Breaking News

Jessica Sorensen: The ​Forever of Ella and Micha – Ella és Micha jövője {Értékelés + Nyereményjáték}

Jessica Sorensen: The ​Forever of Ella and Micha – Ella és Micha jövője

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából a Könyvhétre érkezik egy új Jessica Sorensen regény, az Ella és Micha titka sokak által vágyott folytatása.

Tarts velünk a blogturnén, tudd meg, hogy miként alakul Ella és Micha kapcsolata, és milyen akadályokat gördít eléjük az élet. A turné során a kiadó jóvoltából 3 példányt meg is nyerhetsz a könyvből.

Kapcsolódó bejegyzések:


Eredeti cím: The Forever of Ella and Micha
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 312
Fordító: Komáromy Rudolf
ISBN: 9789633996461
Sorozat: A titok 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont:
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,1)
Megrendelési link
Ella és Micha új története reményről, szívfájdalomról és az igaz szerelem erejéről…

Ella folytatja tanulmányait; igyekszik a jövőjére összpontosítani, és elfelejteni múltja sötétségét. A családjában dúló dráma miatt azonban egyre nehezebben birkózik meg a mindennapokkal. Igazából nem akar mást, csak Michát, viszont esze ágában sincs hagyni, hogy problémái a fiú álmainak útjába álljanak.

Micha az országot járja együttesével, úgy tűnik, megkapott mindent, amire valaha vágyott. Szíve mélyén azonban tudja, hogy valami hiányzik. Sokkal nehezebben bírja Ella nélkül, mint hitte. És hiába szeretné, ha vele tartana a lány, eszébe sem jutna azt kérni tőle, hogy emiatt hagyja ott az egyetemet.

Amikor ők ketten együtt vannak, minden lehetségesnek tűnik… de mostanában alig jut idejük egymásra. Miután egy új tragédia alapjaiban rengeti meg már így is törékeny világukat, egyikük súlyos döntést hoz, ami talán örökre szétválasztja őket…

Az első mondat:


"Van valami vészjósló a hídban, mégis a belső kényszer vonz oda."

Véleményem


Az Ella és Micha folytatása iskolapéldája annak, miért nem szeretem annyira a happy end utáni könyveket. Van valami furcsa abban, amikor az ember lezárja egy páros sztoriját, és kapnak egy újabb könyvet. Ilyenkor akaratlanul újabb konfliktus kell, azaz az eredeti happy end megkérdőjeleződik. És persze, ilyen az élet, de mégis... És ez persze nem feltétlenül jelenti, hogy rossz lesz a folytatás, kifejezetten jól is elsülhet - bár tapasztalataim szerint ez a ritkább. Csak valahogy... furcsa beletiporni az eredeti happy endbe. 

Az Ella és Micha persze hagyott nyitott utat a folytatásnak, ez kétségtelen. Két meglehetősen problémás környezetből származó fiatal a főszereplő, akiknek nem biztos, hogy tökéletesen sikerült megoldaniuk az életük minden nehézségét, így pedig várható, hogy az a happy end valójában még rengeteg megoldásra váró helyzetet hordoz magában. És ez így is van, pontosan ez történik az Ella és Micha jövőjében. Nem annyira probléma, hogy szembenézünk ezzel a kérdéssel, csak ha már belemászunk, akkor aztán legyen teljesen kidolgozott a happy end szétzilálása.

Micha turnéra indul, így pedig hiába jöttek össze, kevés idejük van találkozni. Ráadásul befigyel némi féltékenység is mindkét oldalról. Ráadásul Ellának elég komoly problémákkal kell szembenéznie, és nem biztos, hogy ebben Micha a társa tud lenni - vagy legalábbis, hogy Ella akarja, hogy az legyen. 

Amit még mindig nagyon szerettem: a könyv elejétől a végig totál egyértelmű, hogy ennek a kettőnek együtt kell lennie. Csak a vak nem látja - még néha ők. Fülig szerelmesek, a közös múltjuk összeköti őket és megértik egymást. Épp ezért félelmetesen könnyű szurkolni nekik.

Másrészről viszont épp ezért válik nagyon nehézzé, hogy ne idegesítsen, amikor ezek ketten nem találják az összhangot. Illetve... nem is az összhangot, mert az megvan közöttük. Egyszerűen Ella elbizonytalanodik. Komoly gondokkal küzd, félre ne értsetek, mégis... nem tudtam rá nem haragudni, hogy ennyire - már elnézést - hülye. Bizonyos problémáit megértem a szerelmükkel kapcsolatban: a távkapcsolat nehéz, a féltékenység bekúszhat a dologba, ha rég látja az ember a párját, körülötte meg ott sündörög egy csinos csaj 0/24-ben. De amikor totál indokolatlan helyzetekben taszítja el Michát, ott már csak a szememet tudtam forgatni sajnos. 

A sztori hangulata hasonló, mint az első részben. Ella és Micha még mindig nagyon cukik együtt. Érezhetően elkezdtek feltörni a mellékszereplők, mint a talajvíz - hajrá, Lila, hajrá Ethan! Ezzel együtt valahogy az első rész jobban elsodort, pont azért, mert ott valósabbnak éreztem a kapcsolati gátat. Elvoltam ezzel is, szórakoztató, csak hát... lehetett volna jobb is.

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7302_ella_es_micha_forever-20170602_104225.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


A regény során Micha karrierje egyre jobban ível felfelé, a srácból lassan menő énekes válik. Így a mostani játékunkban egy-egy híres énekes képét találjátok, a ti feladatotok pedig, hogy rájöjjetek a kép alapján ki látható a fotón, és írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. A helyes megfejtők kisorsolunk 3 példányt a regényből.

Figyelem! A kiadó csak magyarországi postacímre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk.




a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


06.08. - Sorok között
06.10. - Angelika blogja
06.12. - Deszy könyvajánlója
06.14. - Dreamworld
06.16. - CBooks
06.18. - Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések