Breaking News

Rajzfilm forgatókönyvet írt Böszörményi Gyula

Nem csalás, nem ámítás, a hír igaz: új magyar rajzfilm érkezik, a Salamon király kalandjai, és nem akárki írta a forgatókönyvét!

Az Origo Filmklub osztotta meg a hírt, hogy szeptember 28-án érkezik a mozikba a mesefilm, ami igazán jónak ígérkezik.



A forgatókönyvet a József Attila-díjas Böszörményi Gyula írta, akinek a műveiről már többször írtam én is, de nem hiszem, hogy be kell mutatni: a Gergő és az álomfogók és az Ambrózy báró esetei szerzőjeként igazán nagy népszerűségnek örvend, sci-fis körben pedig novelláiról ismert. Számos díjat nyert már, dedikálásain pedig standard órákat kell sorban állni. (Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen kétszer is sikerült interjúznom vele: először a könyvbemutatóján voltam moderátor, majd a könyvheti beszélgetést pótoltuk virtuálisan.

A 17 éves, meglehetősen szertelen Salamon király nemrég örökölte meg a trónt apjától, azonban mindenből viccet csinál, és idős tanácsadójára is csak ritkán hallgat. Különleges képességét (ért az állatok és növények nyelvén) is csak csínytevésre használja, legjobb barátja pedig Tobi, a sivatagi róka, aki minden mókában hű társ. Mindeközben Jeruzsálem városa rendkívüli eseményre készül: Balkis, Sába királynőjének érkezésére. A terv a két fiatal összeházasítása, azonban Balkis előbb bizonyságot akar Salamon bölcsességéről, ezért próbára teszi az egész nép előtt. Találós kérdést tesz fel neki, amire Salamon jól felel. Ám mielőtt a második kérdés elhangozhatna, a tömegből Hadad, Edóm utolsó királyának a fia ront elő, és esküt tesz, hogy apja bűnéért, Edóm lerombolásáért, bosszút áll Salamonon. Hogy bosszúját véghezvihesse, Hadad megidézi Asmodeus-t, a Démonkirályt, aki elveszi Salamontól a királyi gyűrűt. Salamon tudja, hogy a démont kizárólag a kőféreg, a mágikus Shamir, segítségével lesz képes visszazárni pokolbéli börtönébe, ezért Petrába indul érte, az igazi kaland pedig csak ekkor kezdődik...


Egy teasert már korábban is megosztottak a meséből (lásd lent), a mostani új előzetest pedig ITT tudjátok megnézni, illetve itt olvashattok bővebben a film hátteréről.




A szereplők hangját pedig olyan színészek kölcsönzik, mint Nagy Ervin, Csöre Gábor, Pálmai Anna, Schneider Zoltán, Bogdányi Titanilla, Szacsvay László, vagy Esztergályos Cecília.

Nincsenek megjegyzések