kel. De váratlanul a sajtó rászáll Daniel Fitzgeraldra. Megszellőztetik, hogy ő Erica vér szerinti apja, és kutakodni kezdenek a mostohafia, Mark halála ügyében. A lányt szüntelen gyötri a kétség, vajon ismeri-e a maga valójában a férfit, akit szenvedélyesen szeret, aki iránt olthatatlan vágy lobog benne, s akinek rövidesen kimondja a boldogító igent.

Az első mondat:


"E: Találkozzunk a klubban tíz perc múlva."

Véleményem


Bevallom, furcsa volt kis kihagyás után visszatérni Blake és Erica világába, de azt kell mondanom, nagyjából olyan ez a kötet is, mint azt az előzőektől megszokhattuk. 

Adott a már megismert páros, ebben a kötetben pedig az esküvőt megelőzően próbálnak még dűlőre jutni a múltjukból még hozott súllyal, amit cipelnek. Ebben a tekintetben egyébként kicsit aránytalannak éreztem a két fél problémája közötti különbséget, már ami a párkapcsolati konfliktust illeti. Míg Blake oldaláról egy valóban nagyobb titok lapul, addig Erica oldalán gyakorlatilag egy új szexuális... kaland kipróbálása a kihívás a kapcsolatban, amivel meglepően sokat foglalkoztunk. 

És igazából a kapcsolat tekintetében itt érdemes megtorpanni egy kicsit, hiszen mostanra már a negyedik résznél járunk, és bár a párosunk relatíve nincs együtt túl régen, azért már elég régen koptatják együtt az oldalakat. Valahogy kevésbé éreztem a súlyát Blake titkának - és bár lehetett volna belőle valami igazán nagy, a végeredmény abszolút nem volt sokkoló az előzményeket figyelembe véve - ezt bizonyítja az is, hogy a szereplőink is túllépnek rajta nagyjából egy fejezet alatt. Valahogy... nagyobb volt a dolog füstje, mint a lángja.

Forrás

Ami pedig a másik megoldásra váró párkapcsolati problémát illeti... valójában nem is volt probléma. Kerülgetem itt a forró kását, mert nem akarok spoilerezni, de bevallom, elég vegyesek voltak az érzelmeim ezzel a szállal kapcsolatban. Egyrészt kicsit túl nagy nyomást éreztem Blake oldaláról, és ez a fajta presszionálás nem szimpatikus - persze, Erica belement mindenbe, de érezhetően Blake nyomása hatására. Másrészt ezzel együtt az is igaz, hogy ha már ennyire komolyan bele akarta hozni az írónő ezt a... szexuális "előrelépést" a kapcsolatukban, akkor azért azt el kell ismerni, hogy azért jár az elismerés, hogy nem ment túl könnyen, csettintésre a dolog. Nem hiszem, hogy valaha is olvastam volna ilyesmiről regényekben úgy, hogy ne lett volna rettentően romantizálva, mikor mechanikusan nézve a dolgot... nos... 

Na, ennyit Blake és Erica párkapcsolatáról, mert szerintem ez az a szál, ami így, a negyedik részre már azért kevés újat tartogat. 

Így hát nyilván az izgalmat a cselekmény más részétől várhatjuk - ez meg úgy van is meg nem is. 

Egyrészt Erica nyakatekert családi élete szolgáltatja a környezetet a románcnak, igaz, a regény nagy részében ez csak háttérkellék, várjuk, hogyan alakul majd belőle valami - és ez a könyv végére be is következik. 

Ami ennél is érdekesebb, az Erica üzleti élete. A sorozat elejétől kezdve ez volt az, amit szerettem benne, mert egy ilyesfajta erotikus történetben kuriózum, hogy bár támogatja egy férfi, Erica a saját lábán megállni képes üzletasszony, még ha csak épp felfutóban levő is. Erre a részre Erica munkájának gyümölcse beérni látszik - jövedelmez, immáron nem csak nullára jön ki, kezdik szélesebb körben megismerni és jó kapcsolatokra is szert tett. Ezen a ponton jön be az a kérdés, ami jó start-upoknál elég gyakran felmerül: tovább fejleszteni vagy eladni? Nagyon tetszett, hogy bejött ez a szál, és az, ahogyan Erica megélte mindezt. És járnak a piros pontok a csavarért is, abszolút nem számítottam erre, még ha utólag logikus is.

Azt kell mondanom, Erica és Blake párosa, cuki jelenetek, kemény erotikus jelenetek és közelgő esküvő ide vagy oda, számomra a hátán az üzleti szál vitte a sztorit, ebben volt még új, ez még meg tudott újulni és kíváncsian várom, hogy halad tovább innen Erica üzleti élete a következő kötetben. 

Egyébként amúgy is történik valami izgalmas a könyv végén, ami jó kis kérdőjeleket hagy a levegőben lebegni - nincs függővég, nem kell aggódni -, már csak azért is kíváncsi vagyok a végkifejletre, de azért az igazság kedvéért meg kell jegyezni, hogy most már tényleg jó lesz lezárni ezt a sorozatot - 5 rész egy erotikus regényből azért már felveti a megújulás képességének problémáit.

EGYNEK ELMEGY/AJÁNLOM



Deszy 📚 💕 📖 (@deszy_reads) által megosztott bejegyzés,

Nyereményjáték


A nyereményjátékban visszatekintünk az előző három részre. Rövid idézetek alapján kell kitalálnotok, hogy melyik részből származik az adott részlet. A rafflecopter megfelelő helyébe kell beírnotok a helyes megoldásokat, hogy részt vehessetek a sorsoláson, amelyen a könyv egy-egy példányát nyerhet meg három szerencsés és jól tippelő személy.

– Még egy ital?
Blake habozott, ujjai csupasz vállamat súrolták.
– Rendben, de jobban szeretném, ha az est végén én lennék az oka, aki miatt képtelen lennél lábra állni, és nem az alkohol.

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


05.09. Kristina blogja
05.11. CBooks
05.13. Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések