Rajzfilm forgatókönyvet írt Böszörményi Gyula

Nem csalás, nem ámítás, a hír igaz: új magyar rajzfilm érkezik, a Salamon király kalandjai, és nem akárki írta a forgatókönyvét!

Az Origo Filmklub osztotta meg a hírt, hogy szeptember 28-án érkezik a mozikba a mesefilm, ami igazán jónak ígérkezik.A forgatókönyvet a József Attila-díjas Böszörményi Gyula írta, akinek a műveiről már többször írtam én is, de nem hiszem, hogy be kell mutatni: a Gergő és az álomfogók és az Ambrózy báró esetei szerzőjeként igazán nagy népszerűségnek örvend, sci-fis körben pedig novelláiról ismert. Számos díjat nyert már, dedikálásain pedig standard órákat kell sorban állni. (Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen kétszer is sikerült interjúznom vele: először a könyvbemutatóján voltam moderátor, majd a könyvheti beszélgetést pótoltuk virtuálisan.

A 17 éves, meglehetősen szertelen Salamon király nemrég örökölte meg a trónt apjától, azonban mindenből viccet csinál, és idős tanácsadójára is csak ritkán hallgat. Különleges képességét (ért az állatok és növények nyelvén) is csak csínytevésre használja, legjobb barátja pedig Tobi, a sivatagi róka, aki minden mókában hű társ. Mindeközben Jeruzsálem városa rendkívüli eseményre készül: Balkis, Sába királynőjének érkezésére. A terv a két fiatal összeházasítása, azonban Balkis előbb bizonyságot akar Salamon bölcsességéről, ezért próbára teszi az egész nép előtt. Találós kérdést tesz fel neki, amire Salamon jól felel. Ám mielőtt a második kérdés elhangozhatna, a tömegből Hadad, Edóm utolsó királyának a fia ront elő, és esküt tesz, hogy apja bűnéért, Edóm lerombolásáért, bosszút áll Salamonon. Hogy bosszúját véghezvihesse, Hadad megidézi Asmodeus-t, a Démonkirályt, aki elveszi Salamontól a királyi gyűrűt. Salamon tudja, hogy a démont kizárólag a kőféreg, a mágikus Shamir, segítségével lesz képes visszazárni pokolbéli börtönébe, ezért Petrába indul érte, az igazi kaland pedig csak ekkor kezdődik...


Egy teasert már korábban is megosztottak a meséből (lásd lent), a mostani új előzetest pedig ITT tudjátok megnézni, illetve itt olvashattok bővebben a film hátteréről.
A szereplők hangját pedig olyan színészek kölcsönzik, mint Nagy Ervin, Csöre Gábor, Pálmai Anna, Schneider Zoltán, Bogdányi Titanilla, Szacsvay László, vagy Esztergályos Cecília.
Rajzfilm forgatókönyvet írt Böszörményi Gyula Rajzfilm forgatókönyvet írt Böszörményi Gyula Reviewed by Deszy on 8/24/2017 Rating: 5

Nincsenek megjegyzések:

.

Üzemeltető: Blogger.